nezobrazovat zdrojový kód stránky

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hicotech 1. 4. 2006 12:19

JIV píše:mam nav05 a nic nehlasi..skus firefox

nod je trapny..
Posted by Hicotech
hicotech
Junior

Odeslat příspěvekod Zmurko 1. 4. 2006 12:39

Ked chce niekto "skryvat" zdrojovy kod, nech robi stranky v PHP. To co potom zobrazuje HTML prehliadac nie je zdrojovy kod, ale iba kod, ktory je vygenerovany prave tym zdrojakom podla zadania a poziadaviek uzivatela. Su to dynamicke stranky a zdrojak ktory to vsetko spracovava ostava beznemu uzivatelovi utajeny.

Jedine, ze by chcel mlady robit nejake ultra-hyper-proper drsne a tajne stranky (mozno tam ma nejake odhalenia konspiracnych teorii, abo co ja viem co). V tom pripade nech nerobi web stranky ale nech to da do dennicku a ten zakope na zahrade. 8)
- Som nejaký nerozhodný. Alebo nie som? -
- Hostel že je krvavý? HA! Prečítajte si knihy od Pavla Dobšinského. -
Zmurko
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hicotech 1. 4. 2006 17:21

:D

//Lemur - Odstranen duplicitni post
Posted by Hicotech
hicotech
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 3. 4. 2006 08:40

Wikan píše:
Mike.M píše:Placame. Include ti videt cojavim byt nesmi.

My neplacame, ty placas. Include ti vlozi obsah jinyho souboru, provede pripadne skripty a pak vysledek posle na vystup. Takze vysledek toho co bylo v include se ve zdrojaku objevit musi.
Takze sem byl nepochopen, vim ze include vlozi obsah toho souboru, ale samotny prikaz include byt viden nesmi. Ja to pochopil tak ze tazatel zobrazi zdrojovy kod a misto html se mu obevuji i php prikazy, on rikal ze tam ma same include. To je jako by mel index.html a v nem php kod. tak sem to pochopil.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yaroslaf 5. 4. 2006 14:33

Zakázat zobrazit HTML zdroj opravdu nejde. A pokud ti někdo bude radit, že ví, jak, tahá tě za nos. V momentě, kdy se ti HTML stránka zobrazí, musel její zdrojový kód dorazit do prohlížeče, takže "tam někde" je. Tečka.

Blbinky typu ošetření stisku pravého tlačítka myši přes Javascript a vypsání hlášky "Žádný takový!" to opravdu neřeší.

Jak to už někdo psal - co nechceš, aby někdo viděl, na web vůbec nedávej.

Rovněž dobrá metóda je hodně znepřehlednit kód, jak tu psal kernel_panic. Mnohdy stačí na začátek HTML souboru dát hodně ENTERů a hloupý uživatel si na první pohled myslí, že je zdroj prázdný.

To, že se zdroj v prohlížeči nezobrazí (IE), je chyba prohlížeče. V takovém případě se dá zdroják prohlédnout jinak, např. přes různé bookmarklety.
yaroslaf
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tark 23. 3. 2007 14:42

Zakázat to nejde, navíc ty čuňačinky každého jen otravují, vykašli se na to... Opravdu bych se naštval, kdybych si nemohl zkopírovat obsah stánky např. do referátu..
tark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _Daan_ 24. 3. 2007 18:40

HTML zdrojak stranky by sa dalo zasifrovat prevodom kazdeho znaku do HEXa sustavy.. Celkom podrobne o tom rozprava tento clanok, skratka ide o vytvorenie programu v C++, ktory sa postara o prevod ASCII do HEX a script v JS, ktory prevedie spatny prevod na ASCII, aby kod prehliadac mohol precitat... Pricom budu potrebne dva adresare: jeden so strankou a druhy s kodovanou castou.
Can it be there some sort of error?
_Daan_
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KillerZero 24. 3. 2007 21:34

Až na to, že potom co to rozkóduje to zase normálně bude vidět...
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod Sir_Killer 24. 3. 2007 22:56

no normalne to vidiet nebude,ale nieje problem zobrazit prelozeny kod [vystup z js]
Sir_Killer
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 24. 3. 2007 22:58

A nebo si udelat stranku. Vyrobit z ni obrazek. A do zdrojaku stranky vlozit jen ten obrazek :) pak si toho v tom zdrojaku nikdo moc neprecte.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod KillerZero 24. 3. 2007 23:27

normálně to bude vidět, protože firefox ti zobrazí kód i s úpravama co udělal js...
KillerZero
Junior

Odeslat příspěvekod medvidek88 25. 3. 2007 00:34

budto obrazky, nebo to hod do FLASHE :D
NO IE !!!
medvidek88
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JendaLinda 25. 3. 2007 11:52

Kdo tvrdí, že mu nejde nějaká stránka stáhnout nebo zobrazit kód, dejte sem odkaz. Já jsem něco takového ještě neviděl. :)
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 25. 3. 2007 12:03

JendaLinda píše:Kdo tvrdí, že mu nejde nějaká stránka stáhnout nebo zobrazit kód, dejte sem odkaz. Já jsem něco takového ještě neviděl. :)>/quote]

Asi tak stahnout jde absolutne vsechno.
V nejhorsim pripade se staci podivat do cache prohlizece a tam ten soubor vytahnout (jako treba v pripade nejakyho flashe), kterej je do stranky vlozenej pomoci JS.
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Haunter 25. 3. 2007 19:32

Hodte totu diskuzi na srandicky:D LOL takovy vtip sem jeste nevidel:D a jak to vsichni resi:D proc neni LOCK?
LTC: LRXc4UUNoM7xEy5rfyKv7drY1SmaKeik7B
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků