Eclipse

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Václav M. 18. 11. 2010 11:38

Zjistil jsem, že Eclipse neumí, ale možná se mi to jen nepodařilo najít a nastavit
- sloupcové bloky
- při otevírání souborů začít v adresáři právě používaného souboru

Obě tyto schopnosti má PSPad a rád bych věděl, jestli a jak se to dá nastavit i v Eclipse.
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 18. 11. 2010 17:10

Column block http://tkilla.ch/column_mode/

Mě se zase líbí, že Eclipsu zůstává strom tak jak jsem ho nechal. A myslím, že pravé tlačítko a find in files nebo projects, nebo něco takového ti rozbalí strom souborů na právě otevření soubor.

Jo a předpokládám, že máš nainstalovanou PDT (PHP Development Tool) verzi. Protože jinak to není úplně ono.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Václav M. 18. 11. 2010 19:13

Sloupcové bloky vyřešeny.

Find není, je search - ale tam jsem nic takového nenašel. A hledání a hromadná náhrada ve více souborech je další věc, která mi v Eclipsu chybí. Je jen v rámci jednoho souboru.

Navíc já potřebuji toto: když budu mít otevřen a právě používán (např.) soubor D:/WWW/CMS-VMaX-Kasandra2/index.php, tak aby když dám otevřít soubor, tak aby zobrazil rovnou adresář, v kterém je ten otevřený a právě používaný adresář - a nikoliv , že začne vždy v adresáři Dokumenty - obzvlášť, když ten adresář vůbec nepoužívám.
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 11. 2010 18:51

Eeeh ty otevíráš přímo soubory? Není lepší mít projekt? Pak máš root jako kořen projektu. A pravé tlačítko na adresář a Go In nebo tak něco by taky mohlo splnit to co chceš.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Václav M. 20. 11. 2010 19:19

Musím se přiznat, že projekt jsem nikdy nepoužíval - ani u PSPadu. Vždycky otvírám soubory samostatně přímo.
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 20. 11. 2010 19:34

to je pak tezky...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 11. 2010 20:08

To pak nevyužíváš většinu funkcí celého IDE.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Václav M. 20. 11. 2010 20:49

Vždyť jsem s ním teprve začal.
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sputnikone 20. 11. 2010 21:38

Při používání IDE pro programování je projekt základ. Vylepšuje našeptávač, zlepšuje debugging atd.
sputnikone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 11. 2010 08:07

prsne, bez naseptavani funkci vcetne dokumentace v projektu je naseptavani o nicem
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Václav M. 21. 11. 2010 11:52

sputnikone píše:... zlepšuje debugging ...

Jak může projekt zlepšit debugging?

A mimochodem, budu muset nastavit panel Problems, tedy pokud to lze, aby hlásil jen problémy v PHP souborech, protože v některých jiných souborech hlásí chyby, které ve skutečnosti chybami vůbec nejsou.
Naposledy upravil Václav M. dne 21. 11. 2010 20:45, celkově upraveno 1
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sputnikone 21. 11. 2010 12:33

Václav M. píše:Jak může projekt zlepšit debugging?


U PHP asi jenom využitím indexeru, v jiných jazycích musiš mít projekt, abys mohl debugovat. Já v PHP neprogramuju, takže nevím, jak to tam je s ladicíma utilitama apod.
sputnikone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Václav M. 21. 11. 2010 21:15

PHPDoc @uses: zápis proměnných je stejný bez ohledu na typ proměnné - podobný jaký mají statické proměnné NázevTřídy::$NázevProměnné nebo je přípustné použít i $this -> NázevProměnné? To jsem z manuálu PHPDocumentoru nezjistil.

-->
Našeptávač pro PHPDoc komentáře: je úplně blbý - protože například k @var by měl nabídnout typ proměnné (array, string, integer atd.), ale on nabízí názvy nějakých PHP souborů. Co to je za nesmysl? Obzvláště, když výchozí obsah členské proměnné nesmí být vytvořen jakoukoli funkcí ani třídou, pokud je tento proces umístěn přímo do těla třídy - nikoliv do těla některé z metod, kde toto povoleno je.

-->
A malá poznámka k těm domnělým chybám:
např. v této šabloně pro TemplatePower (relikvie z doby, kdy jsem ještě neměl vyvinut ZnaK - který jsem postupně vyvinul právě s pomocí TemplatePower):
Kód: Vybrat vše
</div>
<!-- INCLUDESCRIPT BLOCK : Reklama -->
   <table id="Posledni" align="center" style="width: 95%; background: none; ">
      <tr>
         <td style="width: 50px; text-align: left; vertical-align: middle; "><a href="#Prvni"><img src="{CESTA}{GRAFIKA}/SipkaNahoru.png" alt="Nahoru" title="Nahoru"></a></td>
         <td><p class="Nadpis">{NADPIS}</p></td>
         <td style="width: 50px; text-align: right; vertical-align: middle; "><a href="#Prvni"><img src="{CESTA}{GRAFIKA}/SipkaNahoru.png" alt="Nahoru" title="Nahoru"></a></td>
      </tr>
   </table>

<div class="KostraPata">
   <table style="width: 100%; height: 45px; ">
      <tr>
         <td style="width: 25%; "></td>
         <th id="Copy" style="font-size: 100%; text-align: center; width: 50%; font-weight: normal; ">&copy; 2007 Václav Macůrek</th>
         <td style="width: 25%; text-align: right; ">
            <a href="{CESTA}PrihlaseniOdhlaseni.php"><img src="{CESTA}{GRAFIKA}/Zamek{Stav}.png" alt="{Popisek}" title="{Popisek}" style="border: none; "></a>
         </td>
      </tr>
   </table>
</div>
</body>
</html>

hlásí špatné umístění značek - u značek, které nemají svou párovou část (prostě proto, že jsou v jiné šabloně - což evidentně není schopen pochopit).
Václav M.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 22. 11. 2010 14:53

:arrow: Jak proces přímo v těle třídy? Veškerý kód krom deklarace vlastnosti přece musí být v metodách! A jestli v PHP jde mít kód uvnitř třídy mimo metodu tak PHPko ještě větší peklo než jsem si myslel. Každopádně takový kód tam minimálně z hlediska čitelnosti kódu a zachování objektového přístupu nemá co dělat.

:arrow: A můžeš mi říct, jak by mohl parser pochopit, že to máš v jiném souboru? Mít jeden div přes víc šablon je z mého pohledu prasečina a zatím jsem nikdy neměl důvod to udělat.
Edit: Hlavička a patička stránky jsou výjmka...
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 22. 11. 2010 15:16

velbloud: ani to nejsou vyjimky ale stale praseciny! tvurci takovych sablon by meli viset!

include header
include content
include footer
prasecina.

reseni?
page
-header
-main
--sidebar-l
---block1
--content
--sidebar-r
---block2
-footer
kazdej tag kterej v nejakym souboru otevru tak ho v nem taky zavru.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků