[PHP] Jak udelat podminku vetsi nez

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bondoleg 7. 3. 2009 16:36

Ahoj, v PHP jsem uplna lamka takze bych se chtel zeptat ja "vylecit" tento kod:
Kód: Vybrat vše
<?php
$slavie_zapas1="Slavie Praha - Sparta Praha";
$vysl_slavie_zapas1_1="4";
$vysl_slavie_zapas1_2="5"
if ( =$vysl_slavie_zapas1_1 > $vysl_slavie_zapas1_2 ) {
echo " <b> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <b> "
else echo " <i> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <i> " ;
}
?>


Presneji jak vyresit toto > ve 4. radku tak aby to zjistilo co je vetsi :?:
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod K8 7. 3. 2009 17:06

tak, ze nemas 2 stavy, ale tři - je mensi, je rovno, je vetsi - takze jedna podminka tyhle tri stavy tezko muze podchytit
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bondoleg 7. 3. 2009 17:49

K8 píše:tak, ze nemas 2 stavy, ale tři - je mensi, je rovno, je vetsi - takze jedna podminka tyhle tri stavy tezko muze podchytit

Asi jsem te spatne pochopil, ale nemam tam 3 stavy nebo co to tam pises... mam tam 2 promenne a potrebuju vzdy aby script poznal jestli ten prvni je vetsi nez druhy a podle toho by se pak zaridilo to if....
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod K8 7. 3. 2009 18:34

remiza byt nemuze? jinak v te podmince je navic rovnitko a pak by mela fungovat
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bondoleg 7. 3. 2009 18:49

K8 píše:remiza byt nemuze? jinak v te podmince je navic rovnitko a pak by mela fungovat

Odstranil jsem to rovnitko a stejne mi to pise error na tom radku
P.S. je to hokej - remiza nebude
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod K8 7. 3. 2009 18:54

no a co ti to pise za error?
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bondoleg 7. 3. 2009 18:58

Parse error: parse error on line 16
V uvede casti kodu je to 5 radek ;-)
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 7. 3. 2009 19:00

Zkus tohle ...
Kód: Vybrat vše
<?php
$slavie_zapas1="Slavie Praha - Sparta Praha";
$vysl_slavie_zapas1_1="4";
$vysl_slavie_zapas1_2="5"
if ( $vysl_slavie_zapas1_1 > $vysl_slavie_zapas1_2 )
{
  echo " <b> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <b> ";
}
else
{
  echo " <i> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <i> " ;
}
?>
Caderom
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 7. 3. 2009 19:11

no parse error znamena, ze je tam syntakticka chyba - nejspis chybi strednik, kterym musi kazdy prikaz koncit - a vetsinou chybi o radek driv, nez je vygenerovana chyba
jinak neuskodi se podivat do manualu...
napr. http://www.php.net/manual/en/language.c ... ctures.php
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bondoleg 7. 3. 2009 19:19

K8 píše:no parse error znamena, ze je tam syntakticka chyba - nejspis chybi strednik, kterym musi kazdy prikaz koncit - a vetsinou chybi o radek driv, nez je vygenerovana chyba
jinak neuskodi se podivat do manualu...
napr. http://www.php.net/manual/en/language.c ... ctures.php

:-[ Mas pravdu ja jsem zapomnel strednik. Sorry ze vas tady otravuju :oops:
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod duch 7. 3. 2009 19:35

No ja neviem prvá divnosť
Kód: Vybrat vše
if ( =$vysl_slavie_zapas1_1 > $vysl_slavie_zapas1_2 ) {

= pred premenou je čudná, nepočul som o tom..
a ďalšie
Kód: Vybrat vše
$vysl_slavie_zapas1_1="4";
$vysl_slavie_zapas1_2="5"


tu je od premenych ulozena hodnota typu string

porovnavat dva stringy ci je jeden vacsi alebo mensi ako druhy je divne, ev. to vobec nebude fungovat...
cele by to malo byt asi takto
Kód: Vybrat vše
$slavie_zapas1="Slavie Praha - Sparta Praha"; //ulozenie hodnoty string
$vysl_slavie_zapas1_1=4; //typ integer
$vysl_slavie_zapas1_2=5;  //typ integer
if ( $vysl_slavie_zapas1_1 > $vysl_slavie_zapas1_2 ) // cisla mozu byt vacsie mensie, retazec moze byt rozdielny obsahovo ale nemoze byt vacsi mensi v tomto type podmienky
{
      echo " <b> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <b> ";
}
else
{
     echo " <i> Zapas $slavie_zapas1 skoncil $vysl_slavie_zapas1 <i> " ;
}




tot moj nazor
duch
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kohutisko 7. 3. 2009 19:48

preco by nemalo fungovat porovnanie stringov? na stringoch je definovane usporiadanie a dokonca aj jeho 'prirodzena' varianta, ked ide o porovnavanie cisel.
kohutisko
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod duch 7. 3. 2009 20:15

No mne skor ide o to, ze je lepsie nemiesat jablka s hruskami, i ked PHP a ine jazyky toto dovoluju (ma to svoju logiku, ale vzdy je lepsie cisla porovnavat ako cisla a retazce ako retazce), lepsie dodrzat urcity poriadok, pretoze, cloveku sa moze potom stat ze porovna jablka s kozmickymi lodami a potom hlada bug a hlada a hlada... Btw echo zobrazi aj hodnotu typu integer takze nevidim v tom nejaky vazny problem.

To vobec fungovat som asi prehnal, ale clovek nikdy nevie co moze vyjst na vystupe ev. uzivatel zada na vstupe, a potom moze prijst k chybe, ktora moze robit problem... Zaklad bezpecneho programovania je dodrzanie kontroly vstupov vystupov... ale ako som napisal tot moj nazor...
duch
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 8. 3. 2009 19:39

No hlavně mu tam cchyběl středník na řádku 3 a přebejvalo rovnítko v tom ifu.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků