[PHP] načtení loginu z windows

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kuba... 25. 4. 2007 17:09

Ahoj, nevíte někdo jestli PHP umí nějak zjistit jakej je login do Windowsů. Je to asi blbost už ze samotnýho principu PHP, že jo? :) Tak nějakou klilčku jak zjistit login do windows a to pan nějak uložit do nejaký proměnný?
Díky za typ..


// mbing : Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod mracka michal 25. 4. 2007 18:06

„You don't need a reason to help people.”
~Zidane Tribal, Final Fantasy IX
--
Pouzivam suborovy manazer Nomad.Net.
mracka michal
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 25. 4. 2007 18:24

Nene, to zjistí jen kdo spousti PHP skript na serveru, resp. pod jakym uzivatelem.

Vyhodí to povětšinou něco jako "nobody", "httpd", "apache" nebo podobný
Aonym

Odeslat příspěvekod mracka michal 25. 4. 2007 18:59

ameeck píše:Nene, to zjistí jen kdo spousti PHP skript na serveru, resp. pod jakym uzivatelem.

Vyhodí to povětšinou něco jako "nobody", "httpd", "apache" nebo podobnýd/quote]

Otazka bola zistit login do Windows. get_current_user() toto robi. Mozno by mal Kuba lepsie popisat co vlastne chce.
mracka michal
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Z@chi 25. 4. 2007 20:29

Ale login ve windows a vlastnik scriptu je uplne jina vec.
Pokud ti jde o jmeno prihlaseneho uzivatele ve windows, tak si s PHP zrejme nevystacis.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuba... 25. 4. 2007 21:02

Já potřebuju aby lidi v práci po přihlášení na pc, si pustili explorer, mrkly na intranet a tam až kliknou na nějkakou aplikaci (právě psanou v PHP) aby rozpoznala kdo to je (proto jsem si právě říkal že by bylo nejjednodušší zjistit to podle loginu do windows..) vzhledem k tomu že máme v práci tuny loginů a hesel tak už nemůžu tu aplikaci napsat taky aby se tam ještě přihlašovaly dalším jménem a heslem.. Jinak ten get_current_user() vyzkouším :)
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 25. 4. 2007 21:03

get_curent_user ti zrejme nepomuze.
Jak jsem psal - zjisti se vlastnik scriptu, ne prihlaseny uzivatel ve windows.
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 25. 4. 2007 23:15

A nelze to připojit k nějaké použitelné databázi hesel a loginů, která se používá? Jaká jsou tam řešení?

A jak řikám já a Z@chi, get_current_user nic neřeší.
Aonym

Odeslat příspěvekod Z@chi 25. 4. 2007 23:24

no je fakt ze jestli je to firma, tak tam bude nejaka databaze uzivatelu.
Teda zalezi na prihlasovani, co tam presne mate?
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mracka michal 26. 4. 2007 07:58

Kuba... píše:Já potřebuju aby lidi v práci po přihlášení na pc, si pustili explorer, mrkly na intranet a tam až kliknou na nějkakou aplikaci (právě psanou v PHP) aby rozpoznala kdo to je (proto jsem si právě říkal že by bylo nejjednodušší zjistit to podle loginu do windows..) vzhledem k tomu že máme v práci tuny loginů a hesel tak už nemůžu tu aplikaci napsat taky aby se tam ještě přihlašovaly dalším jménem a heslem.. Jinak ten get_current_user() vyzkouším :)t/quote]


Ak nastavis web tak, aby povoloval len Windows autentifikaciu, a v php.ini fastcgi.impersonate = 1, tak ti get_current_user() staci.

Dalsia moznost je skusit to vycitat z $_SERVER['REMOTE_USER'].
mracka michal
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kódlisko 27. 4. 2007 00:16

tak ať si ta aplikace pro jednou uloží jméno toho člověka-kompu (třeba se zeptá) a pak uložíš do sušenky a máš to :)
kódlisko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuba... 27. 4. 2007 00:54

[quote="kódlisko";tak ať si ta aplikace pro jednou uloží jméno toho člověka-kompu (třeba se zeptá) a pak uložíš do sušenky a máš to :)//quote]
To mě taky napadlo, jenže je problém že si každej sedá k několika strojům :)
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod 2ge 27. 4. 2007 08:07

meno a heslo, inac to nevyriesis, ak ano, tak nam daj vediet. Inac samo o sebe je to blbost, lebo tieto informacie sa z klienta na server neposielaju, cize neviem co tu riesite :)

ak to nemusi byt heslovane, tak im to sprav:
jan.intranet a pod

a ak to ma byt heslovane, tak tam bude ramcek s heslom, login mas v subdomene...
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuba... 27. 4. 2007 23:34

nejde mi o heslo, jde mi jen o rozpoznání uživatelů :) nějak si s tím pohraju a dám vědět jestli to nějak dopadlo...
Kuba...
Junior

Odeslat příspěvekod starenka_oggova 28. 4. 2007 11:02

na localhostu mi to jede. (predpokladam, ze je to win stanice, kdyz xes win logon)..

Kód: Vybrat vše
echo shell_exec("echo %username%");


obdobne muzes pouzit exec()... koukni do manualu.. pokud mas safe_mode bejvaj s tim problemy.. mej se starenka
Naposledy upravil starenka_oggova dne 28. 4. 2007 11:15, celkově upraveno 1
Bad command. Bad, bad command! Sit! Stay! Staaay..
starenka_oggova
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků