width = 100%

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod suk 28. 8. 2010 17:49

Mam tu stovky formularu... a v nich jsou tabulky s formularema. Ty tabulky maj sloupce s nastavenou sirkou (width="200px"). A v bunkach je textbox s width="100%".
V IE6 a quirksmodu to bylo vse v pohode. Jenze ted prichazi zmena na XHTML a nejspis kvuli jinymu boxmodelu - textboxy precuhujou - nebo spis nedocuhujou (chovani overflow:hidden).

Takze ohraniceni txboxu je v jendom miste utnutny. Nevite nekdo jak to vyresit? Diky!
spatne.png
Takhle to vypada nema :(
spatne.png (499 bajtů) Zobrazeno 1099 krát

dobre.png
Takhle nejak by to vypadat melo
dobre.png (398 bajtů) Zobrazeno 1107 krát
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gandor 29. 8. 2010 14:56

Podmienene HTML commenty pre IE6 (pre quirksmod) vsade inde nastavit rozumne margin/padding/position:absolute....
Neviem treba skusat. Tabulky su vec velmi problematicka a z mojej skusenosti viem, ze dokonca aj medzi normalnymi browsermi (FF,Opera,Safari a Chrome) su rozne vykreslovacie rozdieli. Takze skusat a najst co najlepsi kompromis...

ps. Mozno by som sa zamyslel nad tym, ako nepouzit tabulky a poskladat to cez divy...
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suk 29. 8. 2010 15:11

Gandor: ale neeee... v IE6 je to OK. Jenze se to predelava na XHTML a non-quirksmod, pro novejsi IE.

Zkousel jsem dlouho, vsechno mozny. Paddingy to jsou schopny castecne opravit. Jenze s malym problemem: statickej padding ty okraje rozhazi, ze nejsou v lajne.

Poskladani pres divy je nesmysl... krom toho, ze tohle je to, na co tabulky slouzej tak by to bylo prilis moc prace.
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eskjuell 29. 8. 2010 16:09

Těžko radit podle obrázku. Dobrý by bylo hodit jednu stránku s css někam odkud je se možný se na to podívat.
Každopádně podmíněným style se to dá vyřešit na míru.
hmm..., koblížky
eskjuell
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Václav M. 29. 8. 2010 18:50

Suk: přestože jsem si ten první příspěvek přečetl, stejně mi chvíli trvalo než mi došlo, že ten obrázek je oříznutý kvůli té chybě - ale musí připustit, že dost nešťastně. Možná nějaké zvýraznění by bylo lepší.

Ale jinak mi řekni tohle: když máš přesně zadané šířky buněk tabulky, tak proč nemáš taky přesně zadané šířky těch inputů s type="text". A zkus zrušit size, tedy jestli jej máš použit.
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 29. 8. 2010 18:56

Vaclav M.: no, ono celkove ten prispevek je napsan dosti nestastne, protoze ja jsem z toho taky dosti nestasten.
Ja ty formulare nepsal. Ja je pouze jenom upravuju do spravne-zobrazenyho tvaru. Coz, abych pravdu rekl, neni zrovna zadna sranda. Je jich tak 300-500, nektery dosti rozsahly.
Jinak takhle napsany to je prave proto, ze v quirksmodu se to zobrazovalo spravne. A bylo to jednodussi, nez to pocitat - ono je tam kupa colspanu....


esk... : za chvilku dodam ukazku...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zpecter 30. 8. 2010 08:56

a zkoušel jsi border-collapse:collapse;
zpecter
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 30. 8. 2010 10:21

zpecter: musim se priznat, ze border-collapse vubec neznam ale zaroven musim priznat, ze jsem to vyzkousel a bohuzel to nepomohlo...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klumprt 30. 8. 2010 11:10

co takhle width auto a overflow visible
Klumprt
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 30. 8. 2010 13:46

No tak pri tabulkach som nasiel len 1 rozumny cisty sposob ako to univerzalne spravit.
Css by mohlo vyzerat takto:
Kód: Vybrat vše
td{padding-left:2px}
.td{background:red}
A HTML takto:
Kód: Vybrat vše
<table>
  <tr>
    <td><div class="td">aaa</div></td><td><div class="td">bbb</div></td>
  </tr>
</table>
Pokial to generujes cez skript, tak by si to mal mat jednoduche na implementaciu. Pokial nie, tak treba pouzit funkciu nahradzanie (IMO staci aj ten z notepadu)....

PS. quirck povazujem za univerzalne ZLE zobrazovanie... IMO ked zanikne IE6 tak postupne zanikne aj quirck vdaka ostatnym browserom (ktore samozrejme zobrazuju inak)...
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eskjuell 30. 8. 2010 16:11

Neberete vůbec v potaz případně dědění vlastností apod.
Proto jsou téměř věšechna nabízená řešení prakticky nepoužitelná.
Html kód + css = cesta k řešení
A jestli se bojíš, že ti někdo vyfoukne supertajný data tak je prostě změn na bláboly a tajný CSSka už snad ani neexistujou.
hmm..., koblížky
eskjuell
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků