Odkazy v MySQL

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Clicker 30. 8. 2008 08:48

Dobrý den, mám problém. Chchi si v databázi phpmyadmin nastavit odkazování na obrázek. v řádku foto mám toto: <a href="" title="Lívanečník" rel="nofollow"><img src="?" alt="" /a>.
Co mám napsat místo toho otaszníku. Nechci používat absolutní adresy. Těch fotek bude hodně, a při případným přesunu se mi to nechce vše přepisovat. Nějak to musí jít ne??? Někde jsem viděl něco jako ROOT, ale nevim jak se to používá a k čemu to je. Díky za radu.
Michal
Clicker
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 30. 8. 2008 09:28

Kdyz nechces pouzivat absolutni adresy, tak pouzij relativni ne?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Clicker 30. 8. 2008 09:33

Ale jak, to se právě na to ptám. Jak mám vědět kde mám databázi? Databáze je v tom souboru kde si jí inicializuju? ?
Clicker
Junior

Odeslat příspěvekod Gigi 30. 8. 2008 10:10

??? A proč tě zajímá, kde máš DB? Co to s tím má společného? ujasni si pojmy!
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod Clicker 30. 8. 2008 10:14

No dobře, vím že podle relativní adresy mám foto href="foto/foto.jpg" bráno od kořene. To mám i takhle napsat do té databáze kde mám VARCHAR foto?
Asi tomu vůbec nerozumím :(.
Děkuji za pomoc
Clicker
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 30. 8. 2008 10:23

Pokud tam mas psany "foto/foto.jpg" tak se to nebere od korene ale od aktualni slozky. Aby se to bralo od korene tak by tam muselo byt "/foto/foto.jpg".
A opravdu nechapu co vlastne chces. Zkus to popsat znovu a podrobneji.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Clicker 30. 8. 2008 10:32

Ok mám stránky /inc/neco.php tam mám inicializovanou databázi. V databázi mám tabulku a tam x sloupců. Kazdý sloupec má má aspon jeden řádek s fménem foto VARCHAR. V tom řádku mám html text kde mám práve toto "<a href="" title="Lívanečník" rel="nofollow"><img src="?" alt="" /a>" . No a právě nevím co dát za ten otazník. jestli toto : /foto/foto.jpg nebo něco jiného.............
Díky moc
Clicker
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 30. 8. 2008 10:58

Je uplne jedno kde mas databazi. A radky obsahuji sloupce, ne naopak.
Misto toho otazniku musis napsat adresu, kde mas tu fotku, ale co konkretne tam napises, to ti nikdo nerekne, protoze nikdo nevi, kde ty fotky mas.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Clicker 30. 8. 2008 11:10

Ok díky, tek to snad chápu...... díky
Clicker
Junior

Odeslat příspěvekod eskjuell 30. 8. 2008 19:49

Clicker píše:<a href="" title="Lívanečník" rel="nofollow"><img src="?" alt="" /a>"


nema to nahodou byt takto?
<a href="" title="Lívanečník" rel="nofollow"><img src="?" alt="" /></a>
jestli nemas spravne uzavreny tagy tak ti je muze prohlizec i ignorovat
hmm..., koblížky
eskjuell
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků