Stránka 2 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:01
od mattithjah
Podle mně je možné IFRAME použít, stránka s tabulkou by si pak ale musela ověřovat, jestli je v IFRAMU, a jestli ne, tak by uživatele přesměrovala na kompletní stránku (třeba javascriptem).

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:01
od puck
hicotech píše:iframe je v pohode ked napriklad nevies pracovat s php.. ked aspon trosku ovladas php pouzi funkciu include


iframe nema s php nic do cinenia. php je server side script a iframe je klient side html

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:08
od anonymni
co to ma spolocne s mojim prispevkom?
napisal som ze ak clovek ovlada php je lepsie nahradit iframe funkciu include

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:11
od puck
hicotech píše:co to ma spolocne s mojim prispevkom?
napisal som ze ak clovek ovlada php je lepsie nahradit iframe funkciu include


include sa pripoji do dokumentu na serveri a iframe sa renderuje u klienta.
to znamena, ze nemozes nahradit jeden druhym bez zmeny funkcnosti.
bud tomu nerozumies, alebo rozpravas o uplne niecom inom ako sa pytal povodny autor otazky.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:13
od anonymni
pozri.. ja to beriem tak ze je jedno kde sa to spoji, pripoji, vlozi, alebo co ja viem este co... ak docielim to co chcem..
a myslim ze autorovi otazky je uplne jedno kde sa s tym co bude robit...zaklad je aby mu to dobre fungovalo

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:20
od puck
podla mna to uplne jedno nie je. v otazke bolo, ze tabulka sa bude casto menit. je otazka ako casto (mozno kazdych 10 sekund, mozno casto znamena denne).
ak to budes robit pomocou include, tak sa bude musiet refreshovat cela stranka - zbytocny trafic a zbytocna zataz serveru a zbytocne blikanie obrazovky.
ak pouzije iframe, tak staci refreshnut jeho obsah.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:40
od mh
tabulka se bude menit cca kazdy tyden(je to pro statickou prezentaci)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:42
od mattithjah
mh píše:tabulka se bude menit cca kazdy tyden(je to pro statickou prezentaci)

Tak to "moc často" tedy opravdu není. V tomhle bych případě IFRAME nepoužil, buďto PHP nebo to tam psát ručně.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 14:52
od puck
ja som robil web stranky, kde sa udaje updatovali kazde 2 sekundy, takze pre mna "casto" znamena zhruba toto :-)
no... kazdy ma ine meritko :)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 15:16
od mh
Takze jak bys to resil ty pucku? Casto. To je relativni pojem. Pro nekoho 2min, pro nekoho rok. :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 17:06
od KillerZero
mh: tahle otázka je úplně mimo, puck to chápal tak, že se ta tabulka bude často měnit, tedy že kdo ty tvoje stránky bude prohlížet, tak několikrát změní obsah tabulky bez toho, že by měnil zbytek stránky. V tom případě by byl iframe výhodnější. Pokud se to mění jednou za tejden tak je to naprosto jedno a můžeš to klidně napsat "navrdo"

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 18:41
od mh
no do kodu to psat natvrdo nebudu, protoze to nebudu obmenovat ja, ale znamy, ktery tomu moc nerozumi...

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 18:46
od Vebloud
Ještě můžeš zkusit SSI, jestli ti to povolí hosting.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 18:47
od mh
hmm to fakt ne... Ja potrebuju to nejjednodussi/nejspolehlivejsi/dobre optimalizovatelne reseni

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2006 18:55
od Vebloud
A co ti na SSI vadí?