Stránka 1 z 1

je na dane ip PROXY server?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 08:55
od Quickill
Zdravim. Mozna je to trochu OT, nebo se to az tak nehodi do tohoto tematu, ale chcu udelat programek kterej mi zjisti, zda je na dane IP adrese PROXY server nebo ne. Problem je v tom ze nevim jak mam poznat jestli je to proxy nebo ne, nevite nekdo co je typicke pro proxyny, resp. jak poznat jestli se jedna o proxy kdyz znam jen IP?Predem diq.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 09:10
od hulagula
No,udelej aplikaci ktera vyzkousi na tu IP vsechny porty.Pokud nekde dojde na vzdalene IP ke spojeni tak v tomto spojeni zkusis poslat jak se posila proxyne pozadavek na stranku,pokud odpovi jako proxy (hlavickou a obsahem stranky) je to proxy.pritom muzes dat i pozadavek na neplatnou strankou a zjistit ze je to proxy vracenim o neexistenci serveru.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 09:16
od Quickill
oki, to vypada ze by to mohlo jit, diq

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 12:56
od Quickill
mno tak sem to zkousel, kdyz se pripojim k jakemukoliv http serveru tak mi odpovi, ale ta proxyna ani *****. Ji poslu data a nic mi nevrati.

edit: tak zmena planu, ani seznam.cz mi neodpovi, ale kamosuv webserver si se mnou povida.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 17:01
od hekrhy
nejak nechapu, kdy ti co odpovi a kdy ne...takze, pripoj se na proxy (staci telnet) a posli ji
Kód: Vybrat vše
GET http://www.seznam.cz/ HTTP/1.0
a dvakrat zmackni ENTER...mel bys dostat http hlavicku a html kod uvodni stranky seznamu...
pak tohle stejne zkus treba s nejakou neexistujici adresou...mela by ti odpovedet proxy tim, ze neexistuje

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 19:00
od Quickill
no ja to resim v cpp, uz se pripojim ke vsem normalnim serverum, ty mi odpovi, no ale jak tam zadam ip proxyny a jeji port, tak se to kni ani nepripoji, gethostbyaddr mi vrati -1 a konec, kdyz tam dam ip seznamu, centrumu, googlu tak to jde. No a jako to ze se k tomu nemuzu pripojit, tak to jeste prece nemuzu oznacit jako proxynu ze.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 19:29
od suk
na tomhle je imho jeden velkej problem - proxyny vetsinou bezej na jednom portu. obcas to byva 80, obcas 8080 ale videl jsem i docela zvlastni cisla. a testovat vsechny porty je asi taky blbost

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2007 22:49
od hekrhy
a co tam davas za port? proxy bezi malokdy na portu 80, vetsinou 3128, 1080 a 8000 (8080 je tusim socks proxy, ta funguje jinak nez http)

a proc pouzivas gethostbyaddr a ne rovnou treba inet_addr, kdyz ip te proxy znas? a co ti vraci WSAGetLastError hned po tom neuspesnem gethostbyaddr?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 4. 2007 06:33
od Quickill
no zatim mu natvrdo davam server o kterem vim ze je proxy, a davam port na kterem bezi cili nejcasteji 8080, 3128, 80, nasel sem si seznam proxyn s portama a ani k jednomu se mi to nepripojilo. Otazka tedy potom je jak mu polozit dotaz tak, aby me obslouzil, resp abych z nej vytahl nejake informace. No a WSAGetLastError mi hazi 0 coz nechapu. A kdyz sem to upravil jak si psal a nepouziju gethostbyaddr a le rovnou inet_addr tak zase selze pripojeni, a tosame, WSAGetLastError vrati 0.