[PHP + MySQL] Zjištění ID vložené hodnoty

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod suk 22. 11. 2005 20:12

Když do tabulky přidám řádek přes INSERT INTO...jak zjistim hodnotu ve sloupci ID kterej mam nastavenej na auto_increment?


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Naposledy upravil suk dne 22. 11. 2005 20:39, celkově upraveno 1
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miho 22. 11. 2005 20:24

Zalezi v jakem jazyku. V PHP pres mysql_insert_id().
miho
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod suk 22. 11. 2005 20:25

jojo v php:) díky moc
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod o@k 22. 11. 2005 20:28

Jen bych doplnil, ze to jde (pro dane spojeni) i primo v MySQL pomoci:
Kód: Vybrat vše
SELECT LAST_INSERT_ID();

viz dokumentaci k MySQL.
Naposledy upravil o@k dne 22. 11. 2005 20:31, celkově upraveno 1
o@k
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 22. 11. 2005 20:31

suk píše:jojo v php:) díky mocc/quote]

taky to chtelo to do tech hranatych zavorek napsat, uz jsem to opravil
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků