PHP - boční menu

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod G52 17. 8. 2006 09:13

Zdravím,

určitě jste viděli, že pokud kliknete na boční menu, tak po načtení požadované stránky zůstane tato kategori označena. Nevíte prosím jak se to dělá??
Příklad, pokud kliknu v submenu na Telefony, tak se po načtení kategorie Telefony zobrazí třeba X, a tak uživatel ví kde se nachází a na toto menu pokud je v něm již nejde klikat..

:: Submenu
- Hodinky
- Telefony X
- Faxy
- Zlato

Děkuji za rady

Howard - téma přesunuto do správné sekce
G52
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 17. 8. 2006 09:15

no tak pokud klidnes na polozku v menu, tak se ri vytvori URL adresa, ktera nacte danou problematiku v menu.
Z teto URL adresy vychazej a podle ni poznas, ktera polozka je aktivni. U teto polozky proste nevytvoris odkaz. :-)
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod G52 17. 8. 2006 09:26

Z@chi píše:no tak pokud klidnes na polozku v menu, tak se ri vytvori URL adresa, ktera nacte danou problematiku v menu.
Z teto URL adresy vychazej a podle ni poznas, ktera polozka je aktivni. U teto polozky proste nevytvoris odkaz. :-)


ehm, to jsem nějak nepochopil??
G52
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 17. 8. 2006 09:37

Já bych to řešil nomrálně pomocí IF.
Kód: Vybrat vše
HTML kdo začátku tabulky menu
<?
$stranka ="zjiskat jmeno aktulaní stránky";
if ($stranka == "info.php"):
tak kod pro aktivní odkaz INFO;
else:
kod pro pasivní tvar odkazu INFO;
endif;
if ($stranka == "zbozi.php"):
tak kod pro aktivní odkaz ZBOZI;
else:
kod pro pasivní tvar odkazu ZBOZI;
endif;
ATD.
?>
Kod HTML pro konec tabulky menu
[/code]


A tak to udělat pro každou část menu. Buď se ti v dané části menu vypíše jedna nebo druhá podoba kodu.
Určitě se to dá napsat líp a univerzálněji, ale nic jiného mně momentálně nenapadá :-)
Naposledy upravil S-Tony dne 17. 8. 2006 09:44, celkově upraveno 3
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mbing 17. 8. 2006 09:38

Každé položce přiřaď číslo. Nejlepší je uložit položky do databáze.

:: Submenu ( ID 1, <a href=index.php?menu_id=1>Submenu</a>)
- Hodinky ( ID 2, <a href=index.php?menu_id=2>Hodinky</a> )
- Telefony X ( ID 3, <a href=index.php?menu_id=3>Telefony</a> )
- Faxy ( ID 4, <a href=index.php?menu_id=4>Faxy</a> )
- Zlato ( ID 5, <a href=index.php?menu_id=5>Zlato</a> )

Položky se budou vypisovat přes cyklus for a v každém cyklu bude podmínka if, jestli ID v odkaze se rovná ID položky, tak se přidá to X apod.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod G52 17. 8. 2006 09:51

S-Tony píše:Já bych to řešil nomrálně pomocí IF.
G52
Junior

Odeslat příspěvekod G52 17. 8. 2006 09:59

mbing píše:Každé položce přiřaď číslo. Nejlepší je uložit položky do databáze.

:: Submenu ( ID 1, <a href=index.php?menu_id=1>Submenu</a>)
- Hodinky ( ID 2, <a href=index.php?menu_id=2>Hodinky</a> )
- Telefony X ( ID 3, <a href=index.php?menu_id=3>Telefony</a> )
- Faxy ( ID 4, <a href=index.php?menu_id=4>Faxy</a> )
- Zlato ( ID 5, <a href=index.php?menu_id=5>Zlato</a> )

Položky se budou vypisovat přes cyklus tb]for[/b] a v každém cyklu bude podmínka kb]if[/b], jestli ID v odkaze se rovná ID položky, tak se přidá to X apod.p/quote]


Bohužel nemám k dispozici DB :-( nejde to bez ní??
G52
Junior

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 18. 8. 2006 08:39

No bez DB asi bude nej tak, jat to psal Tony. Určitě by to šlo zacyklit (menu vložit do pole)...??

Takhle to psal Tony výše:
Kód: Vybrat vše
$stranka ="zjiskat jmeno aktulaní stránky";
if ($stranka == "info.php"):
echo 'Info X';
else:
echo '<a href="info.php">Info</a>';
endif;

Pokračuješ pro další položky menu....
[/code]
Johny[CZ]
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků