Stránka 1 z 1

Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2011 22:03
od Lukas.Skywalker
Zdravím,
v hlavě se mi zrodila následující myšlenka. Bydlím v rodinném domě a v 1. patře mám u PC Wi-Fi router. Bohužel když slezu do přízemí nebo ven, Wi-Fi signál už téměř nechytím a připojení se ztrácí.

Rád bych toto:
Do sklepa dát nějaký router/switch na ADSL a trubkami vést 2 kabely - do přízemí a do 1. patra. V přízemí by mi stačil wifi AP, v 1. patře musí být router, protože je zde stolní PC a chci jej mít připojen klasicky po kabelu.

Také bych chtěl, aby mi při přecházení mezi jednotlivými routery/AP nepadalo připojení (nevím jestli je to vůbec technický možné).

Momentálně mám pouze ADSL router Zyxel HW660-T3.

Díky za každou radu jak tento problém řešit. Můžete přidat i tipy na konkrétní zařízení, popř. i jiné návrhy.

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2011 22:23
od Bari007
V 1. patře rozhodně router být nemusí, to nemá s připojení stolního počítače nic společného.

Kup dva Access Pointy, připoj kabelem na hlavní router, nastav stejné SSID, stejné zabezpečení, vypni DHCP a jen nastav jiný kanál.


BTW proč jsi nezapojil trochu vlastní snahy? Tento problém se zde popisuje každý týden... Stačí využít kolonku vpravo nahoře, která slouží k vyhledávání a fóru ;)

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 00:07
od Lukas.Skywalker
Díky za radu, samozřejmě jsem nejdříve hledal, ale přímo takový dotaz jsem zde nenašel.

Je mi jasné, že stolní PC != nutnost připojit router kabelem, ale je to další investice do wifi dongle (nebo něčeho podobného).
EDIT: Beru zpět, ty adaptéry stojí kolem 200Kč což jsem nepředpokládal. Omlouvám se.

Pokud bych měl 2x AP a na jeden z nich by byla pomocí wifi připojena tiskárna, byl by možný tisk i ze zařízení, které je připojeno na druhý AP? Konkrétně jde o tuhle tiskáru.

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 07:04
od Mike.M
Samozdrejme ze bylo. Wifi mas vlastne kabelove spojeni,ale vzduchem. Ja bych to ale resil jinak. Ap bych nekupoval. Sroji vic jak obyc router a navic router ma vetsinou 4port switch. Kup nejaky router tplink okolo 500,- ze zyxelu v 1 patre natahni kablik do prizemi. Ja tom tpliknu ucpi zdirku wan necim a nikdz do toho nic nezapojuj. Pichni kablik do pc a lan roho noveho. Nastav mu ip z rozsahu tohozyxelu tj asi 10.0.0.x treba 139 zux ma asi 138. U tp jeste vypni dhcp. Wlan nastav jak psal bari. Pak uz zanes tplink dolu pripoj kablikem a mas to. Navic kdyoli muzes i dole pripojit kabelem zarizeni, treba i tu tiskarnu.

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 08:35
od Bari007
PC nepřipojuj přes WiFi, ale kabelem. AP mají i LAN konektory ;) A nebo použij router zapojený jako AP, tak jak psal Mike.M.

Pokud na tom druhém routeru nebude překlad adres (router nebude routovat), tak tiskárna bude vidět všude.

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 08:56
od Lukas.Skywalker
Natahnout kablik z 1 patra do prizemi praveze nemohu. Musel bych ho tahnout mistnostmi nebo dolu do sklepa a pak nahoru do prizlzemi coz mi neprijde jako nejlepsi volba.

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 09:04
od Bari007
V prvním příspěvku jsi psal, že chceš do přízemí i do prvního patra táhnout kabel. Tak v čem je teď problém?

Re: Rozšíření domácí sítě za účelem zlepšení Wi-Fi signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 4. 2011 12:17
od soban
Asi jde kablík natáhnout pouze do sklepa, v tom není problém oba stáhneš do sklepa a tam budeš mít ten modem od O2.

A na konce kabelů dáš buď AP se switchem ( aby se daly připojit i kabelem PC) a nebo tam použiješ router u kterého povypínáš nat (nepoužiješ wan konektor), dhcp a máš to.

Pozor pokud máš ten modem s FW od O2 tak prostřední dva konektory jsou pro IPTV a internet v nich nefunguje - vypadává a pod... jde to přepnout v menu routeru pak ty konektory můžeš použít i na internet.