Stránka 1 z 1

[PHP] Vypnutí aplikace

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 10:15
od Povik
Chtěl bych se zeptat, zda je možné pomocí nějakého PHP příkazu vypnout například Operu. Zda jde zasáhnout do spuštěných programů a jeden z nich ukončit. Nebo jen třeba zavřít aktuálně otevřené okno prohlížeče, vekterém určitý skript běží.

Děkuji

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 10:21
od anonymni
skor java skript... ten teda urcite vie zavriet okno prehliadaca.. co sa tyka programov tak to neviem.. skor nie ak ano..
neverim ze by nieco spracovane na servery mohlo ovplyvnovat klienta natolko aby mut o zatvaralo programy..

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 10:25
od Povik
hm hm hm...díky, JS vyzkouším. Ten okna umí zavírat, máte pravdu. Díky

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 11:50
od Vebloud
PHP běží na serveru. To znamená, že do prohlížeče přijde už jenom jeho výstup! Jak by mohlo ovlivnit prohlížeč?

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 12:00
od Gigi
To Velbloud: ale php nemusí běžet jen na serveru, PHP skript můžeš spustit i přes interpret PHP, takže třeba na domácím PC s Win takto: php.exe tvuj-script.php

To Povik: Aby vypnul PHP skriptem běžící program, to je dost neobvyklé, ale na linuxu by to možná šlo pomocí PHP příkazu exec a do něj vložit killall opera. Ale samozřejmě Opera i spuštěný skript musí běžet na onom PC. Ale to asi není to, co potřebuješ....

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 13:29
od anonymni
no jo no.. takto by to slo..
ale on mal skor na mysli vypnut to pomocou webovej aplikacie.. tzn napriklad ja z mojho serveru by som zavolal funkciu a jemu by to vyplo prehliadac..
a to asi nepojde

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 15:20
od Povik
No potřeboval jsem to takto:
Mám databázi, v ní asi 25.000 položek....filtruju z té databáze URL linky, na nich něco hledám...beru si 3 najednou....a v Opeře mám nastaveno AUTOMATICKE REFRESHNUTI po 1vteřině od dokončení. A to trvá asi 20h než se to celé projede a já získám požadovaná data...a chtěl jsem prostě až $PocetNezkontrolovanych == 0 vypnout Operu aby se mi to stále nemačkalo...a popřípadě i PC

Zkusím ten JavaScript

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 2. 2008 15:24
od anonymni
no vypnut operu mozes tym javaskriptom..
len teraz neviem ci od teba nebude pytat aj potvrdenie ci to ma naozaj vypnut okno..
a vypnutie pc by som poriesil nejakym programom, kde sa da nastavit bud cas, alebo konkretny skript