[PHP] file_get_contents

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod streetboy 28. 11. 2005 18:50

Ahoj, potreboval by som dostat na svoju stranku cast zdrojoveho kodu z inej stranky. Potreboval by som to cez file_get_contents, ale nejako mi to nejde. Mohol by mi to niekto ukazat??? Prosim... :roll: Ide o tabulky vychodnej a zapadnej koferencie (v pravo) na adrese http://sports.yahoo.com/nhl/standings :roll:

//Lemur - presun do Programovani
// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 28. 11. 2005 18:51

a este nieco. nemali by tam byt funkcne odkazy
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 29. 11. 2005 14:57

tak asi neviete. :cry:
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod botepidemic 29. 11. 2005 15:42

a myslis, ze by s tim ta stranka souhlasila?
botepidemic
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zorg 29. 11. 2005 16:00

Možná máš zakázaný otvírání souborů, který jsou URL. Jinak by v tom neměl být problém. Odkazy si musíš znefunkčnit sám, třeba pomocí regulárního výrazu.
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 29. 11. 2005 16:07

no a to uz neviem. toto je vseobecna schema toho kodu:
<?php
$url = "ADRESA";
$code = file_get_contents ($url);
$code = substr($code, strpos($code,'ZAC'));
$code = substr($code, 0, strpos($code, "KON"));
echo $code;
?>

nemohol, by mi to niekto doplnit aby to islo?
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 4. 12. 2005 10:20

skoda :-(
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod Zorg 4. 12. 2005 13:05

Nejdřív si zjisti, jestli vůbec můžeš takhle otvírat soubory, je to ve výpisu phpinfo().
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 4. 12. 2005 14:40

mozem, ine mi to aj urobilo, ale to co potrebujem nie. nemohol by mi niekto pomoct. hlavne aby boli nefunkce odkazy. v php som zaciatocnik
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 4. 12. 2005 15:35

Díval jsi se do
manálu?
Na zneaktivnění odkazů se podívej na regulární výrazi a máš to.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zorg 4. 12. 2005 16:21

V tom případě můžeš zkusit ještě CURL funkce, možná s nimi budeš úspěšnější.
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod streetboy 4. 12. 2005 23:11

s tymi regulovanymi prikazmi by bol asi problem, pretoze som v php zaciatocnik.
streetboy
Junior

Odeslat příspěvekod #ikso 5. 12. 2005 00:33

Vseobecne HTML tagy moes odstranit aj pomocou funkcie strip_tags($code)
Raz bude svet lepsi.. :)
#ikso
Junior

Odeslat příspěvekod o@k 5. 12. 2005 00:39

Pro nahrazeni odkazu byste mohl ve vasem schematickem kodu pouzit napr. neco takoveho:
Kód: Vybrat vše
<?php
$url = "ADRESA";
$code = file_get_contents ($url);
$code = substr($code, strpos($code,'ZAC'));
$code = substr($code, 0, strpos($code, "KON"));
// zde provedeme smazani cilu odkazu
$res = preg_replace('/(href\s*=)\s*[^>]*/i', '${1}', $code);
echo $res;
?>

Omluvte tu nedokonalost - nemam to momentalne kde vyzkouset, proto jsem se nepoustel do niceho sloziteho - alespon to takto snaze pochopite. Jde o Perl-kompatibilni regularni vyraz, ktery by mel bezne odkazy v HTML kodu nahrazovat prazdnymi. (Tj. odkazy na vas skript.)

Pozn.: Stejny vysledek vam v PHP zajisti i funkce eregi_replace() pouzivajici POSIX regularni vyrazy:
Kód: Vybrat vše
<?php
// ...
$res = eregi_replace('(href[:space:]*=)[:space:]*[^>]*', '\\1', $code);
// ...
?>

Pokud ale s regularnimi vyrazy zacinate, doporucuji naucit se rovnou ty Perl-kompatibilni - jsou univerzalnejsi a jejich vyhodnocovani je v PHP rychlejsi.
o@k
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod streetboy 5. 12. 2005 16:54

o@k: dakujem. nemohl by si mi to napisat aj tak, aby tie odkazy neboli funkcne?
streetboy
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků