[PHP] vypis s DB od konca

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 06:47

prosim vas ako mam nieco vypisat z DB ale nie od prveho riadnka v stlpci ale od posledneho?
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jarec 11. 8. 2007 08:06

Kód: Vybrat vše
SELECT * FROM tabulka ORDER BY id DESC
Jarec
Junior

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 08:50

prosim ta a co mam dat akoze namiesto
Kód: Vybrat vše
id DESC

Diki
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hollowback 11. 8. 2007 08:57

v te tabulce bys mel mit neco jako primarni klic (nejcasteji se tam dava nejake jedinecne cislo "ID" s vlastnosti auto_increment) , takze jestli to tam mas, tak nechej id DESC
Athlon 64 X2 3600+, Gigabyte MA78GM-S2H, 2 GB AData DDR2 800MHz, 120GB Seagate 7200rpm, 250GB IBM Fedora 7
For Those About To Rock
WE SALUTE YOU!!!
Hollowback
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 09:33

a da sa to ncatavit aj ked uz mam nieco v tabulke a mam to vypnute ak ano ako, pretoze kedto chcem nactavit tak mi napise
Kód: Vybrat vše
SQL-dotaz:

ALTER TABLE `members` CHANGE `Nick` `Nick` TEXT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_czech_cs NOT NULL AUTO_INCREMENT

MySQL hlásí: Dokumentace
#1063 - Incorrect column specifier for column 'Nick'
[/
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hollowback 11. 8. 2007 11:02

auto_increment muze byt jenom cislo takze INT
Athlon 64 X2 3600+, Gigabyte MA78GM-S2H, 2 GB AData DDR2 800MHz, 120GB Seagate 7200rpm, 250GB IBM Fedora 7
For Those About To Rock
WE SALUTE YOU!!!
Hollowback
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 11:31

ale ak chcem vypisat od konca Mena a nie nejake cisla?
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 11. 8. 2007 12:09

Tak ich zoraď

Kód: Vybrat vše
order by name desc


(to bude od 'z' po 'a').
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 12:41

oki dal som zli priklad priznavam dobre mozno podla mena ok podla abecedy ale ak budem mat prispevky a chcem aby ten najnovsi bol vzdy navrchu ale do DB sa zapise vzdy naspodok.
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 11. 8. 2007 13:08

Tolik neteoretizuj a spíš jsem napiš popis tabulky co tam máš..

V jakém formátu jsou data publikace těch příspěvků?
Aonym

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 13:32

Kód: Vybrat vše
if ($_POST["Nick"] && $_POST["Pass"] && $_POST["Meno_Priezvisko"] && $_POST["Passsafe"]  ) {
       $sql = "select * from members where Nick='{$_POST["Nick"]}'";
     $a = MySQL_DB_Query("ty_dudo5611", $sql, $link);
      $vyber = mysql_fetch_array($a);
         if ($vyber["Nick"] == $_POST["Nick"]) {
           echo "Meno je uz zadané";
         } else {
      
   
         if ("{$_POST['Pass']}" == "{$_POST['Passsafe']}") {
            
                   $sql_1 = "INSERT INTO members  VALUES ('{$_POST['Nick']}',
                               '{$_POST['Pass']}',
                               '{$_POST['Passsafe']}',
                               '{$_POST['Meno_Priezvisko']}',
                               '{$_POST['Popis']}',
                               '{$_POST['Hobby']}',
                               '{$_POST['Adress']}',
                               '{$_POST['Email']}',
                               '{$_POST['ICQ']}',
                                '{$_POST['Phone']}',
                               '{$_POST['School']}' );";
                   MySQL_DB_Query("ty_dudo5611", $sql_1, $link);
               
            } else {
                echo "<B>"."Heslo pre overenie nesedi"."</B>";
               
   }}} else {
   echo "<B>"."Zadajte povinné údaje: Nick, Heslo, Heslo (pre overenie), Meno a Priezvisko"."</B>";
   }
   


    $chyba = MySQL_Error();
  echo $chyba;

?>
[/c
to zapisuje do DB
a toto pise na web
Kód: Vybrat vše
<?php $jj = "SELECT nick FROM members ";
$a1 = MySQL_DB_Query("ty_dudo5611", $jj, $link);

while ($zaznam = MySQL_Fetch_Array($a1)) {

echo  "<center>".$zaznam[0]."</center>"."<BR>";

}
   ?>
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 13:33

no ja chcem take nieco ze ked stlacim tlacitkopridat prida to txt do DB a na webe ho vipise ako prve potom pod tonapise dalsi riadok zo stlpca atd
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 11. 8. 2007 13:34

Mám na mysli spíš strukturu tabulky.
Kód: Vybrat vše
DESCRIBE table;

a k tomu v jakém formátu je uloženo datum pokud to není poznat z datového typu...
Aonym

Odeslat příspěvekod Dudo5611 11. 8. 2007 16:51

ok ale ako mam pouzit ten describe?
Dudo5611
Dudo5611
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jarec 11. 8. 2007 17:25

zkus pouzit konzoli mysql, nebo z phpmyadmina

jinak doporucuji ti precist si neco o mysql, ptas se na trivialni dotazy, obetuj 30 minut casu a najdi si zaklady mysql...
Jarec
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků