Je mi jasný, že následující poznatky budou ovlivněné člověkem a jeho přístupem k tomu jazyku, ale bylo by dobré se zdržet zbytečných poznámek a psát pouze výhody/nevýhody onoho programovacího jazyku a stručný popis k čemu slouží. Byl bych vděčný kdyby si na to někdo udělal vůbec čas. Nedělám si iluze.

Krok 1
Četl jsem v jednomu threadu aby se začalo s knížkou o algoritmech a přišlo mi to jako rozumný nápad. Seznámit člověka s tím, co vůbec je programování, jak to pracuje. Tak sem bych zařadil literaturu, rady ostatních. Co přečíst ze začátku aj.
Krok 2
Jaké znalosti jsou nutné pro programování? Matematika, fyzika? Je nutné jít na školu s informatikou, jde se naučit programovat sám ? Jak dlouho trvá naučit se jazyk na průměrnou úroveň (je to relativní, ale každého potěší alespoň přibližný čas).
Krok 3
Seznámení s jazyky. Zde bych napsal seznam jazyků s popisy a nějak rozumně rozčlenit. Dále: Čím začít. Jaký jazyk je doporučován? Jistě je mnoho druhů program. jazyků. Jak dlouho trvá přechod z jednoho na druhý jazyk? Jde to u všech jazyků?
Mockrát děkuji všem, kteří se rozepíší s objektivním popisem a radami.