Formatovani stranek (promenny pocet obrazku vedle sebe)

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod j333x 12. 2. 2007 09:38

Potreboval bych poradit s formatovanim stranek - muj pozadavek
mam nahledy, ke kazdemu nejaky kratky text. Je triv je na strance srovnat tak, ze si reknu kolik ma bych nahledu vedle sebe a potom je dat do tabulky - to ale nechci.
Chtel bych aby nahledy byly vedle sebe az do treba 80% sirky obrazovky - tohle by taky jeste umel - udelal bych tabulku 80% sirky a do ni dal vsechny nahledy) - ale potom neumim jak pod kazdy nahled dat nejaky text.
Muzete mi prosim nekdo poradit nejaky tip jak na to? Pripadne - vysvetlil jsem to aspon trochu jasne? :)
(proste chci dat vedle sebe obrazky az do 80% sirky obrazovky - aby tam zustaly nejake okraje - a pritom pod kazdy obrazek dat popis.

dik
Naposledy upravil j333x dne 12. 2. 2007 12:06, celkově upraveno 1
j333x
Junior

Odeslat příspěvekod j333x 12. 2. 2007 09:47

update - pokud by tech obrazku melo byt vice nez se vejde vedle sebe, tak bych chtel, aby se zalomily na dalsi radek - jinak by to bylo triv, stacily by 2 tabulky v sobe.

(alternativa je - jak jsem psal - definovat fixni pocet nahledu vedle sebe - coz zatim nechci)
j333x
Junior

Odeslat příspěvekod windsurfeeer 12. 2. 2007 09:47

No nevím jestli jsem to pochopil, ale proč nedáš:
Kód: Vybrat vše
<a><img><br />
text</a>


Vše bude fungovat jako klikací odkaz.

edit: aha, tohle ti asi nepomůže, protože bys musel definovat tabulku, což nechceš... Tak nic.
windsurfeeer
Junior

Odeslat příspěvekod j333x 12. 2. 2007 09:54

klikaci odkazy zatim nejsou relevantni, to je triv - jedna se o layout
jak jsi psal to nejde (aspon ne primo) jak bys tam pridal druhy, treti obrazek?
Kód: Vybrat vše
<a><img1><br />text1</a> <br />
<a><img2><br />text2</a> <br />
<a><img3><br />text3</a> <br />

to by se rovnalo pod sebe a ne vedle sebe...
j333x
Junior

Odeslat příspěvekod hicotech 12. 2. 2007 10:00

neviem ci som to spravne pochopil, ale ak chces nieco taketo tak to mozes spravit bud pomocou tabuliek a budes mat presne stanoveny pocet nahladov na riadok, alebo tak ako som to spravil tam pomocou div

Kód: Vybrat vše
<div class='DIVlist'><img alt="nahlad" src="obrazok.jpg" width="100" height="136"><br><span>popis<span><br><br>
</div>
<div class='DIVlist'><img alt="nahlad" src="obrazok2.jpg" width="100" height="136"><br><span>popis2<span><br><br>
</div>
toto ti da nahlady vedla seba kolko moze a dalsie potom do dalsieho riadku.. cize sa to prisposobi rozliseniu, alebo velkosti vnutornej tabulky

Kód: Vybrat vše
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
<tr>
<td><img alt="nahlad" src="obrazok1.jpg" width="100" height="136"></td>
<td><img alt="nahlad" src="obrazok2.jpg" width="100" height="136"></td>
</tr>
<tr>
<td>popis2</td>
<td>popis</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
klasicka tabulka.. na obrazok vyuzijem prvy riadok, na popis druhy riadok, a treti riadok ako medzeru medzi nimi
Posted by Hicotech
hicotech
Junior

Odeslat příspěvekod windsurfeeer 12. 2. 2007 10:03

No napadá mě uzavřít to do nějakých tagů typu div, span, iframe, nebo object. Tam by pak možná šlo použít br uvnitř, které by se použilo jen uvnnitř toho tagu. Ale ber to spíš jen jako nápad, tolik zkušeností s tím nemám. Vždycky jsem nakonec skončil u tabulky s pevně definovaným počtem polí. :D
Good luck
windsurfeeer
Junior

Odeslat příspěvekod hicotech 12. 2. 2007 10:36

hovorim.. ked chces mat nejake obrazky aj s popisom a nevies kolko ich ma byt na riadok tak pouzi to prve co som napisal.. cize ten DIV
Posted by Hicotech
hicotech
Junior

Odeslat příspěvekod j333x 12. 2. 2007 11:15

hicotech: ten druhy postup je mimo, to (jak jsi psal) potrebuji znat pocet obrazku v radku, ten prvni vypada lepe, ale asi ho nechapu - nejak mi nefunguje - kdyz ho orezu na minimalni funkcni cast, tak dostanu

Kód: Vybrat vše
<div>
<img src="_thumbs\a.jpg"><br />
<span>popis 1</span>
</div>

<div>
<img src="_thumbs\a.jpg"><br />
<span>popis 2</span>
</div>

coz mi ale dava nahledy pod sebe (a ne vedle) - cim prinutim browser aby jednotlive div drzel vedle sebe?
j333x
Junior

Odeslat příspěvekod hicotech 12. 2. 2007 12:34

pretoze ja mam
Kód: Vybrat vše
<div class='DIVlist'>

a ten ma kod
Kód: Vybrat vše
.DIVlist {
   margin:0px 5px 0px 5px;
   float:left;
   border:0px solid black;
}
moja chyba.. zabudol som to sem pripisat :)

ide hlavne o ten float:left
Posted by Hicotech
hicotech
Junior

Odeslat příspěvekod j333x 12. 2. 2007 12:49

diky - to je ono !

jeste jedna poznamka: v IE 7 to funguje presne jak chci (zmeny okna pridavaji/odebiraji obrazky v 1 rade), ve FF2 to udela minimalne 5 nahledu v 2 radku, pokud nadale zmensuji (zuzuji) okno, tak se objevi horizontalni posuvnik (pridavani obrazku pri rozsirovani okna funguje ok)
Ale to uz asi resit nebudu - tohle se mi libi, jeste jednou diky moc !
j333x
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků