[CSS] Moozila firefox

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Haunter 19. 3. 2007 19:52

Zajimave, ze problemy s pouzitim CSS jsou jen ve firefoxu...Mam zadanou pozici divu (sice v procentech) a ten se vzdy zobrazi az uplne dole, takze pak uzivatel musi rolovat dolu jak pako...A jeste je u toho divu problem se sirkou...proste ostatni divy si daji rict jen ten jeden ne...Width tam mam- neposloucha, margin-left mam-ten posloucha...Margin-top sem zkousel-posune se to jeste niz...Jak spravit?
LTC: LRXc4UUNoM7xEy5rfyKv7drY1SmaKeik7B
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dandy 19. 3. 2007 22:10

Co sem třeba zkusit vložit ten dotyčnej kód. Takhle ti nikdo neporadí!
Čeho se na nás dopustí druzí, s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
Francois de la Rochefoucauld
Dandy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Haunter 20. 3. 2007 16:45

Kód: Vybrat vše
#menu_blok {
   position: fixed;
   _position: absolute;
   top: 25%;
   left: 190px;
   width: 180px;
   padding-bottom: 10px;
}

#hlavni_blok {
   width: 73%;
   margin-left: 24%;
}


Ze by to rusily ty pozice u menu_blok?Btw menu_blok ma prekryvat hlavni_blok
LTC: LRXc4UUNoM7xEy5rfyKv7drY1SmaKeik7B
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fenix 20. 3. 2007 17:57

mozna by stalo za to, dat tu stanku nekam verejne a hodit sem link. Z cisteho css maloco pozname, kdyz nevime, na jake html se aplikuje, jestli se netlucou dve definice atd.
Fenix
Junior

Odeslat příspěvekod extremon 20. 3. 2007 18:00

myslis ze FF je jeden z nej, ktery zobrazuje tak jak ma, pokud je kod spravne :wink: ... hod link
extremon
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 3. 2007 19:20

_position: absolute; ... co ta _ pred position ?
Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green | Apple Watch 4 | Vodafone OneNet
Můj referal pro Twisto: PETRM264 (500,- pro oba)
dj.kure
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sir_Killer 20. 3. 2007 20:42

dj.kure píše:_position: absolute; ... co ta _ pred position ?


to je podtrzitkovy hack, definiciu zacinajucu podtrzitkom "vidi" len IE
Sir_Killer
Junior

Odeslat příspěvekod Fenix 20. 3. 2007 21:25

no, presneji receno IE5 a IE6, iE7 uz ji take ignoruje.
Fenix
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 20. 3. 2007 22:14

Je to na http://haunter.wz.cz/zkuska/index.html nechal sem tam i pocitadlo a anketu...jeste to neni komplet hotove...ted kdyz to vidite tak bych vam mohl rict vsechny problemy co s tim mam:
1 )http://haunter.wz.cz/zkuska/rehorova.html proc to neni siroke 73%?Kvuli malo znakum?Jak to roztahnout i bez tolika znaku?

2 )Zkuste otevrit v te Moozile-hlavni text se zobrazi az dole...Jeste k tomu se to zobrazi hodne width...

NO jeste sem objevil ze to nemam optimalizovane pro vsechny rozliseni...Kdyztak si casem jeste na neaky muj amatersky bug vzpomenu...
LTC: LRXc4UUNoM7xEy5rfyKv7drY1SmaKeik7B
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fenix 20. 3. 2007 23:24

tak hlavni problem tveho pozicovani je v tom, ze michas css a tabulkovy layout.

1) Tam, kde v textu neni tabulka = data, ktera maji strukturu tabulky, tam zrus tabulky a uformatuj / upozicuj to za pomoci CSS.

2) Vyhazej z html vsechny vlastnosti typu cellspacing, height, vspace, hspace, background, font a nahrad je prislusnymi vecmi v css

3) pokud jeste budes mit problemy, prozkoumej, jestli chyba neni v tom, ze IE interpretuje width a height jinak nez rika norma (a Mozilla) - podle normy je to vnitrni sirka / vyska elementu, ale IE k ni pricita paddingy a bordery na obou stranach.

Kazdopadne ale vyhod u te svoji tabulky ten hspace a vspace, ty delaji brikule
Fenix
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 21. 3. 2007 09:28

No a jak vyresit, aby bylo to menu napevno?
LTC: LRXc4UUNoM7xEy5rfyKv7drY1SmaKeik7B
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Fenix 21. 3. 2007 10:36

ktere napevno mas na mysli? Aby pro scollovani na strance dolu zustavalo porad na monitoru, nebo aby bylo napevno ve strance a tim padem, kdyz uzivatel zaskroluje, tak odroluje?

Prvni moznost je position:fixed, kterou tam mas, ale explorer ji nepodporuje. Pokud bys ji chtel opravdu dosahnout, pak ti nezbyva, nez pouzit nejaky javascript, ktery si nejprve zjisti, jestli jde o explorer a pripadne neustale presouva to menu na prislusnou pozici. Neco o tom urcite vygooglis (zkusil bych dotaz explorer emulate position fixed, ale je to jen tip)

Druha moznost je snazsi. Vyhod position:Fixed a u _position:absolute smaz to podtrzitko.

Jsi si jisty, ze vis, jak a proc veci v css funguji a proc se obcas pouziva podtrzitko? Opravdu hodne bych doporucoval misto vsech webovych tutorialu procist si tohle: http://www.knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=635
Fenix
Junior

Odeslat příspěvekod Ozzy 21. 3. 2007 10:43

Trošku mimo téma -na mém webíku v kategorii "soft-new" máte dvě malé nové verzičky tohoto oblíbeného prohlížeče...-proč jsou dvě-netuším....... :P
Tolerance je tísnivý pocit, že ten druhý by mohl mít nakonec pravdu.


ROBERT FROST
Ozzy
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků