zobrazení počtu souborů a složek na stránce

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lucky-x 20. 8. 2006 20:34

Zdravim,

chci se zeptat lze nejak udelat (PHP, JAVA), abych na strance zobrazil kolik je ve složce souborů a složek jak to umí například wokna?

diky za info :idea:
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod robbiemar 21. 8. 2006 09:49

Nasjôr si pozri funkciu readdir() z českého manuálu (je to po anglicky) http://cz.php.net/manual/sk/function.readdir.php, potom daj vyGoogliť "count directories php", a tam Ti nájde aj http://my-little-scripts.com/directory-navigation-links.php.

To keď trochu upravíš, tak by Ti to mohlo spočítavať súbory aj zložky.
[/url]
robbiemar
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 21. 8. 2006 10:01

Je to velmi jednoduche.
Kód: Vybrat vše
$soubor = NULL;
$slozka = NULL;
$folder =opendir('./slozka');
while($file = readdir($folder)){
if(is_dir($file))
$slozka++;
else
$soubor++;
}

A pokud je chces yrovna i vzpsat, tak staci nacitat do dvou poli, u nihz potom jenom zjistis velikost
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucky-x 21. 8. 2006 10:45

ok ... díky vyzkouším to :)
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků