Stránka 184 z 258

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 06:22
od tomcop
Xyw13: Ja mam v obyvacke okolo 16-20 sieti, ktore vidim!!! Ja som to vyriesil fakt jedine zmenou routera, mozno by si mohol skusit zmenit polohu routera, kanal, okolo kt.je najmenej "cudzich"sieti. Neviem, ci sa na tom D-Linku da menit antena, uz si nepamatam, mozno to... Zelam vela uspechov, lebo toto bola vec, kt.ma dost dlho vytacala.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 07:05
od JanoV
Na D-Linku sa da vymenit antena za externu - to bola prva vec, ktoru som spravil, aby to bolo pouzitelne cez wifi. Ja mam v okoli tiez cely kopec sieti a predpokladam, ze vacsina susedov ani len netusi, co je to kanal, cez ktory vysiela ich wifi. Preto som hned prehodil komunikaciu na kanal 1 a zatial nemam problemy.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 08:46
od Liu
Treba si pozrieť na akom kanále vysielajú ostatné siete a podľa toho voliť ten svoj. Treba si však uvedomiť, že aj keď je ich na výber 12 sú len tri ktoré sa vôbec nerušia. 1,7,11. Ale to teraz nie je také podstatné. Ten D-Link je proste krám a čo sa wifi týka ani nehovorím. A neviem či má cenu investovať do antény...radšej do nového routra.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 09:20
od tomcop
Liu, pozor, teraz poburis zaritych majitelov "skveleho" D-Linku, kt.nan nedaju dopustit a dokonca aj torrenty na nom funguju :lol:
Pisem milionty krat - je to ZAKLADNY router, tomu zodpoveda cena a pokial je nejaky problem (vykon wifi, vykon routera, padanie, odpajanie), tak je to treba vymenit, komu vyhovuje, nech si ho necha, ale nech netvrdi, ze je to router adekvatny k niekolko desiatok mbit pripojeniu.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 12:08
od Xyw13
No, ako som pisal, zmena kanalu nepomaha. Default(kanal 6) mi ide najnormalnejsie. Skusal som stiahnut aj program, ktry mi prezrie jednotlive kanaly, kolko sa na nich vysiela ale nejako bezvysledne.
Novy router pride az po prazdninach.
Ztaial sa s tym teda trapim takto :(

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 12:30
od JanoV
Xyw13 píše:No, ako som pisal, zmena kanalu nepomaha. Default(kanal 6) mi ide najnormalnejsie. Skusal som stiahnut aj program, ktry mi prezrie jednotlive kanaly, kolko sa na nich vysiela ale nejako bezvysledne.
Novy router pride az po prazdninach.
Ztaial sa s tym teda trapim takto :(


Tak skus presunut ten router na ine miesto, alebo trochu natocit antenu. Niekedy aj taka blbost pomoze. Pripadne ta externa antena (ak si mas od koho pozicat na vyskusanie). A vyskusaj, ako to funguje bez kryptovania (napr. len so zapnutym filtrom na MAC adresu).

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 12:36
od JanoV
tomcop píše:Liu, pozor, teraz poburis zaritych majitelov "skveleho" D-Linku, kt.nan nedaju dopustit a dokonca aj torrenty na nom funguju :lol:
Pisem milionty krat - je to ZAKLADNY router, tomu zodpoveda cena a pokial je nejaky problem (vykon wifi, vykon routera, padanie, odpajanie), tak je to treba vymenit, komu vyhovuje, nech si ho necha, ale nech netvrdi, ze je to router adekvatny k niekolko desiatok mbit pripojeniu.


Uz principialna blbost je, ze Orange dava router, ktory podporuje cez wifi rychlost len do 54 Mbit/s (g) (aj to len half duplex). U viacerych znamych som teraz videl, ze T-Com dava standardne na optiku router Belkin s "n" wifi normou (do 300 Mbit/s). Asi pochopili lepsie ako v Orange o com to je ... Ked nieco robim, tak by to malo predovsetkym davat zmysel. Alebo Orange predpoklada, ze ma sikovnejsich zakaznikov, ktori si to sami nejako doriesia :-D

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 13:07
od tomcop
JanoV, no asi tak. Asi ten Belkin nie je najlacnejsi....Zase musim povedat, ze velkej vacsine aj tych 54mbit je dost, skusenejsi si to poriesia sami.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 13:35
od braniq
Cele wifi je hovadina, mam pocit ze sa to uz dost prehana s tymito bezdrotovymi technologiami. Bluetooth, wifi, rozne proprietarne standardy na bezdrotove klavesnice, mysi a to nevravim o gsm a umts... dnes kazde zariadenie uz aj blbe dvd/bluray prehravace mavaju niektore wifi. Kde sa to konecne zastavi. Elektromagnetickeho ziarenia (smogu) je tu uz tolko.
Nikdy som ziadne wifi zariadenie nechcel, avsak mam doma 3 ci chcem ci nie, tlacia to vsade. router bez wifi je pomaly aj problem kupit.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 13:44
od tomcop
No zase wifi je na bezne surfovanie super vec, neviem si predstavit mat v NB kabel a tak behat po byte, takze to nezatracujem.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 13:46
od JanoV
braniq píše:Cele wifi je hovadina, mam pocit ze sa to uz dost prehana s tymito bezdrotovymi technologiami. Bluetooth, wifi, rozne proprietarne standardy na bezdrotove klavesnice, mysi a to nevravim o gsm a umts... dnes kazde zariadenie uz aj blbe dvd/bluray prehravace mavaju niektore wifi. Kde sa to konecne zastavi. Elektromagnetickeho ziarenia (smogu) je tu uz tolko.
Nikdy som ziadne wifi zariadenie nechcel, avsak mam doma 3 ci chcem ci nie, tlacia to vsade. router bez wifi je pomaly aj problem kupit.


A to uz existuje aj technologia na prenos elektrickej energie vzduchom ! Sranda este len zacne ... :-)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 14:22
od tulino
Tak sa vitam v klube Fibernet, vymenil som UPC za Orange.
Nie som uplne zbehly v sietach tak prosim o pomoc. Chcem nahradit Dlink za moj ASUS WL-500G Premium.
Co mozem zachovat resp co musim zmenit - neviem ako a ci vobec Orange overuje pripojenie, alebo to zabezpecuje len opticke vlakno na ktore sa neda pripojit "bokom"?
Mozem si ponechat povodne nastavenia v Asuse? IP a masku podsiete iste ano, ale co s DNSkami a Gateway - akonastavit, na automatiku?

PS:
Apropo pri zapnutom wifi na Dlinku, od ktoreho sedim 50 cm, je kvalita signalu 80% ...
A to nehovorim o tom, ze sa mi hybe cele vnutro Dlinku a mizne kablovy signal (nejaky studenak, ci nebodaj nepristoubovane sasi).
Pre mna je Wifi ako trvale pripojenie je blbost

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 5. 2009 16:01
od Liu
To tulino:Odpoveď je, že treba len na WAN rozhraní nastaviť DHCP server, aby si všetko potrebné router získal od ISP. Iné nastavenia nemusíš meniť, teda nevidím preto dôvody.
To braniq: Ak Ti vadí, že má router wifi tak ju jednoducho vypni a nič nežiari ;)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2009 10:55
od wormboy
zdravim,
chcem sa spytat, vypadla nam elektrika na cca 20minut,po nabehnuti prestalo fungovat orange doma - fibernet,tv aj telefon. Skusal som zariadenia restartovat - vypojit,pockat minutu a znova zapojit do el.siete. Na convertori mi svieta len 2 letky uplne napravo. Ako mam postupovat ? cakat ?

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2009 11:35
od tomcop
wormboy - elektrina vypadla len vam doma alebo v meste, na sidlisku? pokial doma, dlho to netrva, pokial to nabehne, pokial je to plosny vypadok, mne to trvalo aj 5hodin, kym to nabehlo...