[HTML/PHP] Jak v .htaccess nastavit stránku do iframe?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 15. 11. 2005 20:55

Chtěl bych se zeptat, jak se dá do .htaccess nastavit, aby se při e404 chybě otevřel index.php, kde v iframu "_index" bude nastavena stránka "e404.php".


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Johny[CZ]
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 15. 11. 2005 21:15

přidej si do .htaccessu řádek
"
ErrorDocument 404 http://www.domena.com/index.php?chyba=404
"

a pak si v index.php už ošetři, že jestli bude existovat parametr chyba s tím a tím obsahem ať se na stránce vytvoří iframe s tím a tím obsahem
jaromir
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 15. 11. 2005 21:17

jinak to tvoje řešení je pěkně šílené, co vlastně chceš udělat?
klasicky se jen urpravuje 404ka, nebo se vytvářejí třeba těmihle redirecty jednotné 404ky z více domén, ale tohle...

v .htaccessu lze taky přepisovat URL a různě ji měnit, takže jde udělat skoro cokoliv, jen je třeba to umět (naštudovat nějaký .htaccess manuál a regulární výrazy)
jaromir
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jaromir 15. 11. 2005 21:18

no snad jsem ti aspoň trošku poradil
jaromir
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 15. 11. 2005 22:14

Pochopil jsem to dobře, že do index.php mám připsat:

<? if ($chyba = 404)
echo 'e404.php';
else
echo 'news.php';
?>

Jde mi o to, aby se 404 zobrazila uprostřed stránky (kde bude normálně vlevo i vpravo funkční menu) a ne aby to byla celá nová stránka... Nevím jak jinak toho docílit, pokud používám iframy.
Johny[CZ]
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lemur 16. 11. 2005 15:21

Nejlepsi reseni je vubec nepouzivat iframe (ten je vhodny pouze pro vkladani cizi nebo obecne jine stranky), ale vkladat spolecne casti stranek pomoci skriptu. Chybova stranka muze pak vypadat nejak takhle:
Kód: Vybrat vše
error404.php:

<?
  include("header.php");
?>
  Chyba 404 -  Stranka nenalezena. Bla bla bla ...
<?
  include("footer.php");
?>
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 20. 11. 2005 13:19

Musel jsem to malinko poupravit, ale každopádně děkuju za rady.
Kód: Vybrat vše
<iframe name="_index" src="pages/
<? if ($chyba != 404)
echo 'news';
else
echo 'e404';
?>
.php" border="0" frameborder="0">


Ohledně toho include, o tomto řešení vím, ale nechce se mi předělávat celou stránku z ifamů na include.
2 jaromir: Ještě jednou dík
Johny[CZ]
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků