Validita XHTML 1.0 - kde je chyba ?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 09:10

Zdar, tu je odkaz na kontrolu validity jednej mojej html stranky:

http://validator.w3.org/check?uri=http% ... ype=Inline

Validatoru vadi zapis tohoto odkazu:

http://www.orsr.sk/hladaj_ico.asp?ICO=36345270&SID=0

Lenze ako ho mam upravit, aby bol validny ?
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gigi 1. 6. 2007 09:17

Znak & v URL musíš nahradit &

btw:tagy meta a link jsou nepárové.
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 09:22

Ja mam zase problem s validitou odkazu...presneji validator me nechce vzit target="_blank"

Dale mam problem s javascriptem od toplist.cz pocitadla.

Mate nekdo s tim zkusenosti.

Jinak pro upresneni....pouzivam:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 09:25

Gigi píše:Znak & v URL musíš nahradit &amp;

btw:tagy meta a link jsou nepárové.v/quote]


Jo, to je ono... ja blbec dam daval &#amp; :-) Diky.
Co sa tyka meta a link tagov, mam dojem, ze tie su neparove az v XHTML 1.1. Aspon teda validator XHTML 1.0 s nimi nema problem.
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xjsvoboda 1. 6. 2007 09:27

xhtml nepouziva "_blank" na to je potreba html 4.01
u xhtml se to resilo nejakym skriptem
xjsvoboda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 09:27

cvp píše:Ja mam zase problem s validitou odkazu...presneji validator me nechce vzit target="_blank"

Dale mam problem s javascriptem od toplist.cz pocitadla.

Mate nekdo s tim zkusenosti.

Jinak pro upresneni....pouzivam:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">


target="_blank" je nepripustne, ale da sa to poriesit, napr. takto:

Kód: Vybrat vše
<a onclick="window.open(this.href,'_blank');return false;" href="http://www.zatisie.sk"><img src="images/reklama1.png" alt="Zátišie"/></a>[/
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 09:34

cvp:
S tym pocitadlom... daj kod a kde ti to hlasi chybu.
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 09:40

[quote="Marek71"]
Kód: Vybrat vše
<a onclick="window.open(this.href,'_blank');return false;" href="http://www.zatisie.sk"><img src="images/reklama1.png" alt="Zátišie"/></a>[/
quote]

Reseni onclick me napadlo take, ale nevim, jestli robot toto bude brat. Ten target pouzivam prave pri vymene odkazu....kde mam spoustu odkazu a v pripade, ze uzivatel chce na neco kliknout, tak chci, aby se mu to otevrelo v novem okne.

Jinak neni nejake reseni v CSS? Tedy ze bych hodil ten a href mezi DIV a nebo primo do a href hodit ID.

Javascript:
Validator: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fdemo.inzerce-obchod.cz%2F

Javascript:
Kód: Vybrat vše
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
document.write ('<img src="http://toplist.cz/dot.asp?id=362504&amp;http='+escape(document.referrer)+'&amp;t='+escape(document.title)+'" width="1" height="1" border=0 alt="TOPlist" />');
//--></script><img src="http://toplist.cz/dot.asp?id=362504" border="0"
alt="TOPlist" width="1" height="1" />
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 09:48

Ale ja tam podla validatoru nevidim ziadny problem s javascriptom... podla toho, co pise validator, su to veci, ktore tam naozaj nie su pripustne a daju sa lahko odstranit

- target="_blank" (napr. tym onclick...)
- border attribut v img (nastavi sa v css)
- language attr. v linku (<script type="text/javascript" src="javascript)source"></script>
- ta posledna chyba je podla mna v tom, ze ten script vy si mal mat ohraniceny napr. <p>...<.p>

EDIT:
Presnejsie povedane, ta posledna chyba sa tyka elementu img, ten by mal byt nejak ohraniceny odstavcom...
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 10:12

Uz mam homepage validni....dalsi podstranky jiz doresim jednoduse.

U toho javascriptu byla chyba v tom, ze ten language tam nemel byt...tak jsem ho smazal a frci to...tedy snad ten javascript pojede..ikdyz na jinych validnich webech to tam maji taky.

ten TARGET jsem smazal uplne. Usetrim misto a na vic DTD strict sam chce, aby se stranky nacitali tak jak chce uzivatel a ne jak chce administrator webu. Tedy asi tak to chapu ja.

Diky moc za radu.
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 10:16

Tak a ted zjistuji, ze nemam validni CSS...ikdyz tam mam jen 4 chyby. Lze toto nejak eliminovat?

http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://demo.inzerce-obchod.cz/css/screen.css
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 10:24

Tam je to tiez jasne... proste attr. _width nie je pripustny. A takisto cursor: hand...

K comu potrebujes tam mat _width ?
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 10:58

Uz jsem to vyresil....tedy ten _width jsem smazal...a ten cursor hand jsem vymenil za default, coz si myslim je mnohe lepsi reseni.

Jeste mam posledni dotaz.

Kód: Vybrat vše
<form name="inzerce"


Bohuzel kvuli tomu name nemam jeste validni jednu stranku. Akorat ze to name tam potrebuji kvuli pouziti javascriptu:

Kód: Vybrat vše
<!-- Pocet znaku -->
<script type="text/javascript">

data=document.inzerce;
  setTimeout("rmyx();",100);

   function rmyx()
    {
      setTimeout("rmyx();",100);

   str=data.nadpis.value;
   strlength=str.length;
   data.znak1.value=60-strlength;
   
   str=data.jmeno.value;
   strlength=str.length;
   data.znak2.value=40-strlength;
   
    }
  </script>
<!-- /Pocet znaku -->
cvp
Junior

Odeslat příspěvekod Marek71 1. 6. 2007 11:09

Jasne, name nie je pripustny attr. !

Ten name attr. tam vobec nie je potrebny, ostatne formular by si mal nacitavat takto:

Kód: Vybrat vše
// data=document.inzerce;
var data = document.getElementById("formId");

a form element bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše
<form id="formId">
.
.
.
</form>

Vyskusaj...

EDIT:
Este snad doplnim, ze aj ostatne elementy ako znak1, znak2, str by si mal nacitavat pomocou document.getElementById("elementId");
Lexus GS 450h Premium 2013
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X) + LibreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78
Marek71
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cvp 1. 6. 2007 11:19

Ten znak1, znak2 jsem zkusil nahradit taky jak jsi rikal, ale javascript s timto pouzitim nechce jet.
cvp
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků