[HTML/CSS/JS] Obrázek se po najetí změní v animaci

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xttenza 4. 6. 2012 19:32

Dobrý den mám problém.Potřeboval bych poradit že když najedu na obrázek (což je ten Pro%20rodiče.jpg) aby se spustila animace untitled.swf a když z toho obrázku s jedu aby tam byl zpět obrázek (Homer%20Simpson.jpg) a pořád dokola. Nevíte prosím vás proč se mi nechce zobrazit ta animace? Děkuji moc krát


Zde je kód
Kód: Vybrat vše
12<div id="layer10" style="position: absolute; width: 151px; height: 49px; z-index: 8; left: 7px; top:

329px">
        <a href="zskostel-sss.html">
<img alt="" class="auto-style15" height="39" src="Pro%20rodiče.jpg" width="141" /></a>


<img alt="gg" onmouseover="src="
  type="application/x-shockwave-flash"
  data="untitled.swf"
'" onmouseout="this.src= 'obrazek.jpg'" height="181" src="HOMAR%20SIMPSON.jpg" width="147">
</div>
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 6. 2012 19:36

Kristovanoho diakritika a mezery v názvu souborů na webu? Víš zcela jistě, že to je dobré řešení a nelze to řešit jinak?
Bari007
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xttenza 4. 6. 2012 22:34

To není ještě hotovo to je jenom abych viděl kde co bude potom ještě ve finále budu vše předělávat.
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 6. 2012 23:11

kód je invalidní a nikdy nemůže fungovat (onmouseover="src="...)

mixování jpeg a flash pod img tag je taky tak nějak chybná idea...

pracuj s tím obalovacím divem; výchozím obsahem bude obrázek, mouseover vyplní div objektem s animací a mouseout vrátí zpět obrázek...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akira.uzai 5. 6. 2012 07:09

dej ten obrázek do toho flashe, takhle je to drbání levou nahou za pravým uchem a proboha nepoužívej diakritiku v názvech souborů, už nikdy a nikde, kdykoli někdo použije háčky nebo čárky v názvu souborů Bůh zabije koťátko, kdo bude chytat myši, když kvůli vám a vám podobným kočky vyhynou?
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 5. 6. 2012 10:39

nezaměstnaní programátoři...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xttenza 5. 6. 2012 16:28

Bohužel vás musím opravit nejsem nezaměstnaný protože ještě ani pracovat nemohu ;)
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 5. 6. 2012 16:33

to nebylo ani tak na tebe, jako spíš na filosofickou úvahu o odchytu drobných hlodavců...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xttenza 6. 6. 2012 10:03

Hele prosím tě ještě než něco pokazím se radši zeptám to
Kód: Vybrat vše
<img alt="gg" onmouseover="src="...
mám samozřejmě dát pryč a místo toho mám dát třeba
Kód: Vybrat vše
<object ... ?
Děkuji
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 6. 6. 2012 13:37

Při tomhle se nesmíš bát něco pokazit (teda dokud nejde o data zákazníka) a je potřeba zkoušet.

A ano rovnou object s flashem a pak si hrát s tím flashem.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xttenza 6. 6. 2012 18:12

Ještě jednou a snad naposled. Prosím vás měl bych prosbu.Flash jsem vyřešil tak že jsem to převedl do gif ale teď zase nevím jak to nastavit aby se to spustilo až když se najede na obrázek nad tím(Pro%20rodiče.jpg). Hraji si s tím už 3 hodiny ale stejně jsem na to nepřišel.Byl bych vám moc vděčný.Děkuji
Kód: Vybrat vše
<div id="layer10" style="position: absolute; width: 151px; height: 49px; z-index: 8; left: 7px; top: 329px">
<script>
promenna = new Image();
promenna.src = "untitled.gif";
</script>
        <a href="zskostel-sss.html">
<img alt="" class="auto-style15" height="39" src="Pro%20rodiče.jpg" width="141" /> <img alt="Homar%20Simpson.jpg"onmouseover="this.src= 'untitled.gif'";  " onmouseout="this.src= 'Homar%20Simpson.jpg'" height="181" src="HOMAR%20SIMPSON.jpg" width="147"
</a>
</div>
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sjiamnocna 6. 6. 2012 19:41

Doporučoval bych ti dělat to úplně jinak:
předně, háčky a čárky, jak už někdo říkal jsou v názvech souborů zhouba a přivedou tě do programátorského pekla, a kombinace obrázků a flashe by byla hodně odvážná... ;)

1. Zkus si k obrázku který chceš měnit připsat atribut name="" a dej do něj nějakou hodnotu.
2. Potom budeš moci volat obrázek skrz to jméno aniž bys vše dělal přímo z podnětu, pomocí this , což se mi zdá nedůvěryhodné.
3. Vytvoř si v JS funkci (function funkce()) a v ní teprve dělej funkčnost.

Příklad:
Kód: Vybrat vše
<script>
function zmena1(){
document.obrazek.src="obrazek.jpg";
}
function zmena2(){
document.obrazek.src="animace.gif";
}
</script>
<img id="button" src="obrazek.jpg" onMouseOver="zmena2()"
onMouseOut="zmena1()" name="obrazek" width="120" height="35"/>

popřípadě můžeš vytvořit proměnnou která bude obsahovat identifikaci podle ID nebo Třídy a s tou potom machrovat



Jestli nutně potřebuješ *.swf, tak si to samé udělej třeba s celým divem, a měň HTML kód podle toho jak chceš javascriptem.

PS: Jsem začátečník, a vždycky budu ;) Ať se daří
Doufám že nejsem moc mimo, a že ti to pomohlo
Naposledy upravil Vebloud dne 7. 6. 2012 08:56, celkově upraveno 1
Důvod: Code tag
sjiamnocna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xttenza 6. 6. 2012 20:05

Začátečníci jsme dva ;) Ale jak se říká vždy se má vyzkoušet něco nového :D a Ještě jednou děkuji budu to zkoušet :tleskani a mimochodem Háčky čárky jsou upraveny ale na druhém PC
xttenza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 7. 6. 2012 09:26

sjiamnocna píše:2. Potom budeš moci volat obrázek skrz to jméno aniž bys vše dělal přímo z podnětu, pomocí this , což se mi zdá nedůvěryhodné.

Mohl bych znát důvod nedůvěry v jazykové konstrukce, které jsou jasně a jednoznačně popsané? This volané přímo z události má jednu velkou výhodu, nemusím psát pro každý obrázek funkci zvlášť, ale můžu mít jednu stejnou a pouze jí předat parametr, nad kterým obrázkem to má provést.

Možná by tálo za to počitat i s událostí onFocus a onFOcusLost nebo jak to u JS, protože pokud se ti na ten odkaz respektive tlačítko, někdo dostanu pomocí tabulátoru, tak se to nespustí.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gandor 7. 6. 2012 10:28

v js je to onblur.
Osobne dnes by som uz ale aj na taketo "hradky" pouzival kniznicu ako je napr. jquery. Napriklad aj kvoli tomu, ze kazdy prehliadac podporuje nieco a pristupovat k datam je zlozitejsie. Naproti tomu JQuery (a ine js frameworky) ponuka urcitu abstrakciu tak, aby kod +- fungoval vsade rovnako. Nehovoriac o pohodlnejsiej praci...
gandor
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků