Stránka 189 z 258

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2009 11:18
od tomcop
no ja mam skor problem, ze sa meni zvuk az k vela pocutelnym hodnotam...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2009 11:32
od zorro_astro
Ja mám ten istý problém s HD stanicami. Mám to zapojené cez repro Logitech Z-5500 cez digitalny coax. Všetky SD stanice mi hrajú predné aj zadné repro a všetky HD stanice hrajú len predné repro. Neviem, kde je problém..... :?:

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2009 16:05
od SK-MANIAK
Tak ide to 82 Mbit/s stabilne rapidshare. Torrent 50 - 60 Mb/s . Optika 10/10 bodov . Inštalácia 4/10 ako ochota či skôr neochota a arogancia firmy čo inštaluje optiku pre Orange niečo strašné . Fakt zvažujem sťažnosť . S týmto by mal niečo pomaranč robiť . Je to aj ich vizitka .

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 00:42
od Angelko
dobry den, mal by som malu otazocku, dnes mi prisla faktura z orangu a a namiesto klasickej ceny za fibernet klasik mi prisla zlavnena konkretne 15€, zaujimave natom je ze som o nicom nevedel ani ma orange o nicom neinformoval, tak sa chcem spytat ci aj niekomu inemu prisla podobna faktura alebo bude najlepsie sa obratit na orange...

PS: ziadneho noveho zakaznika som im nenalakal ani som nevyuzivl ziadny zvyhodneny program atd...mimochodom fibernet vyuzivam cca 1,5roka a doteraz vzdy normalne faktury

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 10:34
od Liu
Už sa to tu riešilo, ide o kompenzáciu za ten výpadok dvojdňový...Teda predopkladám.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 11:20
od Angelko
aha aj so si myslel ze to bude asi zato, btw, dakujem za odpoved...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 11:27
od globalist
Preco si nezavolas na infolinku? Tam by ti to asi spolahlivejsie vysvetlili nez tu na fore. :P

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 11:31
od tomcop
...boji sa (aj ja by som sa) ze mu nauctuju aj navrch :lol:

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2009 21:46
od JanoV
kladivonabolsevikov píše:a ak sa smiem spytat kde byvas? ja v Bratislave Dubravke. Robi mi ten problem len markiza hd, obycajna markiza na 3-ke tieto poruchy nema.


Byvam v BB a aj u mna je to presne takisto ako pises - MarkizuHD (107) uz vobec preto nepozeram. Na 3-ke je to v poriadku. Zaujimave pritom je, ze MarkizaHD zo zaciatku vysielala aj zvuk bez problemov (teda - bol trochu hlasnejsi, ako pri inych staniciach, ale aspon stale rovnako hlasity, bez kolisania).

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 6. 2009 21:17
od rEnEeK
Zdravim, rad by som sa spytal:

Mam orange Fibernet Premium + zdvojnasobeny upload. Pred 2 dnami som si aktivoval verejnu IP adresu. Je potrebne to nastavit aj v routri? Konkretne hovorim o HOME - WAN - Static IP Address

Ak ano, vie mi niekto postnut presne zapisanie udajov? Cize gateway, dnska a hlavne tie radio buttony, ako maju byt... Dakujem

Router D-Link DI 524

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 6. 2009 07:23
od Liu
Nie, netreba. V routri je potrebné mať na WAN porte zapnuté DHCP, pretože tak či tak budeš dostávať IP adresu kvázi dynamicky, len stále tú istú Ti pridelia. Ale oni každých 24 hodín Ti ju dajú, teda konkrétna IP má platnosť 24 hodín a potom router dozatuje ich DHCP server o pridelenie novej, ale Tebe dajú vždy rovnakú. Sem tam po výpadku im to nejde veľmi spoľahlivo a trvá nejaký ten deň kým Ti pridelia opäť tú pôvodnú pevnú...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 6. 2009 12:19
od rEnEeK
Liu: vdaka

este by som potreboval rozbehat fibernet na ubuntu.

Zmenil som:

/etc/network/interfaces
/etc/network/interfaces

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 78.141.***.***
netmask 255.255.255.0
gateway 78.141.***.1
/etc/resolv.conf
nameserver 213.151.208.161
nameserver 213.151.208.162


nasledne som skusal prikazy ifdown eth0, potom ifup eth0, taktiez /etc/init.d/networking restart

no net stale nejde... vie mi niekto povedat kde moze byt chyba? Ubuntu 9.0.4 Server Edition

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 6. 2009 12:40
od tomcop
Ale pc s ubuntu ti ide na net cez router?
Ak ano, podla mna to nemas dobre, na eth0 by si mal mat nastavenu lokalnu siet, LAN. Cize adresu,masku a branu aku dava router pri DHCP...
Tie nameservery by vadit nemali.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 6. 2009 13:04
od rEnEeK
Ano, na net ide cez router...
No router mi v statuse zobrazuje:

WAN
MAC Address ***************
Connection DHCP Client Connected.
Remaining Lease Time 15:58:13
IP Address 78.141.89.**
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 78.141.89.1
Domain Name Server 213.151.208.161, 213.151.208.162

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 6. 2009 19:27
od krizko
Zdravim vsetkych, obraciam sa na Vas s otazkou, ci ste nezaznamenali v ostatnej dobe vyrazne spomalenie nacitania stranok. Co sa rychlosti Up/down tyka, vsetko je ok, problem je samotne plne nacitanie stranky. Pred par minutami mi youtube nacital po 57 sekundach, speedtest.net po cca 30 sekundach, kde-look.org po 45 sekundach apod. Problem sa vyskytuje iba podvecer a vecer, rano som nezaznamenal ziadne problemy. Je to velmi neprijemne, pretoze net pouzivam najma po prichode domov a ozaj ma nebavi pozerat sa polminutu a viac ako sa mi nacitava obycajna webova stranka. Mam 40Mb Orange, lokalita Ruzinov. Vie niekto potvrdit tuto vadu resp. poradit?