Jak smažu databázi v MySql ?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 13. 7. 2007 14:32

Chtěl jsem se zeptat, na jednom freehostingovém serveru jsem si omylem vytvořil tři databáze viz Obrázek a mě by zajímalo jak vymažu ty dvě databaze ? Pokud použiju SQL příkaz
drop database ´ph?database´tak mi to řekne že tato funkce je vypnutá. :roll:
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 13. 7. 2007 14:35

v phpMyAdminu verze 2.6.0 je tlacitko smazat... nemas to tam nekde? ...ale to by ses asi neptal...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 13. 7. 2007 14:39

Já mám takovou verzi
Obrázek

Jo jinak funkce drop, delete nefungují, zřejmě to bude muset udělat samotný administrátor hostingu ?
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 13. 7. 2007 16:38

Klikni si na sql a napis tam
Kód: Vybrat vše
drop database `nazev_database`

a uvidis. Pokud ti to napise ze je tento prikaz vypnuty, tak to sam zrejme nesmazes.
Mozna zkus tento prikaz spustit prez PHP.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 13. 7. 2007 16:53

A jak to mám zkusit přes PHP ? :-/
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 13. 7. 2007 17:39

Kód: Vybrat vše
<?php

if($dbconnect = mysql_connect(SERVER,USERNAME,PASSWORD)) {
   mysql_query("DROP DATABASE `nazev_databaze`") or die("Bad query: ".mysql_error());
   mysql_close($dbconnect);
}

?>

SERVER,USENAME,PASSWORD si samozřejmě musíš nahradit svými přístupovými údaji...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jan.vykotlany 13. 7. 2007 18:50

Tak jsem to zkoušel ale hlásí mi to chybu

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect.php]: Access denied for user 'nazev_database'@'unn-250.superhosting.cz' (using password: YES) in /home/free/phorum.cz/d/database/root/www/index.php on line 3
Až dosloužím, chci do sběru !!!
jan.vykotlany
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 13. 7. 2007 18:53

Tak pokiaľ máš správne nastavené údaje, znamená to, že to bude musieť urobiť admin...
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků