[php] Regulerni vyraz na nacteni vsech radku textu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ares952 7. 12. 2005 08:11

Mam text, o predem neznamem poctu radek. Radky jsou oddelene znakem \n. Jak nactu do pole pomoci regulerniho vyrazu vsechny radky?

jeden radek bych zvladl pomoci (.*)\n s tim, ze tenhle vyraz zopakuju v jedne vyplni tolikrat, kolikrat je v textu znak \n

Pripada mi to ale nepkraticke nejdrive pocitat pocet radku a pak jeste tolikrat namnozit retezec (.*)\n. Navic bych musel jeste na konec retezce pridat \n pokud tam neni.

neexistuje neco efektivnejsiho, snazsiho a rychlejsiho?

diky


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stefino 7. 12. 2005 08:24

Zeby?
Kód: Vybrat vše
preg_split("/[\r\n]/", $text);
split("[\r\n]", $text);
explode("\n", $text);
stefino
Junior

Odeslat příspěvekod pogik 7. 12. 2005 08:42

za zminenych predpokladu bude

Kód: Vybrat vše
preg_match_all('/^.*$/m', $text, $pole);


pracovat tak jak potrebujes - radky budou v poli $pole. S tim rozdilem, ze kvuli preg_match_all bude to pole 2D (see print_r($pole))
Mimochodem pokud text je v nejakym souboru, mrkni na funkci file();
pogik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miho 7. 12. 2005 09:25

Jinak pouzit v tomto pripade regularni vyraz je efektivni zhruba jako strilet kanonem na komara. Uplne staci vyse zminene explode("\n", $text);
miho
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ares952 7. 12. 2005 14:08

diky, explode je presne to co jsem potreboval
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod #ikso 7. 12. 2005 16:55

Preco tak zlozito ?

$riadok = file_get_contents("meno_suboru");

a vysledok mas v poli... jeden riadok v jednej bunke pola...
Raz bude svet lepsi.. :)
#ikso
Junior

Odeslat příspěvekod Zorg 7. 12. 2005 17:29

#ikso píše:Preco tak zlozito ?

$riadok = file_get_contents("meno_suboru");

a vysledok mas v poli... jeden riadok v jednej bunke pola...

file_get_contents() to načte do jednoho řetězce, do pole načte funkce file().
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod Ares952 7. 12. 2005 18:55

ja to ale nemam ze souboru...
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod #ikso 7. 12. 2005 22:14

A z coho ?
Raz bude svet lepsi.. :)
#ikso
Junior

Odeslat příspěvekod Zorg 7. 12. 2005 22:18

Rychleji přemýšlím než čtu :-) Tak potom to je samozřejmě explode().
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod Ares952 8. 12. 2005 17:24

z formulare (z textarea)
Naděje je motorem duše
Ares952
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků