Stránka 1 z 1

Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 20:56
od Esembak
Ahoj!

Zakoupil jsem 2ks Edimax BR-6315SRg (předchozí kladná zkušenost). Jedním z nich příjímám internet, vše funguje jak má. Vedu z něj kabel do druhého - problém. Připojím kabel do zdířky WAN a další kabel, který vede do PC připojím do zdířek k tomu určených. Na PC mi přesto internet nejde a router jej nevysílá ani přes Wi-Fi. Stačí něco nastavit?

Děkuji za všechny reakce.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 21:09
od Wikan
No a jak to mas nastaveny ted? Nastavoval jsi vubec neco, nebo jsi proste zapojil kabely? To totiz samozrejme fungovat nemuze.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 21:14
od Esembak
Nastavil jsem časové pásmo, název Wi-Fi (+povolil).

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 21:19
od Gruppe
:D

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 21:27
od Wikan
Aha, no to je trochu malo. Musi nastavit routovani mezi sitema. Mimochodem, proc jsi pouzil dva routery? Pro tohle pouziti je to zbytecna komplikace.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 21:34
od Esembak
Potřebuji pokrýt celý byt Wi-Fi signálem. Jak mám udělat routování mezi sítěmi?

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2008 23:44
od Gruppe
a tobe ten jeden router nepokryje byt? Vzdyt bezny APcka pokryjou nekdy i cele poschodi a nejen jeden byt.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2008 00:01
od Hanák
Prepoj Router1/LAN => Router2/LAN (nie WAN), ked nepotrebujes dve oddelene siete. Druhy router bude ako switch. Mam tak dva VIGORy, ale Edimax BR-6315SRg nepoznam, tak len typ.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2008 07:43
od votrelec
presne ako pise Hanak, ja by som len dodal, ze ty to chces hlavne kvoli pokrytiu signalom celeho bytu. Tak potom musis aj AccessPointy nastavit do Distribution System, aby sa notebook mohol plynule prepinat medzi APckami.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2008 21:14
od Esembak
Tak Vám musím poděkovat. Ale vyřešili jste zatím jenom jeden problém.

Vše jsem zapojil a internet funguje na PC z 2. routeru, který vysílá i Wi-Fi, ale po Wi-Fi už internet nejde.

Dík.

Promiňte, ale na sítě jsem totální lama :-) .

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2008 16:36
od Esembak
Pořád řeším stejný problém, ať dělám, co dělám. Internet po Wi-Fi prostě nechytnu, ale se samotným routrem PC komunikuje (interní Wi-Fi karta). Prosím o pomoc.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2008 20:35
od votrelec
povedz nam ake mas ipcky, dns, gateway nastavene na routroch, na wifi karte

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2008 21:17
od Esembak
Nevím, ale pokusím se zjistit.

Spíš začínám mít pocit, že router je vadný. Dříve jsem připojil kabel z D-Link routeru a internetu už běhal, nyní tolik problémů.

Re: Problém - Wi-Fi router jako switch nefunguje

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 10. 2008 21:43
od Esembak
Tak nevím.

Oba routery jsem zapojil a stejnak internet jde jen, když se mu zachce. Prostě chvíli jde, chvíli ne. Na jednom NTB ale běží pořád (?). Nechápu, čím by to mohlo být.

Mod děkuji všem, už jsem bezradný.