od prihlaseny 21. 11. 2009 20:00
tak som si listoval v Magiu dialkovým ovládačom; síce som vedel že je určite lepšie pokial sa týka neobrazových prínosov digitálnej televízie, ale aj tak; ovládanie Magia je asi o tri triedy lepšie. Jedine nabieha dlhšie ako Orange TV, ale všade inde je už rýchlejšie - prepínanie, a hlavne všade kde som si zalistoval, bolo vybavené informáciami k programu.
To na Orange nájdeme tak v 50-70% programov a ovela strohejšie, navyše v katastrofálnom grafickom dizajne, mrhanie priestorom - niektorým reláciám nikde nevidno celý názov programu (hlavné info ukáže len 13 trapných písmen, pričom na obrazovke ostáva nevyužitý priestor aspon 3-4x taký), ani v detaile -
a prázdneho miesta je pritom stále plno, text s dejom a hercami tiež osekaný...
Ja do toho menu EPG v orange ani nechodím, lebo mi to skoro vždy zamrzlo. Ale inak za +200 Sk mesačne by mi ten ovládací a info- komfort magia nestál; to však neznamená že Orange to smie tak flákať...
Na obraz inak nenadávam, pre mňa je to pri TV hlavné, no nič okrem neho OR pre mňa ako zákazníka nemá: nahrávanie, druhý obraz v hlavnom obraze, videopožičovňa má zrejme otrasnú nekvalitu (posúdené podla ukážok; listovanie v nich je tiež tak na dva dni aj s dovolenkou), funkčné ovládanie, informácie, výber tituliek, iných jazykov... .
Takže moja spokojnosť s Orange TV tak 70% (hlavný dôraz mám na obraz), ovládanie a dodatočné výhody/služby mínus tri body; Magio 4 kladné body z 5.
My name is Josh .. and I am Funky (..?)