[PHP] Zjištění počtu souborů ve složce

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Revan 28. 12. 2005 15:34

Potřebuju zjistit kolik je v dané složce souborů. jde to nějak?
Potřebuju to na stránkování do fotogalerie.


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Revan
Junior

Odeslat příspěvekod realdata.sk 28. 12. 2005 15:42

pozri si to tu: mas tam aj komentare, co a ako ;-)
http://www.php.net/manual/en/function.scandir.php
New: Athlon64 3000+ (Venice), DFI nF4 INFINITY, Leadtek Winfast 6600GT TDH, 2x512 (2,5) Transcend, 160GB S-ATA Seagate Baracuda
realdata.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lemur 28. 12. 2005 18:02

Tato funkce ma jednu nevyhodu - potrebuje PHP 5. V PHP 4.x je treba pouzit opendir() a readdir().

BTW: Pri prochazeni adresare je treba pocitat s tim, ze se v nem vyskytuji odkazy . a .., coz je odkaz na sebe sama a nadrazeny adresar. Ty jsou i ve zcela pradnem adresari (tedy, mimo nekolika velmi exotickych fs, kde nejsou z duvodu uspory mista), takze je nutne je pri pocitani preskocit. Viz druhy priklad na http://www.php.net/manual/en/function.readdir.php .
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Revan 28. 12. 2005 20:23

Tak jsem to vyresil takhle:

Kód: Vybrat vše
<?
$pocetsouboru = 0;
$slozka = dir(jmenoslozky);
while($soubor=$slozka->read()) {
  if ($soubor=="." || $soubor=="..") continue;


$pocetsouboru = ++$pocetsouboru ;
?>
Revan
Junior

Odeslat příspěvekod Vebloud 27. 1. 2011 18:01

Lehce oživím téma, protože jsem na to narazil a myslím, že jsem narazil na značně lepší řešení:
Kód: Vybrat vše
$directory = "../images/team/harry/";
if (glob("$directory*.jpg") != false)
{
$filecount = count(glob("$directory*.jpg"));
echo $filecount;
}
else
{
echo 0;
}

Tenhle konkrétní případ vezme všechny jpegy, ale vzor může být jakýkoliv. Použití patternu *.* zajistí vybrání pouze souborů s příponou a odtřelí adresáře .. a .

Zdroj: http://www.brightcherry.co.uk/scribbles ... directory/
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků