změna obrázku(tlačítka)

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod creed 2. 6. 2006 23:07

Zdravím všechny profíky,
potřebuji poradit s jedním problémem.

Rád bych, aby po najetí na jednotlivá tlačítka(obrázky) v menu mých stránek se změnila na jiné(obrázky).
Napříklak v Corelu si udělám dvě verze, jedno tmavší a jedno světlejší.

Může mi prosím někdo poslat na tohle zdrojový kód nebo skript?
Moc díky :-)
creed
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ri.va 2. 6. 2006 23:12

Mám něco podobnýho na jednom webu, mám tam na to tenhle skript:

Kód: Vybrat vše
<a href="stranka.htm" onMouseOver="if(document.images) document.menu2.src='menu2h.gif';" onMouseOut="if (document.images) document.menu2.src='menu2.gif';"><img src="menu2.gif" name="menu2" border=0></a>


Nevím jestli by to nešlo udělat elegantněji, ale funguje mi to (na všech prohlížečích) :)
ri.va
Junior

Odeslat příspěvekod adams 2. 6. 2006 23:20

-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 2. 6. 2006 23:24

Kód: Vybrat vše
<img src="neco_A.jpg" onmouseover="this.src = 'neco_B.jpg';" onmouseout="this.src = 'neco_A.jpg';" border="0" />


nevim jestli elegantnejsi, ale druha ;-)
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod houskat 3. 6. 2006 00:13

co pouzit CSS presne jak je to receny v tom vlakne na ktery ukazuje moderator v prispecky 3?
pres CSS je to asi nejlepsi, udelas jen a s nejakou tridou, jako a.image a pak dalsi a.image:hover
do a.image {background-image: url(tmavetlacitko.jpg)}
a.image:hover {background-image: url(svetletlacitko.jpg)}
houskat
Junior

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 3. 6. 2006 22:41

houskat píše:co pouzit CSS presne jak je to receny v tom vlakne na ktery ukazuje moderator v prispecky 3?
pres CSS je to asi nejlepsi, udelas jen a s nejakou tridou, jako a.image a pak dalsi a.image:hover
do a.image {background-image: url(tmavetlacitko.jpg)}
a.image:hover {background-image: url(svetletlacitko.jpg)}

souhlasim, je to nejlepsi reseni, prispevek me predbehl nez jsem to stacil uvedst, pak jsem to jiz nemazal:)
___MARK___
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků