Vytvoření webové stránky

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Antonín SRB 14. 5. 2007 13:04

Potřebuji si udělat jednoduchou webovou stránku,nemám s tím žádnou zkušenost,poraďte mi prosím nějaký jednoduchý program/v češtině/,pokud můžete poraďte mi prosím od"a"až do"z".Předem moc děkuji.
Poradte. Neraději bych koupil jinou desku a procesor.Otazka.Jakou dobrou desku a slušný procespr. Po výměně musím a nebo nemusím instalovat nastavení programu anebo ne.Dík za radu.
Antonín SRB
Junior

Odeslat příspěvekod sCrew 14. 5. 2007 13:08

Quis Custodiet Ipsos Custodes? | Cogito ergo sum
sCrew
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 14. 5. 2007 13:44

Môžeš vyskúšať Frontpage, príp. aj Word :) , ale aspoň html je výhodnejšie sa naučiť...
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 14. 5. 2007 17:15

jedno lepsi jak druhy :-/
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Z@chi 14. 5. 2007 17:24

2AnOOb!S: no hlavne ze ty jsi mu poradil.
Otazka je co autor threadu chce. :-) Pokud chce udelat jenom jednu jednoduchou internetovou stranku, tak je zbytecne aby jsi se ucitl HTML, aspise si to nechej nekde udelat, nebo jak tady bylo receno, pouzij FrontPage, nebo treba i ten Word.
Napriklad v tom wordu je to velice jednoduche, staci ulozit dokument jako stranku WWW a nakopirovat nekam na internet.

Pokud chces obshahlejsi web, tak na internetu najdes spousty firem, ktere ti neco takoveho udelaji. Nebo se popripade nauc HTML, CSS, ...
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Iki2 14. 5. 2007 17:28

NVU, v češtině a zadarmo. Navíc se v něm dají dělat celkem slušné stránky, ale vlastnoručně psané nenahradí nic. :D
Iki2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Z@chi 14. 5. 2007 17:29

2Iki2: ale vlastnorucne napsane od nekoho kdo neumi nic z HTML nahradi kazdy lepsi program, ktery podporuje export jako WWW :-)
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod hardLess 14. 5. 2007 17:39

poklikaj tuto ... http://divein.aspweb.cz/ a http://diveincz.spaces.live.com/ a na http://www.pg24.cz v sekcii dive in su aj nejake klipy ... gl
MB: MSI 865PE Neo2-V CPU: P4 2.8 NW RAM : 1 GB APACER GPU : GF 6600gt
HDD: 120 WD Case : GMC h-60 Zdroj :Fortron 400W PFC ATX-400PNF CPU chladic : Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019
hardLess
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hardLess 14. 5. 2007 17:41

ak chces sledovat tak http://www.progamers.cz/info_page.asp?news_id=14824 je navod od A po Z ...
MB: MSI 865PE Neo2-V CPU: P4 2.8 NW RAM : 1 GB APACER GPU : GF 6600gt
HDD: 120 WD Case : GMC h-60 Zdroj :Fortron 400W PFC ATX-400PNF CPU chladic : Thermaltake Fanless Cooler CL-P0019
hardLess
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 14. 5. 2007 17:41

hardLess? Proč jsem dáváš odkazy na tutoriály pro ASP, když on neumí základy HTML, nemůžeš na nečem stavět, když to nezvládáš.

a edit: nauč se editovat příspěvky a nedávat dvojáky :wink:
Aonym

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 14. 5. 2007 17:44

Zachi: ok sry, ale neco co vyleze z wordu nebo frontu nepatri na web

ano rada je bud se naucit CSS XHTML a nebo si rict znamemu ci firme..;)
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Z@chi 14. 5. 2007 17:53

2AnOOb!S: pokud se bude jednat jenom o jednoduchou jednorazovou zalezitost tak proc ne? Kvuli strukture HTML kodu? Ale booze. Jestli pujde jenom o opravdu jednoduchou stranku tak je to uplne jedno.

Pokud ulozite stranku ve wordu jako zjednoduseny format HTML, tak kod neni zase tak hrozny:
napriklad:
Kód: Vybrat vše
<body lang=CS>
<div class=Section1>
<h1>TEST</h1>
<p class=MsoNormal>Test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test
test</p>
</div>
</body>

//Vynechal jsem hlavicku stranky s definicemi CSS

Takze proc jej pro jednoduchou stranku nepouzit?
Z@chi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aonym 14. 5. 2007 18:00

Tady musim AnOOb!s souhlasit se Z@chim, proč se chceš kvůli jednoduché prezentaci učit celé XHTML+CSS, anebo i jen části, které potřebuješ?

Vše není fanaticky svázáno standarty, když sice dělám pořádný web, tak se vším všudy, ale podle zadání a požadavků co on má je nějaký W3C nebo "hezký" kód hodně daleko
Aonym

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 14. 5. 2007 18:03

jo souhlas to ano, ale vsichni vime jak to vypada,, kdyz to vyleze z takejch veci, ale pokud jednorazovka tak ano...
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starenka_oggova 14. 5. 2007 20:56

Bad command. Bad, bad command! Sit! Stay! Staaay..
starenka_oggova
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 14. 5. 2007 22:47

Ja viem, že Frontpage a Word "nie sú ideálne" (čítaj: sú hnusné :) ), ale ak potrebuje jednoduchú stránku a nemôže/nechce sa učiť, dá sa to pochopiť...
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nat 15. 5. 2007 08:26

Frontpage 2003 je náhodou velmi slušná aplikace pro začátečníky. Hlavní výhodu vidím v možnosti si zapnout rozdělený paralelní pohled, ve kterém lze vidět okamžité změny ve zdrojáku v průběhu tvorby ve wysiwyg části, takže zpočátku autor vidí, co se děje pod povrchem .. a pak nad tím může postupně převzít kontrolu.
Tuto funkci jsem u jiných editorů neviděl (nevylučuji, že existuje a rád bych o tom věděl!)
Nevýhoda je, že FP není zadarmo.
Nat
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod foppa 21. 5. 2007 08:47

pokud chces fakt jednoduchy web nemusis se ani tak ucit html jazyk apod...
http://www.estranky.cz <<tam se registruj a a udelej si jednoduchy web, je to fakt jednoduche a web mas behem par minut hotovy.
foppa
Junior

Odeslat příspěvekod medvidek88 21. 5. 2007 11:01

Nat píše:Frontpage 2003 je náhodou velmi slušná aplikace pro začátečníky. Hlavní výhodu vidím v možnosti si zapnout rozdělený paralelní pohled, ve kterém lze vidět okamžité změny ve zdrojáku v průběhu tvorby ve wysiwyg části, takže zpočátku autor vidí, co se děje pod povrchem .. a pak nad tím může postupně převzít kontrolu.
Tuto funkci jsem u jiných editorů neviděl (nevylučuji, že existuje a rád bych o tom věděl!)
Nevýhoda je, že FP není zadarmo. /quote]


Macromedia DREAVEAWER, taky umoznje SPLIT pohled
NO IE !!!
medvidek88
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lastik 13. 3. 2008 09:58

cau, mam doma 30ti denni trial na Dreamweaver, zajimalo by me, zda-li je nejakej online navod pro tento program, popr. manual v knizni forme za rozumnou cenu, diky
jeste bych se chtel zeptat, co byste doporucili za program pro tvorbu stranek, microsoft publisher nebo ten dreamweaver? zkusenosti nemam s ani jednim (jediny stranky co sem kdy vytvori byly v textaku, nic extra slozityho :) ), ale po otevreni publisheru mi prijde takovej primitivnejsi, clovek tam hned vidi kam ma jit, co ma delat (co se uplnych zacatku tyce), ale dreamweaver, ten mi prijde uz krapitko slozitejsi uz ze zacatku...
EDIT: jeste me zajimalo, ze se banner vytvorenej ve flashi da umistit na stranku vytvorenou v dreamweaveru vim, ale da se umistit i na stranku z publisheru ??
lastik
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 13. 3. 2008 13:45

GOOGLE. 2. odkaz:
Kód: Vybrat vše
http://www.adobe.com/support/documentation/en/dreamweaver/documentation.html
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 13. 3. 2008 15:20

lastik píše:jeste bych se chtel zeptat, co byste doporucili za program pro tvorbu stranek

Program http://www.pspad.com a naucit se HTML treba na http://www.jakpsatweb.cz
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lastik 13. 3. 2008 20:12

dik, byl sem krapitko zhnilej, bylo mi jasny, ze AJ navod urcite je, mel sem zajem spis o ceskej, ale ten AJ vypada v pohode, takze jeste jednou dik :)
lastik
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 14. 3. 2008 13:59

Nz :)
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků