[php] nové php komaptibilní pouze s xhtml?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod FastIkarus 23. 2. 2006 18:57

Podle php manuálu je plno funkcí od nějaké verze upraveno tak, aby generovalo xhtml stránky (čili třeba nl2br() převadí konce řádku na <br />)...jenže já bych potřeboval, aby tvořilo html, říli např. ne <br />, ale <br>. Konkrétně u téhle funkce jsem to vyřešil přes str_replace(). Ale když mám na začátku skriptu session_start(), tak mi to do každého formuláře přidá pole <input type="hidden" name="PHPSESSID" value="(...)" />. Jde se toho lomítka (nějakým paramatrem nebo něčím) zbavit?


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Lidé se dělí do 10 skupin: na ty, kteří rozumí dvojkové soustavě a na ty, kteří ne :p
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 23. 2. 2006 22:18

Ano je pravda, ze standartni vystup z PHP je do XHTML.

Nevim to urcite, ale myslim ze "toho lomitka" se nezbavis.
Ale HTML je s XHTML plne kompatibilni, takze by jsem v tom nevidel problem.

HTML je stejne minulost, v soucasnosti se pouziva, a je standart, XHTML.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastIkarus 24. 2. 2006 17:21

No, sice pěknej standard, ale pokud ho většinový prohlížeč nemůže zobrazit ve chvíli, kdy je standard plně dodržován, tak je jedno, jestli píšu xhtml se špatnou hlavičkou nebo html se špatným inputem, když php už s html nepočítá...
Lidé se dělí do 10 skupin: na ty, kteří rozumí dvojkové soustavě a na ty, kteří ne :p
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod Lemur 25. 2. 2006 01:40

Neznam zadny prohlizec, ktery by mel s XHML-style tagy problem, vcetne vykopavek jako IE 4.0. To, ze nektere prohlizece nezkousnou XML deklaraci je vec jina, ale vzhledem k tomu, s cim se musi obcas v quirk rezimu vyporadat, je <br /> a <input ... /> cajicek.

Navic - vzdycky je tu moznost nechat vystup bufferovat pres output buffering a pak ho prekopa pres str_replace() nebo reg. vyrazy. Ale nikdy jsem to nepotreboval, vse delam v XHTML 1.0 Strict.

BTW: Ono to PHP zas tak uplne XHML-kompatiblini neni, minimalne ne s XHTML 1.0 Strict. Spravne by ta cast vkladana do formulare mela vypadat takto:
Kód: Vybrat vše
<div><input type="hidden" name="PHPSESSID" value="(...)" /></div>


protoze inputy nesmi byt primo ve formulari, ale musi byt v nejakem blokovem elementu (jesli neverite, projedte to W3C validatorem).
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FastIkarus 25. 2. 2006 12:10

Jo, měl sem na mysli tu xml deklaraci: Zatím se validního HTML 4.01 Strict držím, ty sessions tam byly jen kvůli admin sekci, která teda jediná validní nebude, zatím...pořeší se to, na webzdarma je zakazanej ini_set(), ale web se bude přesouvat...
Lidé se dělí do 10 skupin: na ty, kteří rozumí dvojkové soustavě a na ty, kteří ne :p
FastIkarus
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků