[php+mysql] format datumu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xaser 4. 12. 2005 11:20

v databaze mam pri novinke ulozeny aj jej datum vo formate (rrrr-mm-dd hh:mm:ss) takto mi to vypise aj na stranku. chcem sa opytat ci je mozne preformatovat tento datum do tvaru (dd-mm-rrrr hh:mm:ss) priamo v databaze alebo ako docielit aby mi ho v takomto tvare vypisalo na stranku? dakujem


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
xaser
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 4. 12. 2005 12:29

RTFM hledej v manuálu k MySQL, Languge Referenc -> Function reference -> Date and Time functions funkci DATE_FORMAT(date,format)
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod #ikso 4. 12. 2005 15:09

Alebo:

$datum = date(pozadovany_tvar_datumu, strtotime(vystup_z_db));
Raz bude svet lepsi.. :)
#ikso
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 4. 12. 2005 15:17

Nebude to lepší přímo v databázi? Hlavně co se týče rychlosti, DB určitě bude mít optimalizovanou konverzi formátu pro celý výsledek líp, než PHP při procházení cyklem. Jo a DB má tu funkci realizovanou v C++, PHP je interpretovaný, takže optě vítězí v ryclosti databáze.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků