Stránka 248 z 258

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2010 20:06
od koso
Vykopove prace su to najmenej. Viaznut to bude pri zapajani vchodov, kedze tam treba trocha odbornejsiu cinnost a hlavne separatne povolenia od kazdeho vchodu. Navyse ak nie ku kazdemu vchodu vedie samostatny kabel pod zemou, tak jedno pozdrzane povolenie alebo odmietnutie od spolocenstva vlastnikov moze pripojenie vyrazne zdrzat ...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2010 21:43
od prophet
Koaxial ma vyhodu aj v jednoduchsej montazi v dome - staci jeden hruby koaxial (backbone) od hora az nadol, nan sa pripajaju cez odbocovace (aktivne alebo pasivne) jednotlivi ucastnici.. Optika musi ist separatne ku kazdemu ucastnikovi z hlavnej krabice niekde v pivnici, nesmie byt velmi ohybana, cize ovela viac kabelaze..

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2010 21:48
od baltimora
Ta kade daju tie optické káble v bytovke keď musí ísť ku každému osobitne šak to bude priemer riadny z toho zväzku. Inak aký priemer má asi ten optický kábel ? je asi dosť hrubý keď to budú vŕtať do domu ? Pozeral som do jamy kde zakladajú tie optické káble a trčalo ich odtial zopár no vyzerali ako obyčajná dutá plastová hadica keď som pozrel do vnútra kábla.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2010 22:58
od braniq
Hrúbka kábla je podobná ako u iných káblov, ale záleží aj kolko vlákien je v ňom. Tie plastové trubky, čo si videl sú skutočne iba plastové trubky, nič viac. Samotné optické vlákna sa zafukujú až po dokončení komplet rozvodov a zasypaní. Vlákno samotné je totiž veľmi tenké, takmer ako vlas.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2010 23:04
od viator
baltimora: Od prvej rozkopávky do spustenie tak za cca 3 mesiace. To čo zakopávajú sú iba prázdne hadice. Vlákna sa tam budú "zafukovať" až keď to zahrabú. Kábel k užívateľovi má cca 7 mm, v stúpačke z pivnice je ešte v chráničke. Samotný optovodič je síce tenký, ale vzhľadom na krehkosť je obalený mnohými vrstvami kadečoho.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2010 10:45
od Liu
Ešte doplním, že aj v baráku budú vertikálnu kabeláž riešiť natiahnutím takých hranatých trubiek. V každej môžu ísť potom 4 vlákna. Ale nečakaj, že Vám natiahnu optiku všade. Bude to pripravené, dole v pivnici splitter a keď sa niekto bude chcieť pripojiť až potom k nemu do bytu natiahun optické vlákno ktoré je tenučké cca 1mm (samotné vlákno). Bude v trubke až do bytu, kde sa ukončí v terminály. Odtiaľ potom už cez patch kábel sa napojí konvertor optický.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2010 11:37
od baltimora
Aha takže to pod zemou sú naozaj iba hadice preto mi to bolo podozrivé že čo to je za vodič :D

viator: ''Od prvej rozkopávky do spustenie tak za cca 3 mesiace'' - no bodaj by si mal pravdu :)
(Len u nás to už trvá od minulého roku čo začali kopať jamy a tahať hadice a nejak sa veru ďalej neponáhľajú.)

ORANGE vraj montuje nejakú optickú zásuvku v byte tak hádam by ten optický kábel priviedli až do bytu niekde z pivnice do tej zásuvky a odtial by ešte šiel asi ďalší optický kábel do konvertora a až od neho by šli tie rôzne klasické neoptické káble.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2010 00:05
od Liu
Čital si si, čo som napísal? Do bytu Ti dovedú optické vlákno, ktoré ukončia v terminály, tam ho ešte zvaria. Z neho ide patch kábel, takisto optický do konvertora, ale rozdiel je v tom, že ten už vieš vytiahnuť a vymeniť aj sám. No a z konvertora (konvertor sa volá preto,lebo konvertuje...)ide klasický metalický kábel na internet alebo STB. Už neviem ako triviálnejšie Ti to vysvetliť...

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2010 11:40
od baltimora
Hej ja rozumiem pochopil som to len som to tak zhrnul :-)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2010 09:45
od Pendo

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2010 10:55
od cassper1
Zdravim pani, jedna technicka otazka.. Akym standardom je rieseny prepoj medzi konvertorom a set-top-boxom Sagem IAD84 HD? Je to Gigabit alebo 100Mbit ethernet? Mam rieseny prepoj z izby do izby FTP kablom v stene a niekde po trase sa mi podarilo seknut 4 zily...tak som to zapojil ako 100Mbit na piny 1 2 3 6 STP kabla a vsetko fici. Keby to bol Gigabit ethernet tak by to neslo vobec, ze?

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2010 15:14
od Liu
Všetky LAN káble fungujú len na 4 žilách, 1.,2.,3., a 6. Dve sú tam rezervné a dve prípadne na telefón. Tam ide o zariadenia, aké rýchlosti zvládajú a samozrejme aj kábel, ale vravím, vždy je to len cez 4 žily. A pokiaľ viem, tak konvertor má RJ45 porty len 100Mbit ale nie je to na 100% toto. Ale myslím, že sú to 100Mbit iba. Takže 1Gbit nie je reálne ani pre spojenie s STB ani s routrom na internet.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2010 18:48
od braniq
cassper1 píše:Zdravim pani, jedna technicka otazka.. Akym standardom je rieseny prepoj medzi konvertorom a set-top-boxom Sagem IAD84 HD? Je to Gigabit alebo 100Mbit ethernet? Mam rieseny prepoj z izby do izby FTP kablom v stene a niekde po trase sa mi podarilo seknut 4 zily...tak som to zapojil ako 100Mbit na piny 1 2 3 6 STP kabla a vsetko fici. Keby to bol Gigabit ethernet tak by to neslo vobec, ze?


Máš pravdu gigabit by mal používať všetky štyri páry, teda osem žíl ale konvertor má len 100Mbit konektory.

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2010 13:40
od prihlaseny
Nejak si začali veriť, už dávajú zadarmo na skúšku nielen net, ale aj fiber TV. Dúfam že noví skúšači pozdvihnú svojimi sťažnosťami úroveň tejto nepríliš dotiahnutej služby (určite si ich vela nezaplatí 2 roky viazanosti). Aby sa už nevyskytovalo štvorčekovanie na HD (ani inde! - aj keď u mňa sa to posledné 2 týždne TROCHA zlepšilo) , či normálne nastavili ovládanie (teletext, či aspoň prezeranie Orange worldu na polke obrazovky pri bežiacom programe, sfunkčnenie záložky "Repríza", obraz v obraze alebo rozdelenie dvoch/styroch súbežne vybraných staníc na celú obrazovku, normálne reakcie pokynov z DO, standby spotreba StB ako u normálnych- nie že 17W, atď atdˇ...)

Re: ORANGE OPTIKA

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2010 08:11
od sharker
Ja som už FiberTV tak znechutený že koncom hohto roka v decembri automaticky výpoveď a ostane už iba net..
Ja mám doma osobne mágio a nemôžem si ho vynachváliť.
Motorola čierny box okrem 2 minútového bootovania pri zapnutí nemá moc mušiek a je to odladené a takmer dotiahnuté k dokonalosti. Kdežto pomaranč má samé problémy..
Zamŕzanie settopboxu po jeho kompletnej výmene už ako tak prestalo (aj zdroj od settopboxu sa menil - pretože právne zdroje boli poruchové)...
Toľko k FiberTV vs Magio =)

Na net sa sťažovať nemôžem.
Všetko funguje tak ako má...
Obrázek
Okrem plánovanej údržbe ktorú pomaranč nikdy neoznamuje dopredu a vedome si odpája internet a neinformuje nikoho...
Je to podľa vás v poriadku ?