php - odeslaní proměných jinak

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod G52 18. 8. 2006 00:21

Zdravím

v tomto odkazu posilam ke zpracování id s cislem 11:
<a href="index.php?id=11">Index</a>

potřebuji to ale udelat jinak, tak aby nebyl odkaz index.php?id=11 ale jenom index.php a tu promenou poslat nejak jinak, poradite jak na to?? jak ji odeslat a jak ji nacist??

děkuji za info
G52
Junior

Odeslat příspěvekod robbiemar 20. 8. 2006 00:50

To sa pravdepodobne nedá inak. Keby máš iba jednu takú URL na stránke, tak v pohode (session, cookies, post), ale keď ich je viac, tak sa to nedá, pretože ich nemáš ako rozlíšiť.

Včera večer som nad tým dumal, ale nič ma nenapadlo, skúšal som aj nejako cez formuláre, ale to by si musel mať odkaz ako tlačidlo formulára (možno by sa to dalo nejako cez CSS upraviť, ale to už sa mi fakt nechcelo nad tým špekulovať :-/ ).

Ale inak dobrý nápad na riešenie, je to tvrdý oriešok...
robbiemar
Junior

Odeslat příspěvekod petmal 20. 8. 2006 01:09

V zasade muzes zauvazovat o pouziti cookies (to ovsem zavisi na nastaveni klienta) pripadne muzes pouzit POST a hidden inputbox odesilat formular muzes pomoci JavaScriptu a normalniho linku (opet zavislost na klientovy) nebo pomoci normalniho submit button s tim, ze si s nim v CSS pohrajes tak, ze bude vypadat jako normalni textovy odkaz, neni to az tak tezke...

Sice nevim proc nechces pouzit GET ale ja osobne ale nevidim problem v posilani promenych pomoci GET pokud si radne overis co uzivatel zadal pred tim nez to pouzijes (to ovsem plati obecne)...

Jeste bys mohl pouzit databazi nebo docasne soubory na serveru (ulozit to do databaze (souboru) a pak to z niz zase nacist) to uz mi ale pripada dost prehnane...

Myslim, ze hlavni otazka neni JAK, ale PROC... Proc nechces pouzit GET?
petmal
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků