[javascript] jak menit text tlacitka po urcite dobe

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod nofak 15. 3. 2006 20:42

predstavuji si neco jako:

Kód: Vybrat vše
tlacitko.value=ahoj
delay(1000);
tlacitko.value=joha
delay(500);
tlacitko.value=konec
delay(1000);
tlacitko.value=konec2


jak to udelat? kdyz to spustim tak to ceka 2,5s a na tlacitku zustane napis konec2, bez animace :(


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
nofak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 15. 3. 2006 21:33

Najdi si nějáký příklad, s posuvným textem, na netu jich je spousta a podívej se, jak to dělají tam.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod V-Tec 15. 3. 2006 21:58

Tohle se ti k tomu bude hodit. Existuji dve funkce, kterymi muzes simulovat delay() z pascalu:

Kód: Vybrat vše
setTimeout("nejaka_funkce();", 1000);
  // zavola nejakou_funkci() se spozdenim 1000ms (=1s)


Kód: Vybrat vše
opakovac=setInterval("nejaka_funkce()", 1000);
  // opakovac zacne volat nejakou_funkci() stale dokola, dokud jej nevypnes:
clearInterval(opakovac);
Hacking is like having sex. You get in, you get out, then you hope that you didn´t leave something behind that can be traced back to you.. ;-)
V-Tec
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nofak 15. 3. 2006 22:49

diky, ale nejde to jeste nejak jinak? jde o to ze mam funkci ktera dela vice veci najednou a abych na vsechno volal casovace tak je nesynchronizuji a neco bude provedeno rychleji.

delam vizualizaci tridiciho algoritmu bubble sort
potrebuji:
zmenit barvu textu prislusneho radku, vymenit dva divy, pak zase zvyraznit syntax jineho radku. nevim si rady jak to udelat, nenapada nekoho jak?
nofak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod V-Tec 15. 3. 2006 22:57

nofak píše:diky, ale nejde to jeste nejak jinak? jde o to ze mam funkci ktera dela vice veci najednou a abych na vsechno volal casovace tak je nesynchronizuji a neco bude provedeno rychleji.

A nemohl byste sem tu vasi funkci vlozit? Chtelo by to neco konkretnejsiho ;-)
btw: Na tohle samozrejme staci pouze setTimeout().. umistene mezi bloky pokynu urcite faze bubble-sortu..
Hacking is like having sex. You get in, you get out, then you hope that you didn´t leave something behind that can be traced back to you.. ;-)
V-Tec
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nofak 15. 3. 2006 23:29

dekuji ze mi chcete pomoct

nejlepsi bude napsat adresu kde to najdete
http://nofak.meep.cz/bakalarka/?zobraz=demonstrace
kouknete se na zdrojovy kod + http://nofak.meep.cz/bakalarka/algoritmy.js

mam to jako bakalarku a nemyslel jsem si ze se s tim budu tak trapit :( .
Diky za kazdy napad a radu jak to vylepsit.
nofak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod plecko 16. 3. 2006 10:34

nofak píše:
Kód: Vybrat vše
tlacitko.value=ahoj
delay(1000);
tlacitko.value=joha
delay(500);
tlacitko.value=konec
delay(1000);
tlacitko.value=konec2

Predpokladam, ze to tlacitko je odkazem na konkretni input tag s urc. id:
Kód: Vybrat vše
tlacitko=document.getElementById('urcity_button');

a ze to prirazeni provadite s uvozovkami:
Kód: Vybrat vše
tlacitko.value="konec";

a ze tu funkci delay(); mate vytvorenou bud casovymi funkcemi nebo setTimeouty..

btw: Omlouvam se, ze jsem se nepodival do prilozenych zdroj. souboru, ale na to bohuzel nemam cas. Neskodilo by, kdybyste ty urcite funkce hodil sem (pokud tedy prilis nelpite na svych autor.pravech). Rozhodne byste sem mel dat tu vasi funkci delay().. ta by mohla mozna zpusobovat nejake chybky..
plecko
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků