jak na nefunkcni odka v IE?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 26. 9. 2006 21:09

prosim radu jak pouzit onmouseover, kdyz chci v menu aby po najeti myse obrazek menu zmenil barvu.. bud tak, ze to nacte jiny stejny a nebo to prekryje treba cernou barvou se snizenym krytim....?? prosim radu...

//Mývalice: Upraven název. Tipy, jak napsat správný titulek
Naposledy upravil AnOOb!S dne 29. 9. 2006 00:17, celkově upraveno 1
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ency 26. 9. 2006 22:51

onmouseover='styl (nejlepe ze stylopisu i když to je uplně jedno)'
Ency
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 27. 9. 2006 12:54

třeba na http://apart-hotel-garni.de/cz-hotel-st ... /index.htm
vlaječky nahoře:

Kód: Vybrat vše
<A href="http://www.apart-hotel-garni.de/hotel-stuttgart.htm"
    OnMouseOver="document.vr.src='../bild/de_akt.gif';"
    OnMouseOut="document.vr.src='../bild/de_pas.gif';">
    <IMG width="32" height="18"  src="../bild/de_pas.gif" border=0 
    alt="Hotel Stuttgart - Nìmecky - Deutsch" name=vr></A>


//christian: přidán [code] tag
//Vladimir: omlouvám se, příště to bude lepší...
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 13:50

dekuji to je dobre pokrocil sem, ale ted resim problem s jednim odkazem....

v IE mi nefunguje ubec
v OPERE jede vse jak ma
v FIREFOXU se mi ten image samotneho tlacitka oramuje nejakym odkazovym rameckem, ale odka funguje

prosim poradte odkaz je nasledujici:
Kód: Vybrat vše
<a href="http://homola.humlak.cz/_neweb/me.html"><div id="me"><img src="http://homola.humlak.cz/_neweb/images/me.gif" onmouseover="this.src='http://homola.humlak.cz/_neweb/images/me_tmave.gif'" onmouseout="this.src='http://homola.humlak.cz/_neweb/images/me.gif'"></div></a>
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 28. 9. 2006 13:54

A co zkusit odstranit ten DIV (proč tam vůbec je - kvůli ID pro *co*)?

Asi to nepomůže, ale pro jistotu zkuste doplnit středníky za příkazy JS (mezi ' a " před koncem tagu).
Naposledy upravil drAcOniS dne 28. 9. 2006 13:57, celkově upraveno 1
drAcOniS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 13:56

ten DIV tam je kuli CSS.... kuli tomu zakladnimu buttonu, ktery je zapsan v CSS....
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 28. 9. 2006 13:58

Tak sem zkuste dát link přímo na ty stránky nebo na nějaký testcase, ať to můžeme vyzkoušet. Jinak jsem v minulosti již několikrát záměnu obrázku pomocí this.src používal a vždy mi to fungovalo...
drAcOniS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 14:00

ok

Kód: Vybrat vše
http://homola.humlak.cz/_neweb


/images - obrazky
/styles - samotne CSS
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 21:32

prosim hezky o nejakou pomoc moc me to pomuze
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod drAcOniS 28. 9. 2006 21:49

Jednoduše zakažte border tomu obrázku a je po problému.

Tomu obrázku, který tvoří položku menu tedy nastavte buď border: none nebo border-width: 0px.

Právě jsem to odzkoušel přes Webdeveloper ve FF a pomůže to :wink:
drAcOniS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 22:44

dekuji a jeste by me zajimalo jak ten odkaz rozjet v IE prosim:)
Naposledy upravil AnOOb!S dne 28. 9. 2006 23:39, celkově upraveno 1
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bubla 28. 9. 2006 22:56

a proč vůbec JavaScript, neni jednodušší to udělat přes CSS?
Bubla
Junior

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 28. 9. 2006 23:01

javascript... to co sem dal jako posledni do kodu je CSS a vse ostatni take nebo se ho to tyka... o JS ani zminka... je to pres CSS a jesi znate odpoved na me otazky sem s ni prosim
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 29. 9. 2006 00:18

prosim posledni radu.... v FF a OPERE nasleduji odkaz
Kód: Vybrat vše
<a  href="http://homola.humlak.cz/me.html"><div id="me"><img border="0" src="http://homola.humlak.cz/images/me.gif" onmouseover="this.src='http://homola.humlak.cz/images/me_tmave.gif'" onmouseout="this.src='http://homola.humlak.cz/images/me.gif'"></div></a>


funguje bezchybe, ale v IE ubec prosim radu
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Team 29. 9. 2006 09:19

Nevím, kde v IE je chyba, o JS se moc nezajímám, ale jak psal Bubla, stačilo by to ošetřit přes a:hover a je po problému. Nebylo by to závislé na zapnutém JS = vetší přístupnost.
I don't think, I drink.
Team
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků