Jaky mate nazor na iframy?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mh 11. 3. 2006 23:22

Premyslim, jak dostat do webove prezentace jednoduchou tabulku, ktera se bude pomerne casto obmenovat, a tak me napadlo uzit framu, kdy na te vnorene strance by byla pouze tabulka s potrebnymi udaji. Jaky mate nazor na pouzivani iframe, popr. jaka jina reseni se nabizeji?
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 3. 2006 10:18

iframe je v pohode ked napriklad nevies pracovat s php.. ked aspon trosku ovladas php pouzi funkciu include
anonymni

Odeslat příspěvekod mh 12. 3. 2006 10:40

php neovladam, jinak bych asi vytvoril nejakou databazi. Ale me by taky zajimalo, jak se na iframy divaji prohlizece, jak je to vhodne/nevhodne pri SEO optimalizaci...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 12. 3. 2006 11:12

Pro SEO je to stejně nevhodný jako normální framy. Takže pokud ti vyhledávač najde data v tý tabulce, zobrazí ti jenom ten dokument, co se načítá do toho iframu bez hlavičky, patičky stránky a nejlépe i menu. Nejde někomu poslat odkaz třeba přímo na článek(který je v iframu) a tak.

Můj osobní názor na iframy je velmi negativní. Je jednoduší naučit se používat include, respektive require funkci v PHP a používat tu.

Pokud se budeš učit základní PHPko, tak až zjistíš, jak ho dostat do stránky, tak krátce o Include a Rquire funkcích.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 12. 3. 2006 11:34

tak to mi je celkem jedno, ze nacte jen data v tabulce, protoze to bude napr. stylem: 12.3.2007 - BOZP skoleni; a to bude cela slavna tabulka... takze radsi include rikate, a nebude to slozitejsi na upravu? Nevite o nejake strance, kde by to bylo nejak nazorne videt v praxi?
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FastIkarus 12. 3. 2006 12:29

http://polopate.jakpsatweb.cz/?page=include

tohle by ti mohlo pomoct, případně prohlídni další kapitoly na té stránce
Lidé se dělí do 10 skupin: na ty, kteří rozumí dvojkové soustavě a na ty, kteří ne :p
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod FMG.sk 12. 3. 2006 12:31

Moc amaterske, a neprofesionalne :P
FMG.sk
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod map 12. 3. 2006 13:54

iframe nebrat!
No one can hear when you're screaming in digital...
map
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 12. 3. 2006 14:12

jak ale koukam na to include, tak je to vlastne stejny obsah pro vice stranek... ale neni to zbytecne kdyz do 10originalnich stranek budu vkladat 10originalnich tabulek?
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 12. 3. 2006 14:17

A není potom zbytečný i ten iframe?
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 12. 3. 2006 14:19

:) dostals me... ale jak tak koukam, tak to php, jde mimo me, takze mi nic jinyho nez iframe nezbyde...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanyo 13. 3. 2006 10:04

ja mám stránky, kde je freewebhosting a mal som pomocou i framov, tak mi potom hádzalo reklamu 2x - aj do toho iframu, čo bola dosť veľká nevýhoda. Tak som skúsil pomocou include, lenže server PHP ako free stránky nepodporoval, takže som urobil viac stránok s rovnakým menu, tiež to nie je výhra, lepšie by bolo nájsť nový server, ktorý podporuje PHP aj zdarma a v SR, len neviem o takom zatiaľ :(
vanyo
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 3. 2006 12:04

ehm... no co ja viem? zeby si nepocul o szm.sk???

Obrovský mail a web priestor? Ponúkame viac...
Svetovo unikátny web-mail a webftp s extra službami naviac


plná podpora HTML (farba, obrázky, zvuk) e-mailov
posielanie SMS, FAX, ICQ...
POP3/IMAP4 protokol pre výber e-mailov
notifikácia SMS, e-mail, ICQ
vlastné signatúry, automatické odpovedače na e-mail
SSL pre POP3, IMAP, SMTP (šifrovaný prenos e-mailov)
rýchle a inteligentné web rozhranie
pokročilé triedenie, filtrovanie, vyhľadávanie e-mailov
možnosť sťahovania pošty z iných e-mail serverov
vlastný virtuálny web server, wap stránky
yb]PHP[/b], SQL, https
FTP prístup + web ftp
Antivírusová kontrola pošty
Antispamová kontrola pošty
max. 2500 MB priestoru pre e-mail
max. 500 MB priestoru pre web stránkut/quote]
anonymni

Odeslat příspěvekod vanyo 13. 3. 2006 12:37

no veď práve o szm hovorím, PHP je iba pre platenú službu, nefunguje pre free !!! Dnes ráno som to u nich overoval dokonca.
vanyo
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 3. 2006 13:58

tak potom maju neprehladnu stranku.. a zavadzaju ludi..
kliknes si na free sluzby a zobrzi sa ti presne to co som napisal.. a nie je to pravda..
anonymni

Odeslat příspěvekod mattithjah 13. 3. 2006 14:01

Podle mně je možné IFRAME použít, stránka s tabulkou by si pak ale musela ověřovat, jestli je v IFRAMU, a jestli ne, tak by uživatele přesměrovala na kompletní stránku (třeba javascriptem).
mattithjah
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puck 13. 3. 2006 14:01

hicotech píše:iframe je v pohode ked napriklad nevies pracovat s php.. ked aspon trosku ovladas php pouzi funkciu include


iframe nema s php nic do cinenia. php je server side script a iframe je klient side html
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 3. 2006 14:08

co to ma spolocne s mojim prispevkom?
napisal som ze ak clovek ovlada php je lepsie nahradit iframe funkciu include
anonymni

Odeslat příspěvekod puck 13. 3. 2006 14:11

hicotech píše:co to ma spolocne s mojim prispevkom?
napisal som ze ak clovek ovlada php je lepsie nahradit iframe funkciu include


include sa pripoji do dokumentu na serveri a iframe sa renderuje u klienta.
to znamena, ze nemozes nahradit jeden druhym bez zmeny funkcnosti.
bud tomu nerozumies, alebo rozpravas o uplne niecom inom ako sa pytal povodny autor otazky.
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 3. 2006 14:13

pozri.. ja to beriem tak ze je jedno kde sa to spoji, pripoji, vlozi, alebo co ja viem este co... ak docielim to co chcem..
a myslim ze autorovi otazky je uplne jedno kde sa s tym co bude robit...zaklad je aby mu to dobre fungovalo
anonymni

Odeslat příspěvekod puck 13. 3. 2006 14:20

podla mna to uplne jedno nie je. v otazke bolo, ze tabulka sa bude casto menit. je otazka ako casto (mozno kazdych 10 sekund, mozno casto znamena denne).
ak to budes robit pomocou include, tak sa bude musiet refreshovat cela stranka - zbytocny trafic a zbytocna zataz serveru a zbytocne blikanie obrazovky.
ak pouzije iframe, tak staci refreshnut jeho obsah.
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 13. 3. 2006 14:40

tabulka se bude menit cca kazdy tyden(je to pro statickou prezentaci)
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mattithjah 13. 3. 2006 14:42

mh píše:tabulka se bude menit cca kazdy tyden(je to pro statickou prezentaci)

Tak to "moc často" tedy opravdu není. V tomhle bych případě IFRAME nepoužil, buďto PHP nebo to tam psát ručně.
mattithjah
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puck 13. 3. 2006 14:52

ja som robil web stranky, kde sa udaje updatovali kazde 2 sekundy, takze pre mna "casto" znamena zhruba toto :-)
no... kazdy ma ine meritko :)
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 13. 3. 2006 15:16

Takze jak bys to resil ty pucku? Casto. To je relativni pojem. Pro nekoho 2min, pro nekoho rok. :lol:
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 13. 3. 2006 17:06

mh: tahle otázka je úplně mimo, puck to chápal tak, že se ta tabulka bude často měnit, tedy že kdo ty tvoje stránky bude prohlížet, tak několikrát změní obsah tabulky bez toho, že by měnil zbytek stránky. V tom případě by byl iframe výhodnější. Pokud se to mění jednou za tejden tak je to naprosto jedno a můžeš to klidně napsat "navrdo"
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod mh 13. 3. 2006 18:41

no do kodu to psat natvrdo nebudu, protoze to nebudu obmenovat ja, ale znamy, ktery tomu moc nerozumi...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 3. 2006 18:46

Ještě můžeš zkusit SSI, jestli ti to povolí hosting.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 13. 3. 2006 18:47

hmm to fakt ne... Ja potrebuju to nejjednodussi/nejspolehlivejsi/dobre optimalizovatelne reseni
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 3. 2006 18:55

A co ti na SSI vadí?
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mattithjah 13. 3. 2006 18:57

mh píše:hmm to fakt ne... Ja potrebuju to nejjednodussi/nejspolehlivejsi/dobre optimalizovatelne reseni

Udělej pro toho známýho jednoduchej skript v PHP, kterej ti zapíše (třeba do databáze) potřebné hodnoty a ta tabulka si je načte. Tohle je nejjednodušší. Kdybys s tím chtěl nějak pomoct, klidně se na mně obrať.
mattithjah
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 13. 3. 2006 19:01

ja v php vubec neumim, takze se budu muset ucit, ucit,ucit... Diky za nabidku, urcite ji vyuziju!
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vebloud 13. 3. 2006 19:08

SSI není PHP.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod crockick 13. 3. 2006 19:25

PHP je super. Pokud umíš tak include, pokud neumíš tak je iframe asi BEST řešení a jiné mě ani nenapadá :)
Život je boj!
crockick
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 3. 2006 07:31

crockick píše:PHP je super. Pokud umíš tak include, pokud neumíš tak je iframe asi BEST řešení a jiné mě ani nenapadá :)-/quote]

to iste som hovoril na zaciatku.. :D
ale riesenie s databazou je asi este lepsie.. nic zlozite na vyrobu a jednoduche na ovladanie
anonymni

Odeslat příspěvekod puck 14. 3. 2006 08:29

mh píše:Takze jak bys to resil ty pucku? Casto. To je relativni pojem. Pro nekoho 2min, pro nekoho rok. :lol:


ja som to robil pomocou iframe a pri 2 sekundovych som presiel na javascript - XMLHttpRequest a nasledne modifikacie dokumentu pomocou DOM.

ale toto nie je riesenie tvojho problemu. ak nevies PHP tak pouzi iframe... mas to najrychlejsie spravene :-) a mozes zinkasovat prachy. potom zacni studovat php :-)
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blavak 20. 4. 2006 19:30

bacha na rozdiel

include "$include";

a

include "./$include";

prvy priklad je raj pre scripty, ktore rozosielaju spam....
Blavak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Blavak 20. 4. 2006 19:33

ak pouzijes Iframe tak tam daj aj
<noframe>a tu napraskaj text pre vyhladavac</noframe>
Blavak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mh 20. 4. 2006 20:16

uz to mam vyreseny pres php...
mh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yaroslaf 21. 4. 2006 07:40

Kromě FRAME a IFRAME bys možná ještě mohl zkusit XmlHttpRequest.
yaroslaf
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků