[PHP] skript

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 1. 2020 17:24

Nastal mi problém mám takový mazací skript
Kód: Vybrat vše
<?php
   
  // public static function deleteDir($dirPath) {
$dirPath = "adresář který se smaže";
    if (! is_dir($dirPath)) {
        throw new InvalidArgumentException("$dirPath must be a directory");
    }
    if (substr($dirPath, strlen($dirPath) - 1, 1) != '/') {
        $dirPath .= '/';
    }
    $files = glob($dirPath . '*', GLOB_MARK);
    foreach ($files as $file) {
        if (is_dir($file)) {
            self::deleteDir($file);
        } else {
            unlink($file);
        }
    }
 

?>

fungovalo to od roku 2015 a poslední dobou mi to hází tuto chybu
Fatal error: Cannot access self:: when no class scope is active in
hodil jsem to do strýce Googla a vypadlo mi mnoho odkazů ale jen v angličtině :-\ kde je chyba a jak to napravit? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 5. 1. 2020 18:38

Nemůžeš použít "self" když nejsi v OOPHP - máš klasické procedurální PHP, kde nemáš žádnou class

Edit: zakomentovaný řádek s definicí funkce
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 1. 2020 18:53

jak to opravit ?? neporozuměl jsem 8-D
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 5. 1. 2020 19:01

Najdi si jiný kód, který bude dělat něco podobného - opravovat něco, když nevíš co je tam špatně, nebudu.
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 1. 2020 19:15

Mě to fungovalo do nedávna já tím mažu fotky s IP kamery které jsou posílány pomocí FTP protokolu na server ten skript mám v cronu který se provádí každých 30 minut dneska mi došlo upozornění že jsem přetáhl kvótu mého místa na serveru tak jsem vlastně na to přišel nemáš nějaký podobný skript který by fungoval ? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 5. 1. 2020 19:35

To co jsi poslal nemohlo nikdy fungovat. Chybí definice fce "deleteDir"
"self" se používá pouze když to máš v "class".

Oprav si řádek "self::deleteDir()" na "rmdir()"
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 1. 2020 20:01

když jsem se pořádně podíval tak tento řádek byl zakomentovaný public static function deleteDir($dirPath) { nevím proč :shock:
a já jsem ty zakomentované řádky vymazal když jsem to tady zveřejnoval ale tetkom to háže toto
Kód: Vybrat vše
Parse error: syntax error, unexpected 'public' (T_PUBLIC) in
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 5. 1. 2020 20:03

Smaž "public static".
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 5. 1. 2020 20:20

už mi to funguje ale nedovedu si vysvětlit když jsem to zakomentoval podle data souboru byl naposledy upravován v roce 2015 to jsem s toho O:-) ta kamera posílá každých 10 sekund takový smajlík tady bohužel není co jsem díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků