[PHP] str_replace vs. diakritika

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kriznik 17. 3. 2008 18:09

zdravim,
resim replace ve vztahu k cestine a ne a ne ;(
napr. hledam "VST" a nahrazuju ho <span class>VST</span> (treba)
v message mam "vstřikování, vstrikovani, vst, vstš, vsts"

bohuzel se nahradi prvni, treti a ctvrte slovo > a melo by se resit pouze treti

jde tomu nejak zabranit, aby php nevidelo diakritiku jako dve ruzny?
vsechno je UTF-8, diky za tipy

Kód: Vybrat vše
$message = str_replace('\"', '"', mb_substr(@preg_replace('#(\>(((?>([^><]+|(?R)))*)\<))#se', "@preg_replace(\$forbiden, \$allowed, '\\0')", '>' . $message . '<'), 1, -1));
kriznik
Junior

Odeslat příspěvekod qwertysimo 17. 3. 2008 22:00

čo tak použiť modifikátor /b na určenie hranice?
qwertysimo
Junior

Odeslat příspěvekod kriznik 17. 3. 2008 23:19

premyslim jak bych to zakomponoval abych to vyzkousel, protoze forbiden je pole, takze \b$forbiden\b by mi asi moc nepomohlo
nebo uz mi to zase nemysli? ;]
http://audiklub.cz - Vše o Audi
kriznik
Junior

Odeslat příspěvekod K8 18. 3. 2008 09:03

K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kriznik 18. 3. 2008 20:10

zkusil jsem ale dostal jsem stejny output jako z mojeho replacu ;/
http://audiklub.cz - Vše o Audi
kriznik
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků