BLOKOVÁNÍ OD ADSL 17.8.09

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod LSI 17. 8. 2009 19:47

Zdravím nevim zda ste si toho všimli ale je právě 17.08.09 20h 45 minut a přes O2 ADSL nejde zobrazit žádný web s příponou .COM ....No to si snad O2 dělá ***** ne ? ??????????
LSI
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zzzapik 17. 8. 2009 19:51

taky jsem na ADSL od O2 a zlobí to :-( weby s příponou .com nejdou :-(
zzzapik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod husbja 17. 8. 2009 19:53

jsem taky u O2 a hlásí stejný problém, z .com mi funguje pouze youtube, ale naopak nefungují i české weby jako ddworld apod.
husbja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zzzapik 17. 8. 2009 19:56

vypadá to, že si u O2 hrají s filtrováním přístupů k určitým webovým stránkám s nelegálním obsahem. Ale moc jim to nejde :-)
zzzapik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sioga 17. 8. 2009 19:56

a ja myslel ze mi blbne pripojeni. mam cdma od o2. jak rikas nejde mi nic z .com a ani icq nebo live messenger ani live mail zkratka nic a dokonce nezobrazuji se vsechny zahranicni stranky krome domeny .cz. :shock: no toto o2 nas odrizl od sveta to je horsi nez v cine nebo kldr
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gifter 17. 8. 2009 19:57

Přidávám se do řady. Taky mně to nejede.
Case: Fractal Design | PSU: Seasonic | MB: Gigabyte | CPU: Intel | RAM: Kingston | VGA: MSI | HDD: 2x Seagate | SSD: Intel + Crutial | DVD: Samsung | Fan: Gelid + Noctua | LCD: Dell | Win 10 Pro 64 bit
gifter
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abox 17. 8. 2009 19:58

Taky stejny postreh. Nejenom COM, ale i treba seznam.cz...

Navic jsem si vsimnul, pokud jsem zrusil nastaveni DNS 208.67.222.222 (OpenDNS), tak se nektere stranky zase rozjely...

Navic uz nejede ani ICQ....proste se nepripoji.....
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .neo 17. 8. 2009 19:59

asi bude konec světa, já sice nemám O2, ale nejde mi nic od centrum.cz :D
.neo

Odeslat příspěvekod Nargon 17. 8. 2009 20:01

Mno to ze si s tim hrajou jeste chapu, ale zajimalo by me, kterej idiot vymyslel ze si s tim budou hrat za ostryho provozu.

*****, kdyz chci zkouset co ten novej system (za par desitek milionu) umi, tak si to zkousim na vlastni pripojce a nezapinam to na vsechny klienty. Az kdyz si s tim dostatecne vyhraju a nastavim to, tak to teprve poustim do ostryho provozu. Ale ladit nejakej system za ostryho provozu je blbost. Smysl to ma jen kdyz se testuje stabilita pri zatizeni. Ale kdyz jeste ani neni spravne nastavenej blacklist, tak je blbost testovat stabilitu.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 17. 8. 2009 20:02

on to není problém jen O2...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DomWindows 17. 8. 2009 20:03

Tak to mne jebe, jestli je podle O2 treba Adobe.com detske porno, tak to at mi vlezou na zada :shock:
DomWindows
Junior

Odeslat příspěvekod sioga 17. 8. 2009 20:03

skynet je tu :D
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kubeja 17. 8. 2009 20:06

to je teda super nejde mi icq , steam... :grr:
Kubeja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 17. 8. 2009 20:08

Taky jsem to zaznamenal. Horší ovšem bylo, že když jsem zkusil nastavit DNS servery na openDNS, nešlo mi načíst už vůbec nic. Když jsem to vrátil zpět, setrvalo to nefunkční. Už mě začínal polejvat studenej pot, když se to po několika minutách konečně rozjelo.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zzzapik 17. 8. 2009 20:13

na foru dsl.cz kdosi psal že volal na infolinku. Prý zlobí zahraniční konektivitu
zzzapik
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 17. 8. 2009 20:15

A kdo za to může?
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sioga 17. 8. 2009 20:17

vice na tn.cz ;)
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DomWindows 17. 8. 2009 20:19

sioga: :D Tak to se povedlo!
DomWindows
Junior

Odeslat příspěvekod Peace18 17. 8. 2009 20:21

SI delak uz k.... pr... ne ??? Za ty prachi co jim platime by meli bejt schopni ten problem odstarnit v ramci desitek minut .....
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod slazz 17. 8. 2009 20:22

Zahraniční konektivitou to není, nefungují ani weby na .net a .com které jhsou hostované u českých providerů
slazz
Junior

Odeslat příspěvekod sioga 17. 8. 2009 20:22

navic venku se pekne blyska takze jeste vic nabyvam dojmu ze se bohove na nas zlobi. :oboze
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Maty.Lara 17. 8. 2009 20:29

Ahoj, mam stejny problem. Zadne zahranicni stranky mi nejdou a nektere ceske take nenactu. Mam pripojeni od tech ***** O2. Co s tim mam ku*va delat??? Nutne se potrebuji dostat na jednu stranku, ktera vubec nejde.
Jestli se dokazu probojovat pres "malebnou" hudbu az k operatorovi O2, tak to co jim tam reknu, si opravdu za ramecek nedaji... mozna pak budu kolovat na internetu... :mrgreen:
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 17. 8. 2009 20:31

Maty.Lara píše:Jestli se dokazu probojovat pres "malebnou" hudbu az k operatorovi O2, tak to co jim tam reknu, si opravdu za ramecek nedaji... mozna pak budu kolovat na internetu... :mrgreen:

Operátor na telefonu za nic nemůže.

Podle zpráv z infolinky by to mělo bejt spravený do dvou do rána.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Peace18 17. 8. 2009 20:32

BTW neni to jenom internet mam sluzebak a v nem simku od O2 a hadejte co do zahranici projde kazdy cca 5 hovor takze o2 konci padla si solidne sit :D
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod sioga 17. 8. 2009 20:34

no to je pekny ze to budou opravovat. uzivatele prochazeji toto forum uz je stovka a ja mizim. a preckam tuto bourku.
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 17. 8. 2009 20:34

Coze??? To si ze mne delaji snad p*del. Potrebuji nutne odeslat svoji praci, meho sefa nebude zajimat, ze mam pripojeni od O2.
A od ceho tam ta infolinka je, kdyz ne od toho, aby prijimali stiznosti a nasledne je resili?
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DomWindows 17. 8. 2009 20:35

Tak např. FaceBook (ne že bych tam měl účet :D) a Adobe.com už fungují, ICQ zatím ne.
DomWindows
Junior

Odeslat příspěvekod USER47 17. 8. 2009 20:36

Jo, pár stránek se mi taky právě rozjelo...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod christian 17. 8. 2009 20:37

Mně už i ICQ a MSN
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kubeja 17. 8. 2009 20:39

paráda , ještě steam a jsem spokojenej..
Kubeja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .neo 17. 8. 2009 20:41

a stránky O2 vám jdou ?
.neo

Odeslat příspěvekod USER47 17. 8. 2009 20:42

Kubeja: Mně Steam už jede.
.neo: Jo.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abox 17. 8. 2009 20:42

Vypada to, ze uz se to lepsi.
Uz jsem vratil zpatky nastaveni opendns a taky uz zase jede.
ICQ taktez.......
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Maty.Lara 17. 8. 2009 20:44

Jooo, me par stranek taky... dokonce i gmail ;-)
Muze-li se neco pokazit, tak se to taky pokazi.
Maty.Lara
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 17. 8. 2009 20:46

Gmail mi jede snad celou dobu, zato mi třeba nefunguje aukro a spousta dalších webů... :-/
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 8. 2009 20:46

Me teda porad nefunguje skoro nic, ani pres ADSL, ani pres HSDPA... Proc to ku.rva aspon nemuzou zkouset nekdy brzo rano...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Ofer1790 17. 8. 2009 21:01

Kód: Vybrat vše
https://www.opendns.com/start/

a muzu jejich problemy s DNS a cenzurovanim netu jbtt... :)
Ofer1790
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Abox 17. 8. 2009 21:06

Ale pokud ti nejede konektivita do zahranici, tak ti to je na bzum.
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 17. 8. 2009 21:07

můžeš, než přidají opendns na blacklist, což udělají ihned, jakmile postaví jejich blocklist na DNS...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ofer1790 17. 8. 2009 21:10

jn zatim, ale vime jak 02 vsechno trvaaaaaaa
Ofer1790
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod testicko 17. 8. 2009 21:14

Taky me pekne serou . ICQ , Steam , internetove stranky nic :-| Problemu s nema jsem mel uz nekolik . Snad zitra vse povali a jestli ne , tak si zase nejakej opetaror pekne uzije :D
Intel Core i5 750 - 3.4Ghz ~ CM Hyper 212 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII Kingston ~ Asus GTX650Ti DC2T ~ Asus Xonar DG ~ SSD Vertex 3 60GB ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P

CS:Global offensive ' SteelSeries
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ervum 17. 8. 2009 21:21

Taky jsem prozil vypadek ale cca pred 5 minutani se vse nastesti vratilo do normalu!

Nejeli zakladni stranky s priponami .com

Bohuzel jsme opet prozili jak si O2 hraje v ostrem provozu a nasledky ho jako vzdy netrapi.
ervum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dwelle 18. 8. 2009 09:00

Vy máte problémy... Co bych dal za chvilkový výpadek. Nám tu vypad net od 18:00, volám tam a prej jim někdo překopl optiku, ale že se na to jde franta podívat. Franta do spravoval až do rána.
Dwelle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vilik 18. 8. 2009 09:14

Já v tu dobu stahoval z Rapidu. Bez problémů a plnou rychlostí. :-)
vilik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 18. 8. 2009 09:15

Jo, tak z jinyho fora sem neco zkopiruju:
Kód: Vybrat vše
ping www.reuters.com

Příkaz PING na www.reuters.nsatc.net [216.35.67.135] s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 194.228.190.25: Hodnota TTL vypršela při přechodu.
Odpověď od 194.228.190.25: Hodnota TTL vypršela při přechodu.
Odpověď od 194.228.190.25: Hodnota TTL vypršela při přechodu.
Odpověď od 194.228.190.25: Hodnota TTL vypršela při přechodu.

Statistika ping pro 216.35.67.135:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Průměr = 0ms


tracert www.reuters.com

Výpis trasy k www.reuters.nsatc.net [216.35.67.135]
s nejvýše 30 směrováními:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 11 ms 11 ms 10 ms 194.228.196.33
3 168 ms 22 ms 12 ms 88.103.203.1
4 14 ms 12 ms 12 ms 80.188.33.245
5 67 ms 74 ms 83 ms 194.228.190.26
6 13 ms 12 ms 12 ms 194.228.190.25
7 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.26
8 13 ms 13 ms 12 ms 194.228.190.25
9 113 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.26
10 14 ms 13 ms 14 ms 194.228.190.25
11 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.26
12 13 ms 12 ms 13 ms 194.228.190.25
13 99 ms 127 ms 82 ms 194.228.190.26
14 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.25
15 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.26
16 108 ms 49 ms 78 ms 194.228.190.25
17 13 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.26
18 68 ms 81 ms 206 ms 194.228.190.25
19 14 ms 13 ms 14 ms 194.228.190.26
20 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.25
21 13 ms 12 ms 13 ms 194.228.190.26
22 13 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.25
23 14 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.26
24 13 ms 13 ms 13 ms 194.228.190.25
25 14 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.26
26 14 ms 14 ms 14 ms 194.228.190.25
27 15 ms 14 ms 14 ms 194.228.190.26
28 13 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.25
29 14 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.26
30 28 ms 14 ms 13 ms 194.228.190.25

Trasování bylo dokončeno.

Tak takhle to vypada kdyz si nejakej amater hraje s routovaci tabulkou a trosku je zacykluje :)
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Fireman 18. 8. 2009 09:23

:-)) hehe tak to se nekomu nepovedlo, nicmene me se vypadek nedotknul (O2 s SLAckem)
Fireman
Junior

Odeslat příspěvekod Padawan 18. 8. 2009 11:07

Normalne nepisu, ale vcera nebylo mozne zobrazit ani jedinou stranku, uz mi leze krkem ten jejich 8 MB internet s uploadem, ktery nestoji za zminku. LIVE Messenger, Yahoo Messenger, Xfire ani to blbe ICQ nic... Je to tak sproste, ze bych musel byt sprosty, abych vyjadril jak sproste to je.
Padawan
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martin.nov92 18. 8. 2009 11:13

Taky se přidávám, včera mi to nešlo, a už mi aspoň 3 měsíce nejde twitter.com, a hoodně často mi padá internet, takže musím restartovat modem, a všechno znova nastavit, co vy?
martin.nov92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 18. 8. 2009 11:16

a jakej by sis představoval upstream u technologie, mající limit na jednom megabitu respektive třech megabitech, což je dosažitelný jen velmi blízko ústředny a na neshnilé infrastruktuře?
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maslisko 18. 8. 2009 12:23

Včera v oné době jsem taky měl problémy, a to nemám připojení od O2. Údajně tím byla postižena větší část republiky.
maslisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hampr 18. 8. 2009 13:36

Jo taky mě to vypadlo zrovna když jsem hrál pokerovy turnaj a byl jsem dost vysoko umistěnej ,bohoval jsem jak svi... :-!
AMD Athlon 64 X2 4400+,DFI LanParty UT NF4 SLI Expert,2x512 Corsair CMX512-3200XLPRO, MSI NX6800GS,HDT722525DLA380 (250 GB, 7200 RPM, SATA-II),
Hampr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MildaEvilda 18. 8. 2009 13:41

Mě pomohlo nastavit na modemu DNS na server OpenDNS. Pak jelo vše bez problému.
MildaEvilda
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Katikakus 18. 8. 2009 14:34

Jelikoz OpenDNS je zahranicni server a problemy byly s konektivitou do zahranici, nastaveni OpenDNS situaci pouze zhorsi, protoze uz nejedou ani ceske stranky. Klient se totiz musi nejdriv spojit s OpenDNS, aby prelozil adresu. Osobni zkusenost. Vcera mi nefungovali zadne stranky, pouzivam OpenDNS. Po prenastaveni na DNS O2, ceske stranky zacli fungovat.
Katikakus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MildaEvilda 18. 8. 2009 15:00

Mám přesně opačnou zkušenost ze včerejška kolem deseti večer, ale není třeba se přít, problémy mohly být individuální. Já použil první IP z nějaké diskuze 208.67.222.222, možná jsem měl štěstí, že zrovna tahle šlapala jako hodinky.

Horší bylo, že mi neprošla platba přes 3Dsecure Č.S.a.s. u MasterCard. Naštěstí jsem měl ještě Visa kartu a ta fungovala normálně. Otázka je jestli to souvisí, ale řekl bych, že jo.
MildaEvilda
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 18. 8. 2009 15:03

Kolem desátý už to bylo z větší části spravený. V čase toho hlavního výpadku by sis s openDNS ani neškrtl.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod theKing 18. 8. 2009 18:09

Na idnesu (http://mobil.idnes.cz/o2-nefungoval-internet-problemy-byly-s-pristupem-na-zahranicni-stranky-1ns-/mob_operatori.asp?c=A090817_212231_sw_internet_kuz) píšou, že byl výpadek na tranzitním routeru. Nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi normálním routerem a tranzitním? :shock:
theKing
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 18. 8. 2009 18:50

Mno ja si myslim ze je tam jedinej rozdil. A to je "umisteni" toho routeru. Normalni router je vzdy uvnitr site poskytovatele. Ale ten tranzitni je spoj mezi dvemi poskytovateli, a propojuje je mezi sebou. Ale po technicke strance to asi bude stejne jako jakykoli jiny router. Mozna jen bude mit vetsi vykon, protoze prez nej pujde vice dat.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod sioga 9. 10. 2009 20:34

a zase nefunguji zahranicni domeny
tady nechatuji, jelikoz mi na pauze predschvaluji prispevky lini moderatori s nekolikadennim zpozdenim.
sioga
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod USER47 9. 10. 2009 20:38

Jj, mám stejný problém :grr: .
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod husbja 9. 10. 2009 20:40

Potvrzuji také stejný problém
husbja
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubaiss 9. 10. 2009 21:28

jj... je to tady znovu... a na podporu jim vola asi pulka republiky pac mi ta voda hraje asi 10 min...
Kubaiss
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abox 9. 10. 2009 21:32

Ha, nabehlo mi ICQ...i OpenDNS...
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kubaiss 9. 10. 2009 21:50

už to jde zase všem, podle FB a Twitteru... zase něco dělali ve špatný čas...
Kubaiss
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků