Stránka 202 z 258

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 9. 2009 21:13
od votrelec
ja by som chcel podakovat tym, co tu tvrdili, ze ten kingston datatraveler 100 4GB stiha aj HD kanaly. Mne pekne sekaju. >:-(
Otrieskam ho o hlavu aj orangu. Co odporuca take kluce, ktore nefunguju poriadne.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 09:35
od prihlaseny
metallus píše:Zdravim, mam uz fibernet cca rok a zatial som bol spokojny. Nepouzival som totiz ten router Dlink co mi k tomu dali a pripajal som sa sietovym kablom priamo na konvertor. Teraz nam vsak v domacnosti pribudol aj notebook a bolo potrebne zapojit ten router. Ked som to zapojil a ponastavoval, bol som zhrozeny ako velmi sa spomalilo prehliadanie internetu...

Mne montážny technik mudroval, že je lepšie mať stále zapnutý ten smerovač/router, lebo je tam firewall a vraj "PC firewall je nanič,... a inak by som bol bez neho pripojený len priamo na orange" (no to je fajn vysvetlenie, čo som mal chcieť byť napojený na Vodafone?) Tiež budem mať pripojený len stolný PC a nemám moc záujem na zbytočnom zapojení routera. Takže čo si o tom myslíte - mám mať zapojený v tomto prípade navyše aj router, alebo si vystačím so sieťovým káblom z konvertora do PC ?

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 10:24
od 1zdavu
Kontaktovali uz niekoho z tunajsieho osadenstva tipek s neutajenym cislom orange s momentalne "specialnou ponukou" na rozsirenia balika Klasic na cca 91 kanalov za "priplatok" len 4EUR a par centov? Akcia platna len cez telefon, mailom to poslat nemoze. Co je to zase za "PR vtip"? :)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 11:02
od prihlaseny
majú to normálne v letákoch "Balík komplet za 4,90€; Môžete tak sledovať vysielanie až 94 TV staníc "
aj v letných platných do 31.8.09,
aj v novších do 5.11.09

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 11:39
od tomcop
prihlaseny: Ono vyhoda toho routeru je fakt len v tom, ze je WiFi (ak potrebujes pripojit nieco narychlo, bez kabla) a je tam nejaky firewall. Pokial vies, co robis s PC, resp.na PC mas nejaky FW, tak pridavat router netreba...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 17:30
od halef
prihlaseny: ak nepotrebujes wifi /vid.tomcop/, alebo pripojit cez kabel dalsie pc, tak router je len zbytocna prekazka - to wifi v routeri aj tak nie je aktivne pokial si ho nenakonfigurujes= moj nazor.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2009 20:26
od prihlaseny
tomcop, halef> dík. Tak keď ku mne prídu montovať druhýkrát, tak nebudem chcieť zapájať router. Prvýkrát boli inštalovať naostro dnes a niekto tam čosi pekne organizačne pokakáva: ich reklamné letáky ako prídu, namontujú, nastavia, upracú a už môžeme pozerať, akosi "pokrivkávajú" na tom, že zapojenie zo spoločnej bytovkovej chodby neprebehne v tomto štýle (tak ako to vie spraviť UPC a T-COM). Oni sa totižto prvý raz začnú zaoberať akýmsi prístupom do "technickej miestnosti" až po dotrepaní sa na dohodnutý termín. U nás si totiž dali svoje rozvody do akejsi zamknutej mikro miestnosti pri šachte výťahu takmer v suteréne, od ktorej potrebujú klúč. Ale načo to povedať dopredu, keď to môžu povedať až vo chvíli, keď držitelia týchto kľúčov nemajú s nami dovolenku v byte na náš termín, a dokonca aj ako naschvál môžu byť práve na svojej dovolenke mimo Slovenska...
P.S. - ´Montážnik´: "Dispečer vám to do telefónu nepovedal?"
- Ja: "Nie, keby som to vedel dopredu, tak ten klúč zoženiem"
- M: "Viete kolkokrát sme už toto počuli ?"

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2009 14:08
od Mikroo
Tak to si mal asi smolu :-( alebo ja šťastie na dobrého technika :eh Mne pri dohadovaní termínu ten prístup k technickej miestnosti zdôrazňovali. Kľúč mi dala domovníčka. Inak, inštalácia prebehla úplne v pohode, technici sa mi snažili prispôsobiť aj časom (16:30). Inštalovali to cca 2,5 hodiny, všetko po sebe upratali, odskúšali rýchlosť pripojenia a mohol som fungovať :tleskani

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2009 11:15
od halef
prihlaseny, sorry v tom prispevku z 23.9. mam chybu, ...pisem, ze wifi pokial ho nenastavis tak nie je aktivne, mal som na mysli firewall, wifi ako take pojde.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 9. 2009 00:00
od rhett
Ani mne nespomenuli pred instalaciou potrebu pristupu k "technickej miestnosti". Nastastie nieco o tejto optike viem, tak som sa na to pripravil :)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 9. 2009 20:50
od prihlaseny
tak na dlhé lakte dnes s meškaním nabehli II.raz, úspešne nainštalovali za 2,5h (predpripravené odsunuté nábytky, žiadne zapájanie routera). Pár hodín sa s tým "hrám" a niekde je obraz veľmi dobrý - aj nieHD, niekde akoby so slabým tokom (všimol som si Film plus - nepekne štvorcuje); telefón funguje; internet 40/4 ide jeho ohraničenou rýchlosťou (nie rýchlejšie ako som často čítal skúsenosti), a ich slávne STboxy už stihli zo 3x zamrznúť - tuším vždy pri prezeraní programu "guide" EPG. Bolo treba vypnúť/zapnúť box, jeden aj druhý.
Je to ozaj dosť kostrbaté ovládanie, žeby som sa ho prestal chytať a len opatrne prepínal ? Veď doteraz som používal TV vysielania 15-30% času na listovanie teletextom (vrátane polovičnej obrazovky s obrazom/textom).
Je to paradox - všetok čínsky HW čo dodali ide, a jedine EU výrobok blbne. Stalo sa niekomu počas viazanosti, že mu vymenili STbox za novší model bez doplatku/nového dodatku? Nejaká svetlá nádej zajtrajška...
Edit: raz to zamrzlo aj "všetko", internet vypadol a nešlo nič do TV, nabehlo samé asi po 2minútach.
Plus spozorovaná zvláštna anomália: cez orange mi nejde sťahovať z egoshare, cez UPC žiadny problém.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2009 10:07
od prihlaseny
chlapi, do akej miery sa dá vylepšiť zamŕzanie boxu? Mrzne aj vám pri prezeraní Programového sprievodcu? Mne niekolkokrát za deň, priemerne v polovici pokusov; prestane reagovať diaľkové ovládanie, ostane tam stránka EPG s malým bežiacim náhľadom poslednej TV-stanice vľavo dole.
Na ďalšie fungovanie je nutné vypnúť a zapnúť tlačidlom na boxe.
Inak som mal podozrenie že ten jeden box je repasovaný, podľa technika to asi robia s tými vrátenými.
Má význam ich meniť, alebo sú ozaj všetky takéto šunky?
S obrazom som inak dosť spokojný.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2009 16:12
od halef
prihlaseny, vsetko su to take sunky, ale nejaka ta vymena neuskodi, inak skus ho restartnut, tak, ze pridrzis rucny vypinac na stb aspon 5 sekund stlaceny natvrdo, zvykne ho to trochu prebrat...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2009 13:17
od prihlaseny
dík halef za tip, môjmu ŠTb boxu to nepomohlo, každý deň ma nasiera pri spustení EPG a nasledovnom zamrznutí (spraví to skoro vždy). skúsim to teda v najbližšom čase nahlásiť, ale ešte predtým preverím aj druhý box - tuším aj ten mal také sklony / zatial sa tam spustil EPG iba raz, samozrejme s potrebou vyp/zap.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2009 09:14
od JanoV
prihlaseny píše:dík halef za tip, môjmu ŠTb boxu to nepomohlo, každý deň ma nasiera pri spustení EPG a nasledovnom zamrznutí (spraví to skoro vždy). skúsim to teda v najbližšom čase nahlásiť, ale ešte predtým preverím aj druhý box - tuším aj ten mal také sklony / zatial sa tam spustil EPG iba raz, samozrejme s potrebou vyp/zap.


To 5 sekundové stlačenie vypínača málokedy pomôže. Skôr odporúčam na chvíľu odpojiť z elektriky (vytiahnuť na chvíľu kábel vzadu). Tiež to nie je úplne ideálne, ale mne to pomáha viac, ako reset tlačidlom.