Stránka 1 z 1

[PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 16:24
od Víťa1
Nastal mi problém mám takový mazací skript
Kód: Vybrat vše
<?php
   
  // public static function deleteDir($dirPath) {
$dirPath = "adresář který se smaže";
    if (! is_dir($dirPath)) {
        throw new InvalidArgumentException("$dirPath must be a directory");
    }
    if (substr($dirPath, strlen($dirPath) - 1, 1) != '/') {
        $dirPath .= '/';
    }
    $files = glob($dirPath . '*', GLOB_MARK);
    foreach ($files as $file) {
        if (is_dir($file)) {
            self::deleteDir($file);
        } else {
            unlink($file);
        }
    }
 

?>

fungovalo to od roku 2015 a poslední dobou mi to hází tuto chybu
Fatal error: Cannot access self:: when no class scope is active in
hodil jsem to do strýce Googla a vypadlo mi mnoho odkazů ale jen v angličtině :-\ kde je chyba a jak to napravit? díky

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 17:38
od Just_jo
Nemůžeš použít "self" když nejsi v OOPHP - máš klasické procedurální PHP, kde nemáš žádnou class

Edit: zakomentovaný řádek s definicí funkce

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 17:53
od Víťa1
jak to opravit ?? neporozuměl jsem 8-D

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 18:01
od Just_jo
Najdi si jiný kód, který bude dělat něco podobného - opravovat něco, když nevíš co je tam špatně, nebudu.

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 18:15
od Víťa1
Mě to fungovalo do nedávna já tím mažu fotky s IP kamery které jsou posílány pomocí FTP protokolu na server ten skript mám v cronu který se provádí každých 30 minut dneska mi došlo upozornění že jsem přetáhl kvótu mého místa na serveru tak jsem vlastně na to přišel nemáš nějaký podobný skript který by fungoval ? díky

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 18:35
od Just_jo
To co jsi poslal nemohlo nikdy fungovat. Chybí definice fce "deleteDir"
"self" se používá pouze když to máš v "class".

Oprav si řádek "self::deleteDir()" na "rmdir()"

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 19:01
od Víťa1
když jsem se pořádně podíval tak tento řádek byl zakomentovaný public static function deleteDir($dirPath) { nevím proč :shock:
a já jsem ty zakomentované řádky vymazal když jsem to tady zveřejnoval ale tetkom to háže toto
Kód: Vybrat vše
Parse error: syntax error, unexpected 'public' (T_PUBLIC) in

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 19:03
od Wikan
Smaž "public static".

Re: [PHP] skript

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 1. 2020 19:20
od Víťa1
už mi to funguje ale nedovedu si vysvětlit když jsem to zakomentoval podle data souboru byl naposledy upravován v roce 2015 to jsem s toho O:-) ta kamera posílá každých 10 sekund takový smajlík tady bohužel není co jsem díky