Stránka 1 z 2

Prístup do privátnej siete "zvonka"

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 18:58
od berto
Mám modem Microcom AD 2706. Je pripojený k jednému PC, ktorého IP adresa na lokálnej sieti je 192.168.1.2. Provider (T- com) mi za poplatok pridelil pevnú IP adresu 213.160.162.220. Chcel by som sa "zvonka" internetom pripojiť na moju lokálnu sieť a prezerať adresáre a súbory na mojich počítačoch, ktoré sú v lokálnej sieti. Ako mám nakonfigurovať modem AD 2706, aby som "videl" jednotlivé PC. (menu AD 2706 som ako tak prezrel, ale neviem čo mám nastaviť)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 21:47
od zmizik
Jednoduchu odpoved si uz dostal, ale v kocke - ak to ma byt na viacero PC, musis v routery nastavit pre kazdy PC zvlast port cez kt. bude viest komunikacia. Potom povedzme pouzijes "vzdialenu plochu" a ides.

Ako nastavit portforwarding pre svoj router najdes na: http://portforward.com/ presnejsie http://portforward.com/english/routers/ ... rindex.htm

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 21:55
od Miroslav Pragl
Popis presneji co chces. Podle toho co jsi napsal je jedinym komplexnim resenim VPN pristup do site (pro stare dobre GRE staci forward 1723/TCP a protokol 47 na PC kde ti bezi VPN server - ten je socasti snad vsech verzi win).

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:01
od berto
To by ma zaujímalo. Prosím Ťa popíš mi riešenie pre Win XP. (bolo by vhodné, aby si poznal jednotlivé okná v menu AD 2706, ináč to bude pre mňa dosť ťažké)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:23
od Miroslav Pragl
Ten router neznam. Zjisti nejprve zda podporuje forward protokolu GRE. Pokud umi DMZ pak se to da resit tim

V XP proste v Network Connections vytvoris novou - Incoming connections a povolis na ni VPN typu PPTP.

Je to par kliknuti, pokud neco nepujde tak se zeptej. Nicmene pokud o VPN nic nevcis neco malo si nastuduj.

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:31
od berto
Ale ako zistím, že to už ide? Doteraz som vždy niečo v práci nastavil, a potom keď som prišiel domov, skúsil som śa pripojiť na ten modem v práci (zadal som v IE tú pevnú IP adresu). Doteraz mi vždy IE "oznámil", že web stránku nepozná. Ako toto vyriešim, aby som nemusel toľko "behať" domov a do práce, a zase domov a potom do práce....?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:51
od zmizik
@berto: si nepoucitelny - ani sa nebudem pytat ci si si pozrel http://portforward.com/english/routers/ ... rindex.htm pretoze ak ano, tak je tam presny postup ako pre tvoj router nastavit porty pre VPN. Dalej o VPN je toho minimalne na tomto fore hodne a na zaver len jedno. http://www.logmein.com - keby si mal toto, nemusel by si behat ako zduta koza do prace a domov. Mohol si si skludom nastudovat VPN, odskusat, potom s kludom zrusit logmein a prejst cisto na VPN.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:55
od berto
Chcel by som sem vložiť obrázky ako vyzerajú jednotlivé okná menu AD 2706, ale neviem ako to sem vložiť.[/quote]

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 23:58
od berto
Pozrel som si to, a našiel som tam aj ten môj modem AD 2706, ale veľmi som z toho nezmúdrel.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 00:15
od berto
Nainštaloval som si soft z http://www.logmein.com, pozrel som prezentácie, ale nejak mi to nepomohlo.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 01:07
od berto
No a diskusii je koniec ... (neviem prečo, ale mám dojem, že niektorí čo začnú "akože radiť" si neuvedomujú, že ak sa raz odhodlám "radiť", tak to musím brať smrteľne vážne, a nie systém - však si to na "nete" nájdeš a pod. Alebo - v tomtofóre sa tu o tom už veľakrát hovorilo. Hovoriť sa môže, ale či sa aj niečo povedalo - to už asi nie je také isté! (ja tomu hovorím "za kufor rečí")

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 07:20
od Weslo
nesmíš zapomenou že tě zajímá problematika který vyžaduje aspoň minimální znalosti věci.Bez nich to dohromady nedáš ani omylem.MP i zmizik ti dobře radí ať nejdřív nastuduješ něco málo o tom jak to funguje

jinak v principu by to šlo buď tak jak píše MP že by si měl na svém serveru VPN službu ke které by si se přes inet připojoval přes PPPTP a měl si tam namapovány síťové disky.

Šlo by to i tak jak psal zmizik(osobně používám VNC) ale myslím že pro tebe by byl lepší ten první způsob

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 10:41
od Miroslav Pragl
berto píše:No a diskusii je koniec ... (neviem prečo, ale mám dojem, že niektorí čo začnú "akože radiť" si neuvedomujú, že ak sa raz odhodlám "radiť", tak to musím brať smrteľne vážne, a nie systém - však si to na "nete" nájdeš a pod. Alebo - v tomtofóre sa tu o tom už veľakrát hovorilo. Hovoriť sa môže, ale či sa aj niečo povedalo - to už asi nie je také isté! (ja tomu hovorím "za kufor rečí") /quote]


Berto,
tohle forum je urcene pro to aby si lide pomahali. Na konkretni dotaz konkretni odpoved. Neni to servis zdarma.

Doporucil jsem ti pouzit PPTP VPN. Nastavit na routeru mapovani jednoho protokolu a jednoho portu a/nebo DMZ ; napsal jsem ti jak na na takto namapovenam pocitaci spustit VPN server.

Co chces vic? Tvuj router neznam a nevidim duvod proc bych mel studovat jeho nastaveni. Obrat se na technickou podporu dodavatele, od toho ji platis v cene vyrobku. Udelej co jsem ti rekl a prubezne studuj co vlastne delas. Az narazis na nejaky problem typu "nastavil jsem mapovani ale router mi zahazuje packety protokolu 47" tak se zase ozvi.

No a nebo nekomu zaplat.

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 12:13
od zmizik
OK berto. Ozvy sa mi na mail, alebo PM. Od 13:00 budem na skype (to iste meno ako tu) a mozeme to urobit sposobom jednoduchym a rychlim. Pripojim sa na tvoj router, nastavim protokoly, ty si podla tohto postupu urobis VPN na PC http://www.sentrybox.cz/helpdesk/vpn/vpn.html Bod 7, tam das svoju vonkajsiu IP a mozme to vyskusat.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 12. 2007 14:35
od Miroslav Pragl
podarilo se?

MP