problem s pripojenim dsl t-com, router SMC 7904WBRB2

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ouray 3. 1. 2008 10:07

Zriadil som si 4G internet od t-comu bez hlasovej sluzby (vianocna akcia), 20.12.2007 bol u nas technik a povedal, ze linka je ok. V centre sluzieb som dostal prihlasovacie meno a heslo.

Mam router: SMC 7904WBRB2, nakonfiguroval som ho podla nastaveni, ktore som nasiel na webe t-com (PPPoE, VPI/VCI 1/32, LLC, login/heslo), no nedokaze sa pripojit k internetu.
V statuse pre aDsl pise: physical disconnected. Na routri blika kontrolka aDSL Synch (cca v sekundovych intervaloch). Kontrolka aDSL data je stale zhasnuta.

Skusil som aj nastavit MRU na 1452, no nic sa nezmenilo.

Vie mi niekto poradit, co by som mal skusit?

Este jedna vec: ked som prisiel domov po tom, co bol u nas technik, vsimol som si, ze v konektore je jeden krajny "dratit" (pin?) povytiahnuty... Vyuzivaju sa krajne piny pri aDsl?

Dakujem za rady.
ouray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Liu 3. 1. 2008 10:15

Netvrdím to na 100%, ale myslím, že sa využívajú len stredné dva. Skús ale vymeniť kábel medzi splitterom a routrom. Resp, ak nemáš hlasové služby, máš vôbec splitter? Myslím si však, že je problém niekde v linke, lebo čo píšeš nastavenia, malo by to byť ok, skús sem hodiť screenshot z toho routru.
Liu
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Weslo 3. 1. 2008 11:28

physical disconected znamená jediné - nemáš synchronizaci s DSLAMem - jak psal Liu - otestovat na jiném kabelu(kabelech) a pak volat na T-Com
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ouray 3. 1. 2008 20:22

Volal som do t-comu na bezplatnu podporu, poprosil som ich, nech mi aktivuju vsetko k dsl, chlapik mi povedal, ze uz to je. Ked si pozriem ucet, je tam vsetko ako doteraz ale uz mi internet ide. (tak sa tesim...)

Dakujem za odpovede!
ouray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandzula 22. 5. 2008 17:28

Mam rovnaky problem som connected ale nesurfuje to.
Podarilo sa ti to vyriesit?
bandzula
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ouray 22. 5. 2008 18:24

Zistil som, ze technik nejako pobabral tu "krabicku", do ktorej sa pripaja kabel z routera, takze nakoniec bola chyba v nej, router ide ok.
ouray
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandzula 22. 5. 2008 21:12

neviem stale to nechodi a som pri tom ADSL: CONNECTED
Na supporte tcom mi to potvrdil. A PC urcite v poriadku

Obrázek
bandzula
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ouray 25. 5. 2008 17:00

neviem, ci uz je to vyriesene, pozrel som moje nastavenia, lisia sa iba v jednej polozke:
ja mam QoS Class nastavene na hodnotu CBR (ale uz si nepamatam z akeho dovodu...).
ouray
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků