Stránka 16 z 42

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 9. 2007 06:03
od esbe
paulo78: Nemas prehlad o tom, ake maju teraz akciove ceny v TT aj pri ostatnych programoch (bud samostatne iba internet, alebo internet + TV)? Lebo zo skusenosti viem, ze v pripade Trnavy sa na oficialny cennik UPC neda prilis spoliehat...

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 9. 2007 11:32
od paulo78
esbe píše:paulo78: Nemas prehlad o tom, ake maju teraz akciove ceny v TT aj pri ostatnych programoch (bud samostatne iba internet, alebo internet + TV)? Lebo zo skusenosti viem, ze v pripade Trnavy sa na oficialny cennik UPC neda prilis spoliehat...


neviem presne ceny v TT, ale ja som ukoncil zmluvu a zavolali mi, že mi to (4000/400) dajú na rok za 699.- Ale,myslím ze ten cennik na http://www.chello.sk bude rovnaky aj v TT. s kabl.TV asi teras nie je žiadna akcia..

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 9. 2007 11:48
od esbe
Lebo mne teraz tiez kazdu chvilu bude koncit dost zaujimava akcia pre chello + rozsireny TV subor za 798 SKK; a len tak mimochodom by ma zaujimalo, ci je este mozne take cosi ziskat v TT aj nadalej. Ale neva, skusim sa opytat priamo u nich.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 9. 2007 13:41
od BigFoot007
cache píše:BigFoot007: BA a opakujem, problemy su a nemam ich sam, pytal som sa kolegov a obmedzovanie uplodu postihuje aj ich.
Zacinam mat dojem, ze kedze si jediny co nema problem, ci nie si agitator chella.

Nie som. ako opakujem, nemam problemy a do niektorych veci trosku aj vidim(ohladom odpajania na cudzich huboch-dovod bol jednoduych zmena providera...)

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 9. 2007 21:07
od Lolofon
prophet píše:teraz som presiel na platinum (nemal som ziadnu viazanost, nebol problem prejst, musel som ale zobrat telefon), dnes mi vymenili povodny Terayon modem za Atlantu (kvoli telefonu) a teraz bezim na platinum...


nemusel si zobrat telefon :). aj mna takto ojebavali na CC, ale nakoniec to mam za 666 Sk bez telefonu. ty to mas sice drahsie len o 50 korun, ale ja ten telefon nepotrebujem. mas viazanost? ja to mam bez viazanosti.

na rychlosti torrentov a DC sa stazovat nemozem, ale je pravda, ze DC++ huby (niektore) padaju castejsie ako som bol zvyknuty. (stare mesto, BA)

Re: Gello Amalgan

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 06:37
od andydul
zaxxon píše:Gello Amalgan bude mat najvacsiu agregaciu, a bude mat blokovane vsetky porty okrem HTTP, FTP a SMTP protokolu.
dalej upload nude preruseny kazdych 20 sekund, aby to ludia nepouzivali na upovanie na rapidshare. pokial s ku Gello Amalgan dokupite dvojnasobny upload, upload bude prerusovany kazdych 40sek :))


Môžeš mi povedať, odkiaľ máš túto informáciu?
Ja len potvrdzujem, čo je tu už donekonečna opakované, po 4. júni začali umelo obmedzovať upload na DC++, a keďže HUB komunikuje s DC++ klientom pomocou uploadu, niet sa čomu čudovať, že sa neustále odpájajú. Stačí si vyskúšat Netlimiter, nechať mu 1kB na prevádzku vášho DC++ klienta a bude to ešte bežať, ale silne nestabilne. Pokiaľ nastavíte 0, HUBy začnú padať presne tak, ako padajú. Veľmi, až podozrivo podobné stavu, aký máme teraz... Je jasné, že pokiaľ mám na adresu HUBu stabilné pingy okolo 10ms, žiaden LAG a každých 5 minút sa "náhodou" odpojí, nebude to asi náhoda... Nemyslím tým, že spomalili Upload, to nie, ide to odo mňa plnou rýchlosťou linky, len ho občas prerušia a to je ten moment, kedy HUBy popadajú, teda aspoň u mňa.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 15:56
od prophet
zaxxon: take kraviny ako ty pises som uz davno necital... mam chello platinum, ziadne porty nemam blokovane, na rapidshare som prave teraz uploadoval 75 MB subor plnou rychlostou (ziadne "20 sekundove" prerusenie), stahovanie z rapidshare ide plnou rychlostou... inak ludom, co chello blbne (zilina je asi problem, pravdepodobne backbone BA - ZA nestiha, to bude neskor problem aj Orange, predsa len BA konektivita je cosi ine ako po slovensku), skontrolujte si silu signalu (RX/TX) a hlavne SNR.. zle urobene kable/zle urobene konektory a rozdvojky na TV dokazu uplne znehodnotit signal pre kablovy modem (odrazy, stojate vlny v kabli, mizerny odstup signal/sum)..

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 18:37
od rikardof
v utorok ma vyst na zive.sk vyjadrenie od UPC ohladom kvality internetu v ZA, hovorca ma momentalne dovolenku tak nema kto hovorit

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 18:40
od Lolofon
prophet píše:mam chello platinum, ziadne porty nemam blokovane..


:), skus napr. 53, 135-139, 445 a pod. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 18:46
od prophet
Take porty som neskusal... a nepotrebujem vytrubovat do sveta share smb a netbios porty ;-)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 18:50
od Lolofon
to je ok, len aj keby si chcel, tak nemozes - chello blokuje okolo 10 "systemovych" portov - je to switchovana siet, takze aby sa az tak vsetci nevideli. ale musis na to prist, nikde to nemaju uvedene. u ostatnych providerov som taketo nezazil...

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 9. 2007 19:01
od prophet
No napr. GTS/Nextra ti standardne na DSL (hoci mas verejnu IP adresu) blokuje porty.. ale da sa to cez ich www rozhranie vypnut, ale aj pri tom najmenej bezpecnom nastaveni (ziadne blokovanie) stale blokuju SMTP port a myslim aj Netbios/SMB.. zase nie je to az taka zla vec z hladiska bezpecnosti, no v kazdom pripade by to mali uvadzat!

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 9. 2007 05:24
od andydul
Ja som sa teda núdzovo uchýlil k nočnému sťahovaniu, od polnoci do 10:00 (cez víkend) to ide stabilne, potom sa začnú HUBy odpájať. Momentálne o 6:00 sosám cez DC++ 500 kB/s a som pripojený k 80 najväčším HUBom. Celkové Share 13 PB. Mám Light. Ak ale začnú obmedzovať aj v noci, sme nahraní... :(

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 9. 2007 11:36
od Lolofon
napises mi, pls, co take dolezite tak v kuse tahas??

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 9. 2007 12:18
od andydul
Nie, nenapíšem, je to moja súkromná vec a netýka sa to tohoto vlákna... :wink:
Neťahám vôbec v kuse, maximálne 50 GB dát mesačne...