od prihlaseny 6. 11. 2009 16:37
PROBLÉM NETU
ahojte, stále mi vypadáva internet od včera neskorého večera (ráno pomerne išiel); IP mám napojenú-pridelenú, ale nefunguje spojenie/ priepustnosť, či ako to mám nazvať. Nestiahne/neodošle sa pošta (nepripojí sa na poštové servery), net stránky nenájdu adresu, prestane download ak bol náhodou vo svetlej chvílu spustený. Stav sieťové + lokálne pripojenie ukazuje "pripojené". Konvertor: LAN bliká, Power a Optical svietia - všetko zelené. Orange TV aj FiberTel ide.
Skúšal som reštartovať PC, overiť ne/prítomnosť vírusov+hávede, reštartovať od siete konvertor... router zapojený nemám.
Volal som na linku Doma (začal sa chlap vypytovať či mám ich mobilné pripojenie, alebo iné varianty ich netov... - zjavne to nie je uvádzaná linka vyhradená pre Doma / Fiber 0908 939 939), a dozvedel som sa "ak ide TV a telefón, internet musí ísť" - toto som odmietol ako riešenie, a údajne sa mi znova ozvú, dotyčný posunie môj oznam technikom.
Toto ale poznám z ich Orange kioskov, kedy mi mali zavolať naspäť (ako funguje aktivácia FiberTel prenosné minúty z cenníka - boli z toho vedla, vraj sa to asi nedá, asi ide i ich tlačovú chybu...) za tri týždne sa im to ešte nepodarilo - ani dnes sa cca 2 hodiny nik neozýva. Pri mojom ďalšom telefonáte by som asi dopadol podobne.
Ak ste niekto mávali takéto výpadky internetu, ako nato ? keďže vôľa niečo spraviť pre zákazníka s nefunkčným netom je zjavne vlažná ako včera ohriate mlieko...
P.S. PC mám teraz stále zapnutý, nabieha mi to tak na 0,5 - 1,5 minúty, možno po polhodine (aj postnutie tohoto príspevku bolo umenie).... skúsil som speedtest, videl som akurát ping 32ms a ani nestihol dokončiť test na tabuľku s linkom, zas sa spojenie prerušilo..
My name is Josh .. and I am Funky (..?)