Stránka 1 z 1

[php] Regulerni vyraz na nacteni vsech radku textu

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 08:11
od Ares952
Mam text, o predem neznamem poctu radek. Radky jsou oddelene znakem \n. Jak nactu do pole pomoci regulerniho vyrazu vsechny radky?

jeden radek bych zvladl pomoci (.*)\n s tim, ze tenhle vyraz zopakuju v jedne vyplni tolikrat, kolikrat je v textu znak \n

Pripada mi to ale nepkraticke nejdrive pocitat pocet radku a pak jeste tolikrat namnozit retezec (.*)\n. Navic bych musel jeste na konec retezce pridat \n pokud tam neni.

neexistuje neco efektivnejsiho, snazsiho a rychlejsiho?

diky


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 08:24
od stefino
Zeby?
Kód: Vybrat vše
preg_split("/[\r\n]/", $text);
split("[\r\n]", $text);
explode("\n", $text);

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 08:42
od pogik
za zminenych predpokladu bude

Kód: Vybrat vše
preg_match_all('/^.*$/m', $text, $pole);


pracovat tak jak potrebujes - radky budou v poli $pole. S tim rozdilem, ze kvuli preg_match_all bude to pole 2D (see print_r($pole))
Mimochodem pokud text je v nejakym souboru, mrkni na funkci file();

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 09:25
od miho
Jinak pouzit v tomto pripade regularni vyraz je efektivni zhruba jako strilet kanonem na komara. Uplne staci vyse zminene explode("\n", $text);

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 14:08
od Ares952
diky, explode je presne to co jsem potreboval

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 16:55
od #ikso
Preco tak zlozito ?

$riadok = file_get_contents("meno_suboru");

a vysledok mas v poli... jeden riadok v jednej bunke pola...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 17:29
od Zorg
#ikso píše:Preco tak zlozito ?

$riadok = file_get_contents("meno_suboru");

a vysledok mas v poli... jeden riadok v jednej bunke pola...

file_get_contents() to načte do jednoho řetězce, do pole načte funkce file().

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 18:55
od Ares952
ja to ale nemam ze souboru...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 22:14
od #ikso
A z coho ?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2005 22:18
od Zorg
Rychleji přemýšlím než čtu :-) Tak potom to je samozřejmě explode().

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2005 17:24
od Ares952
z formulare (z textarea)