Stránka 1 z 1

DNS server

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2010 07:05
od MAOrh
Dobrý den, mám následující problém:

Zdovolením Vám popíši moji situaci, z modenu od kabelové televize mám propojku do WI-FI routru, který vysílá signál do celého domu aby se mohli připojit notebooky a mobily, mám ale problém s údaji v kolonce DNS server, které musejí být vyplněny, protože když se chci připojit do jiné (třeba veřejné sítě v jiném městě) musím tyto údaje smazat a následně zde doma zase ručně zadat, v případě mobilní telefonu je situace ještě horší protože mobilní telefon neumožňuje nastavit DNS taže se k wi-fi síti sice připojí ale na internet se již nedostane, wi-fi router je značky TP-LINK, nejde nějak nastavit aby se DNS údaje nemuseli vyplňovat nebo aby je tento router vybíral automaticky?

Cisla DNS serverů mi poslal poskytoval internetu a když je nemám vyplněné nepřipojím se na internet...

Re: DNS server

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2010 08:13
od Pandulak
je to jednoduche, v administraci routeru v zalozce wan prepnete na "static" a vyplnte udaje od poskytovatele internetu, router je pak bude predavat automaticky pres dhcp..

Re: DNS server

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2010 09:37
od Bobrnautus
Jestli Vašemu problému dobře rozumím, často měníte internetové připojení a potřebujete DNS server, který nastavíte a který bude fungovat tzv. odkudkoliv. V tomto případě zkuste nastavit jako DNS např. od google, ty jsou 8.8.8.8 a 8.8.4.4, případně pro ČR je odblokovaný i DNS server 88.86.108.7, který je navíc rozšířený o podporu domén v rámci opennic, takže se dostanete i na alternativní DNS strom.