ADSL s WIFI, jaký vybrat?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod supr.tomo 18. 11. 2010 23:50

Ono kdyby šel kabel, tak bych tam hodil dolů ten Edimax jako wifi a bylo by to hned :-D
supr.tomo
Junior

Odeslat příspěvekod supr.tomo 29. 11. 2010 01:27

Nevíte někdo, jaký zvolit kabel mezi dvěma AP TP-LINK TL-WA701ND? Kříženej nebo stačí rovnej? Mezi dvěma routerama vim, že křízený, ale tady si nejsem jistý.Nebo si poradí s oběma? Díky
supr.tomo
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 29. 11. 2010 08:48

ee krizeny jen mezi dvema PC rovny mezi dvema aktivnimi zarizenimi. ony vesmes uz vsechny maji MDI MDIX. Ikdyz kruzeny ti take bude fungovat
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod supr.tomo 9. 12. 2010 23:54

Díky, myslel jsem si to. Jinak už to máme vyřešené. Router Tenda teda nic moc celkově, nepodařilo se nám ho ani pořádně nastavit (možná špatný kus?) nevim, takže jsme zapojili zpět linksys. Tenda jsme vrátili a koupili Asus wl600g, dali na něj větší anténu a spokojenost.
Wifi chytáme dole sice na 1-2 čárky, ale odezva pěkná. Ten přístupovej bod TPlink máme taky - v režimu klient, když je potřeba něco rychle stáhnout.
supr.tomo
Junior

Odeslat příspěvekod Oudjej_54 18. 12. 2010 16:27

Ahoj chlapi doma nám zbytečně blikají 2 bedýnky Hauwei od o2 a Belkin F5D 8233 4v3. Hauwei měl strašný signál a tak táta koupil někde v Elektrowordu router Belkin který by měl mít nejsilnější Wifinu co tam měly ale pořád to není 100% někdy je slabý signál a občas i nejde připojit. Tak mě napadlo jestli by obě zařízení šly střelit na Aukru a koupit nějakej ADSL wifi router s výměnnými (silnýma) anténami který by to pokryli mnohem lépe než samotný Belkin a na kolik by tahle sranda vyšla nebo jestli by to šlo nějak pořešit :-)

Díky
Oudjej_54
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 18. 12. 2010 19:23

Výběr mezi ADSL routery je mizerný.

Raději kup další AP, který umísti tam, kde je špatný signál a kabelem ho spoj s tím hlavním routerem. To je ideální řešení. I sebesilnější anténa nemusí být řešením.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oudjej_54 18. 12. 2010 20:25

To nepřipadá v úvahu někde tahat kabely máme historický barák... Tak na to kašlu :-)
Oudjej_54
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 18. 12. 2010 20:26

Kabely můžou být v historických lištách ;)

Ale pokud raději budeš s nefunkčním/vypadávajícím internetem, než abys natáhl kabel, je to samozřejmě tvoje volba ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oudjej_54 18. 12. 2010 20:44

No tak mě to nějak nevadí :-) ono to není až tak strašný ale pro sichr ;-)
Oudjej_54
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cestulka 27. 1. 2011 17:34

Ahoj, prosím tě, potřebuju poradit, mám Zyxel P-660HW-T3. Který se čas od času restartuje a nenahodí zpět bez pomoci.. Jsou na něm připojené 2 ip telefony a jeden fax,(ip telefony jsou jen jako převodníky do kterých jsou napojené klasické bezdrátové telefony) plus síť s cca 5 počítači.. Samozřejmě když to spadne tak chvíli o tom třeba nikdo neví a nikdo se k nám nedovolá. Potřebuju nějaký fakt spolehlivý ADSL Router nebo to řešit jen modemem zvlášť a pak to napojit do routeru...? Na penězích nezáleží! Přicházím o spoustu prachů, když se k nám nikdo nedovolá...
cestulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 1. 2011 19:06

Zyxely se rády přehřívají. Zkus ho podložit, aby se k němu lépe dostal vzduch. Doufám, že není někde v blízkosti nějakého zdroje tepla (topení, počítač...).

Pokud bys chtěl kupovat nový, pak bych volil tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40926
Mám s ním velice dobré zkušenosti.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cestulka 27. 1. 2011 19:29

díky za tak rychlou odpověď :tleskani

jako klidně může stát 5000,- je mi to fuk.. tím že mi to padá prodělávám víc, hlavně aby to šlapalo..

a co tenhle, není třeba ještě lepší? dával jsi na něj taky někde nahoře odkaz

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79762

jinak s tím restartováním to tady řešili, že na to může mít vliv nějaké nastavení MTU, ale nejsem z toho dvakrát chytrý viz tohle vlákno:http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=69640&page=1
Naposledy upravil cestulka dne 27. 1. 2011 19:33, celkově upraveno 1
cestulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 1. 2011 19:33

Pokud nevyužiješ tři antény (tedy velký provoz na Nkové WiFi), tak je to zbytečné.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audiobullys 13. 2. 2011 01:57

chci se zeptat na nasledujici reseni - do novyho baraku budu mit pripojeni od O2 adslko , k tomu bych chtel router s wifi pro ntb pripadne i mobily, ale navic i tu iptv od O2 - tedy tv pres net od O2. existuje nejekaj router ? diky za pripadne volby routeru.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 13. 2. 2011 12:02

Takové zařízení má v nabídce přímo O2. Mají v nabídce několik zařízení, záleží, co dál od toho očekáváš a kolik do toho chceš investovat. ADSL2+ ZyXEL P660HW-T3v splňuje všechny tvé požadavky a je součástí služeb O2 ADSL Internet i O2 TV.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka