jine zobraze v ie a firefoxu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Vokounek 25. 11. 2010 20:11

Zdravim,
prosim o zacatecnickou radu, jak dosahnout, aby se mi dana stranka zobrazovala shodne ve ie a firefoxu (tam se dane menu zobrazovano sirsim pruhem)
dekuji za pomoc

soubory me to neustale odmita vlozit, tak jsem to sem hodil jako text

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus.css" media="screen" />
</head>

<body>

<!--hlavièka-->
<div id="head">
<div id="top">
<a href="news.html">
<h2 class="none">stranky</h2>
</a>
</div>
<hr class="none" />
<h1 class="none">Hlavní menu</h1>
<div id="mmenu">
<div id="mmenu-p">
<div id="mmenu-h">
<menu>
<li id="p-home"><a href="index.html" id="">HOME</a></li>
<li id="p-menu"><a href="index.html" id="">MENU1</a></li>

</menu>
</div>
</div>
</div>
</div>
<!--KOnec hlavièky-->
<!-- --------------------------------------------------------------------------------- -->

</body>
</html>

viz. pokus.css

body, div, p, textarea, input, select {margin: 0px; padding: 0px; font-size: 100%; color: #000; font-family: ArialCE, Arial, Tahoma, HelveticaCE, Helvetica, sans-serif;}
a:link, a:visited {color: #201d7a; text-decoration: underline;}
a:hover {color: #6666ff; text-decoration: none;}
textarea {line-height: 140%;}
body {background-color: #000136; background-image: url("../images/back.gif"); background-repeat: repeat-x; text-align: center;}
div#head, div#main, div#foot {width: 950px; min-width: 950px; margin: auto;}
div#head {margin-top: 20px; background-color: #9B131B; text-align: left; height: 200px;}
div#main {margin-top: 15px; background-color: #000136; text-align: left;}
div#top {height: 145px; }
div#top a {display: block; height: 145px; width: 965px;}
#mmenu {margin-bottom:16px}
#mmenu li {display:inline;}
#mmenu a:hover {text-decoration:underline; color:#9B131B}
#mmenu menu a {color:Red}
#hrmenu-p menu {font-size:92%; min-height:1.9em; _height:1.9em;}
#mmenu-p menu {font-size:85%;}
#mmenu-p menu a {font-weight:bold; text-decoration:none;}
#mmenu-p menu li {float:left; margin-left:-1px; padding:0 1px; line-height:1.9em; background-repeat:no-repeat; background-position:0% 50%; white-space:nowrap;}
#mmenu-p menu li a, #mmenu-p menu li .has-menu {float:left; padding:0 0.56em 1px;}
#mmenu-p menu li .has-menu {padding-right:22px;}
#mmenu-h, #webs2, #webs3 {position:relative; z-index:0; float:left; width:100%; overflow:hidden; =zoom:1;}
#mmenu-h {background:Lime}
#mmenu-h a {color:#3C3C3C;}
.none {display: none;}
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 25. 11. 2010 21:34

Na začátku ti chybí řádek s definicí vykreslování CSS, například
Kód: Vybrat vše
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
- co jsem zkoušel, s tím se ti ty pruhy zobrazí stejně dlouhé ve FF i v IE8. (respektive použij tu definici, která byla ve stránce, ze které jsi převzal css )

Definuj výšky a šířky (alespoň výchozí) v pixelech. Máš tam hodně procenta a em, takže se jako výchozí hodnoty berou defaultní hodnoty browseru, které mohou být rozdílné.

A počítej s tím, že zcela shodné ty stránky nebudou asi nikdy.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vokounek 25. 11. 2010 23:42

No ja to zkousim v IE7 a F3.6.12 a ve FF je ten pruh menu sirsi, a nevim jak to urovnat.. ten radek jsem tam pridal, a nic se nezmenilo..
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 11. 2010 08:50

Přidal jsi ten řádek na začátek HTML dokumentu, ještě před tag <head>?

A dej ten zdroják někam na www server - takhle ti nikdo neporadí.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 26. 11. 2010 09:33

neni to tohle: #mmenu-p menu li .has-menu {padding-right:22px;} v kombinaci s nedefinovanym doctype(potazmo boxmodelem)?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 26. 11. 2010 10:09

Vcelku pomáhá nechat si v developer tools IE a ve Firebugu vypsat ComputedCss těch prvků, které jsou rozdílné a podívat se v čem je rozdíl a pak dohledávat co to způsubuje.

A Vladimir má s tím vystavením pravdu, takhle si to musím stahovat vytvářet soubory atd, abych se na to podíval, kdežto když to někam vystavíš, tak možná kouknu a vidím.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 11. 2010 11:05

Jak už jsem psal, jakmile jsem doplnil doctype, aby se stránky nezobrazovaly v IE v quirk módu, byla u mne šiřka v IE a FF stejná.

Vokounek: více o zobrazovacích módech prohlížečů a rozdílech najdeš třeba zde: http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vokounek 26. 11. 2010 12:35

http://www.volny.cz/vokounek/pokus.html
http://www.volny.cz/vokounek/pokus.css

no jsem zacatecnik, tak do toho budu muset postupne pronikat
me se to zobrazuje ruzne, viz. priloha zobrazeni.jpg 1je ie 2 je ff
dikm za pomoc a rady
Přílohy
zobrazeni.JPG
zobrazeni.JPG (12.78 ) Zobrazeno 1440 krát
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 11. 2010 13:02

Tak tohle je ale rozdíl ve výšce :D
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vokounek 26. 11. 2010 13:13

jo jasne, jsem blbej, omlouvam se,...
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 26. 11. 2010 16:04

a prosim, jak tedy toto sjednotit, dik
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod gandor 26. 11. 2010 16:09

Uf... Toto uz chce docela sofistikovane triky... Ide o to, ze margin a padding sa obe spravaju trocha inak napriec prehliadacmi... Treba si to potestovat....

Vecsinou ide jeden vhodne na vysku a druhy dobre na sirku... Co je ale zaujimave, ze pri vhodnom obaleni dalsim pomocnym divom vies simulovat spravanie sa marginu paddingom a naopak...
Teraz to uz len musis tuto radu aplikovat....

ps. pokial pouzivas floaty tak je to este komplikovanejsie a radim co najviac sa vyhnut nutnosti floatovat (zatial to ide)... Tym nechcem povedat, ze floatovanie je zle. Niektore (vela) veci sa bez toho neda... Len sa s tym trocha komplikovanejsie pracuje :)
gandor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 26. 11. 2010 16:22

zkus pohledat "matrjoska" v souvislosti prave s html a css, resi to spoustu problemu a dost casto odpada nutnost furt neco pocitat.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vokounek 26. 11. 2010 18:14

jo jo koukam na to, ale je to zatim pro me panove, tak trochu spanelska vesnice? tak jak by jste prosim vyresili dany problem?
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 27. 11. 2010 00:04

prosim, je nejake reseni jen upravou css souboru, dekuji za radu
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 27. 11. 2010 12:07

pomooc prosim, jak tento problem napravit... dekuji za radu
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod L.T. 27. 11. 2010 20:06

vynulovat margin pro tag "menu"
L.T.
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 28. 11. 2010 07:19

Tak nevim, provedl jsem "vynulovat margin pro tag "menu"" a vubec se nic nestalo...
dekuji za radu
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod L.T. 28. 11. 2010 10:50

Vokounek píše:Tak nevim, provedl jsem "vynulovat margin pro tag "menu""

Jak? Nikde v kódu vynulování marginu pro <menu> nevidím.
Stačí přidat menu do prvního řádku stylopisu:
Kód: Vybrat vše
body, div, p, textarea, input, select, menu  {margin: 0px; padding: 0px; font-size: 100%; color: #000; font-family: ArialCE, Arial, Tahoma, HelveticaCE, Helvetica, sans-serif;}
L.T.
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 28. 11. 2010 11:10

L.T. moc dik, to je presne ono, no jo no, mam se co ucit...
jeste jednou moc dik, kdybych se jesne necim trapil, mohu se prosim jeste ozvat?
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod Vokounek 2. 12. 2010 15:37

Mam jeste prosbu, jak udelat aby v
http://www.volny.cz/vokounek/pokus.html
http://www.volny.cz/vokounek/pokus.css
se dane cislovani vycentrovalo doprostred..
Moc dekuji za pomoc
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 2. 12. 2010 17:48

Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vokounek 3. 12. 2010 17:39

hmm, nejak me to nejde...
Vokounek
Junior

Odeslat příspěvekod johntik 3. 12. 2010 17:58

dam ti jednu ranu sadni si k tomu a pochop o co ide, bo tatko to nema zmysel, mas to cele DIVne.
http://www.w3schools.com/css/default.asp, tu mas vsetko pekne vysvetlene
johntik
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků